Pijem a neviem prestať

21. jún 2024

vydrzala som 4 dni, chcem velmi prestat, ako prestat.. pijem, ze ma ludia nemaju radi, vyhybaju sa mi, ignoruju ma, proste som nesympaticka a to som bola vzdy... nielen teraz.. neviem co robit, pride zatmenie a pijem.. v dome su zasoby svokrove ktore potom doplnim :/ najhorsie ze ma nezastavi to ze dojcim skoro 2 rocneho syna :(((( nechapem, nenavidim sa spatne za to, stavy hrozne a potomto urobim znovu

tatiana149
21. jún 2024

Skús sa o Tom porozprávať. Prosím aspoň to skús. Prežila som to isté, ale z opačnej strany. Za pár dní to bude rok, čo mi zomrel blízky človek na to. Strašne mladučký človek. Treba to riešiť zavčasu. Nieje to sranda. Kým je čas. Potrebuješ pomoc a ponúkam sa, napíš mi. Preberieme to. Moc ti fandím. Držím palce, aby si to obdobie zvládla. Ja som sestre pomáhala, ale u nej to už nestačilo. Strašne ma to trápi. Nespím po nociach. A to len preto, že si nedala povedať, nenechala si pomost. Až bolo neskoro .......držím palce, všetko bude dobré.

autor
21. jún 2024

@tatiana149 prosim odkial si?

malinka158
21. jún 2024

Prosim ta, vyhladaj odbornika. Mysli na dieta. Nieje to hanba sa ist liecit.

tatiana149
21. jún 2024

Východ. A ty?

0silvia0
21. jún 2024

Mas 2rocneho syna, pre neho si ta najsympatickejsia osoba na svete, a mozes nou byt nadalej, pokial si vyriesis tuto zavislost. Bojuj s tym kvoli dietatu. Pijes lebo chces, lebo sa nemas rada ty sama, tak sa nevyhovaraj na ostatnych.

really8
21. jún 2024

Prestan dojcit ako prvy krok. Okamzite hned! Pakuj sa do lekarne kupit nutrilon.

really8
21. jún 2024

Aha dvojrocneho. Tak to ani nemusis nic kupovat. To ti nie je zle samej zo seba ked mu davas prso?

sono2
21. jún 2024

@really8 a ty si si vybila svoje komplexy?
Sa takto môžeš rozprávať doma s tvojím dieťaťom...

really8
21. jún 2024

@sono2 nemam ziadne komplexy. S ozratymi matkami nemam zlutovanie.

moonlight1210
21. jún 2024

Urcite sa chod poradit k lekarke. Nasmeruje ta k odbornikom. Zaujem nieco s tym robit je sympaticky.
Je to totiz dlhy boj, ako z toho von.

No, a jednak si najskor vydata (alebo aspon zijes s partnerom), lebo mas partnera a mas dieta. Takze minimalne dvom ludom sympaticka, mila si. Lubia ta.

Druha vec je, ze vies, ake stavy abstakov a nutkania “prelievat si gagor chlastom” zazivas. Ake je to hnusne. Aka si bezmocna, nevies si pomoct. Ako tvoj vlastny mozog tyra tvoje telo neprijemnymi pocitmi, kym zas nebezis tajne otvorit flasu.
Takze vies, ake stavy bude raz zazivat tvoj syn zavisly na alkohole. Uz mu tu predispoziciu vytvaras, kedze ho dojcis po svojom piti.

Takze to by ta tiez mohlo nakopnut vydrzat. Nez mu narobis vacsie skody a znicis zivot jemu, aj sebe. Lebo budes musiet cely zvysok zivota pozerat na to, co si dorobila.

Alebo aspon zrus to dojcenie. No tvoj vzor opitej matky tiez narobi skody.

Dve zname na rodicovskej takto skoncili. Jedna precenila svoj odhad na sklony k zavislosti a z obligatneho poharika vinka v piatok vecer sa stal pohar vina kazdy vecer, az skoncila ako seriozna alkoholicka.
Druha si zas davala stamperlik na ukludnenie, aby vedela zaspat, lebo ju muz podvadzal. Tiez to dotiahla na alkoholicku. Seba iba znicila a ludia lutuju jej muza.

@sono2 ale ona ma pravdu. Autorka musi prestat dojcit. Ihned. Nez narobi skody i dietatu do zivota. Hoci mozno uz narobila, lebo kazdy mame prah zavislosti inde.
Niekto moze pit v piatok vecer kolko chce roky a ma to pod kontrolou. Iny ide na zabavu dvakrat a uz ho nutka si dat aspon tretinkove pivecko. Nevie vydrzat, odolat.

doriiis
21. jún 2024

Dovolím si tvrdiť,že toto je ohrozovanie života a zdravia dieťaťa a zanedbávanie výchovy.Kebyze si na to posvieti sociálka,tak neviem,neviem.

sono2
21. jún 2024

@moonlight1210 ale nie týmto štýlom.
Myslíš, že to pomôže?

