Dobry vecer, prosim Vas, priniesli sme si mozzarellu z Talianska, sla sice v chladnicke, ale ked som ju vybalovala, uz nebola studena. Dnes ju muz dal detom na veceru. Samozrejme, bola uplne kysla a vobec pekne nevonala. Proste pokazena. Poslusne deti ju zjedli. A ja som teraz na prasky. Co za potvory moze zit v pokazenej mozzarelle? Salmonela, listerie, e. Coli... Ja by som im ju nedala ani nahodou, aj keby bola v poriadku, ale... desim sa, co nas zase postretne. Niekto, kto vie, co by sa mohlo stat a ci sa tam ozaj taketo potvory mozu vyskytnut? Dakujem krasne
@onedaynick lebo muzovi sa to nezdalo divne. Proste deti pytali, on dal, deti zjedli, lebo ved je to z dovokenky. Ta voda v nej bola uplne skvasena. A aj syr bol kysly. Ide ma porazit
Supni im nejake probiotika ak mas doma alebo by som dala cierne uhlie pre istotu.
Maximálne sa poseru. Kúp nejaké probiotiká a uhlie
Podľa mňa sa im nič nestane. Držím palce!
Probiotika beru, posratie by bolo este celkom v pohode 🙂 len zrovna syn, ktory si ju vraj pochvaloval, ze aka super kysla a zjedol vacsinu, ma vecne problem s bruskom, tak ma ide fakt trafit. Verim, ze budeme mat stastie. Ale dakujem, trocha ste ma upokojili.
Myslim ze este tam nemuselo nic byt z tych chorob. Zatial bola iba zkysnuta, ako ked ti skysne mlieko. Biologicky je to uplne bezpecne, akurat nechutne.
Daj vediet aka bola noc.
No nemusela byt ani vobec pokazena, v taliansku su mnohe mozzarelly kysle od vyroby. Neviem, kde ste boli, ja som vela chodila na juh a tam byvali mozzarelly velmi casto kyslaste. Mna to prvykrat prekvapilo, ale prijemne, mne to tak chuti viac.
@marianarem nie si mnohé kyslé
Jediná,ktorá môže mať chuť akoby za kyslým mliekom je "mozzarella di bufala"
Tá sa neskladuje ani v chladnicke,vydrží vo svojej tekutine na linke aj cez noc.potom sa musi skonzumovať
@nini1978 Na juhu kde som chodila byvali praveze kysle aj tie kravske, vzdy som sa uz na ne tesila.
Dakujem, za opytanie. No noc bola pokojna, dieta sa ani teraz netvari, ze by mu nieco chcelo byt. Prave zjedol velku misku ovocia. Inak @nini1978 bola to di buffala campana z pasterizovaneho mlieka. Tak budem este cca 48 hodin trpnut a potom uz hadam bude dobre 🙂 som matka panikar. A po tom, co vsetko sme si uz uzili s jeho travenim je pre mna vracanie a hnacka nocna mora.
Neboj nič,to je presne tá jej charakteristika,tá chuť kyslého mlieka
@marianarem no ja ti nechcem protirečiť,ale musím
Môj muž pochádza z oblasti,kde sa robia mozzarelly vysokej kvality
Viem,že na juhu...presne tam sú presláveni tou bufalou- mozzarella di bufala campana je najznamejsia,ale aj v regióne Lazio a puglia ..atď
Takze- keď si jedla mozzarellu z kr.mlieka a mala chuť kyslú - bohužiaľ,jedla si ju pokazenú
@nini1978 Naozaj nebola pokazena, davala som si ju opakovane a vzdy ta ista chut. Mali v tom obchode buffalu aj kravsku, bolo to v Kampanii.Boli to take luxusnejsie lahodky a vzdy plne ludi. Kupovala som si obidva typy, buffala bola este taka zivocisnejsia oproti kravskej. Ja neviem, mozno to bola specialita toho konkretneho vyrobcu, ale ja som bola nadsena. Myslim ze s pokazenymi mozzarellami by sa tam ten vyrobca dlho neohrial 🙂
Dala som si do šalátu osliznutu mozzarellu ktorá má ešte týždeň záruku. Neskutočne ma zduva.
ja som tiez vyhodila burratu, a to sme sli lietadlom, a preco ju deti jedli, ked uz smrdela? Nic im nebude..