sono2
21. jún 2024

@really8 evidentne máš, pretože sa dá všetko ľudsky vysvetliť.

really8
21. jún 2024

@sono2 nemyslim si ze som nieco prehnala ale ok. Akoze alkoholicke treba nejak ludsky vysvetlovat ze by mala prestat kojit? To treba vysvetlovat?
Videla som tolko deti ozraniek, fajciarok a fetaciek ze keby si sa dovracala uz len po precitani tohoto prispevku.
Tu uz nepomoze nic co napisame.
Ale ak sa ti nepaci co a ako pisem nevsimaj si to. Aj tak to nezmenis.

janulka1802
21. jún 2024

Určite prestaň dojčiť a choď za odborníkmi. Z toho sa sama nedostaneš. Máš pre koho žiť. Nevzdávaj sa.

ivik4
21. jún 2024

Ja tiez nemam zlutovanie s alkacmi ...lutuju sa a nevedia sa zaťať. Ludia maju vazne choroby a ona tuto sama ublizuje sebe a este aj dojci dieta. Viem co je to sa k*rva zapriet a dokazat aj nemozne len aby pre dieta bolo dobre,preto to pisem.
Vyhladaj pomoc, chudak dieta,matku potrebuje.
V prvom rade by som ho ochlastana ani nedojcila, aspon je uz väcsie

diewcatqoo
21. jún 2024

Dietatu zarabas na problem, ked ho dojcis pod vplyvom, vies o tom? Uz ked ublizujes sama sebe, netahaj do toho aspon to dieta. Ked uz nedokazes prestat pit, aspon nedojci, ked mas vypite. Ma uz dva roky, bez prsa to zvladne.

sono2
21. jún 2024

@really8 lenže ani ty.

sono2
21. jún 2024

@ivik4 keby sa vedel každý kurva zaprieť, neni žiadnych problémov a každý sa vie vyliečiť sám. Či alkoholici Či drogysti Či psychiatrickí pacienti.
Prostý fajčiar nevie sám zvládnuť a nakoniec aj tak neprestane.

A možno to je vymyslená téma.
V každom prípade osočovanie ešte nikomu nepomohlo.

domiklik
21. jún 2024

@ivik4 keby sme sa všetci vedeli k*rva zaprieť, tak by sme sa tu mali k*rva dobre... No ale nemáme 🫣

simca06022011
21. jún 2024

2r dieta prestan dojcit,najdi si nejake hobby... a nenamyslaj si. Potom sa snaz ten alkohol obmedzit, doma povedz ze mas s tym problem a zasoby proste zlikvidujte.

janulka1802
21. jún 2024

@ivik4 kiežby to bolo také jednoduché, ako píšeš. Alkoholizmus je vážna diagnóza. Si alkoholička, že vieš, čo je to "k...." zaprieť sa a abstinovať do konca života? Ak áno, tak klobúk dolu. Jedna z mála.

ivik4
21. jún 2024

@janulka1802 nie, viem co je to zrat den co den do zblbnutia a nasledne stale vracat a potom zo dna na den uplne prestat ,lebo cakas dieta a jeho dobro je pre Teba to najdolezitejsie. Je to rovnaka,vazna zavislost a diagnoza.
Mozno sa snazi to zmenit no tym ze to robi a ZAROVEN SKODI dietatu, nema u mna ani stipku pochopenia. Keby to dieta aspon nekojila . Okrem toho ju potrebuje.
Inu odpoved odo mna necakaj .pa

madeincssr
21. jún 2024

Ked budes naozaj chciet, dokazes to. Ver si, dokazali to ini, tak to dokazes aj ty. A potom stupnes sama vo svojich ociach, budes na seba pysna. Posielam 🫂🍀🌷. Je leto, robte si spolu s dietatkom program aj vonku (na vopred dobre zvolenych 'bezpecnych' miestach). Leto, svetlo, slnko a vnimanie krasy prirody liecia telo aj dusu.

tomasisa
21. jún 2024

@really8 nemas zlutovanie s chorym clovekom? vies ze alkoholizmus je Dg.?

rozculena
21. jún 2024

@tomasisa iste....a my ostatní potom platíme liečbu takýmto "chorým" ľuďom

kristiii
21. jún 2024

@rozculena a to, že platíme choroby napríklad obéznym ľuďom, ti nevadí? Však aj tí si za to môžu sami (v drvivej väčšine). Alebo príliš chudým alebo fajčiarom, narkomanom...či iným menej dokonalým od teba. Však aj s depkou by sa mali ľudia podľa niektorých len kurva zaprieť a začať žiť a nie sa ľutovať.

rozculena
21. jún 2024

@kristiii áno,vadí mi,že to platíme aj narkomanom aj alkoholikom.O depke som nehovorila nič,tak to sem nepleť.Depku si človek nespôsobí sám.

kristiii
22. jún 2024

@rozculena to som uviedla len na margo uvazovania niektorých tu. A čo tí fajčiari a obézni?

tomasisa
24. jún 2024

@rozculena kto si vybera chorobu? aku bude mat v zivote Dg.?