Panika a cestovanie

saruska1111
28. dec 2024

Ahojte v januári má čaká dlha cesta cca 7.5hod vlakom ale mám panicku poruchu a tetaniu a celkom sa tej cesty bojím aby náhodou neprišli ataky alebo úzkosti 🙈 beriem AD už skoro 9 mesiac a lieky mi veľmi pomohli atak som nemala viac ako pól roka a úzkosti sem tam áno ale dajú sa zvládnuť.. ale bojím sa stále tam ten strach je že čo keď 🙊 myslite že to zvládnem bez nejakých problémov a že si len moja hlava namysla ? 🙈

viestta
28. dec 2024

Zvladnes, nastupis do vlaku, najdes svoj vagon, svoje miesto a potom uz len sedis. Ak bude treba pojdes sa vycikat. Zober si nieco na citanie a nieco na jedenie a pitie.

mata2202
28. dec 2024

@saruska1111 áno zvládneš to, zmeň myslenie hlavne a nemyslí na to .
Ja som minule letela lietadlom tiež mávam niekedy tie Panické ataky strašne som sa bála a myslela som si že to nedokážem a že sa zadusim v lietadle a že nebudem už z lietadla vijst von počas letu..ale som hrda že som sa prekonala ..ja viem že ty budeš cestovať z vlakom ale ešte lepšie než s lietadlom 😏 držím palce a neboj sa.

saruska1111
autor
28. dec 2024

@mata2202 jasne vravím si že aj keby sa to nedá zvládnuť môžem na hocijakej zastávke vystúpiť prinajhoršom 😅😅 a ďakujem za podporu

martinmmartin
28. dec 2024

A kde je problem. Vo vlaku ta bude hincat tak ci tak a nejaky atak tetanie bude v tom pohybe neviditelny a ako prisiel tak aj odide. Hincat sa tam budu vsetci tak co

martinmmartin
28. dec 2024

@mata2202 Nemysly teraz chvulku na maleho ruzoveho slonika s jednym klom 2x dlhsim ako druhym.
Funguje to?

mata2202
28. dec 2024

@martinmmartin ??? Sa preber

martinmmartin
28. dec 2024

@mata2202 No tvoja rada ze "nemysli na to" nema sancu fungovat. Ako radit zenam co nemozu otrhotniet ze maju na decko zabudnut a nemysliet na to a to je jediny sposob ako to vyriesit

selenka7
28. dec 2024

Mas este nejake anxiolytika? (Xanax, neurol...) Zbal si na cestu tabletku pre kazdy pripad, nepouzijes ju, ale budes ju mat ako taku psychologicku barlicku, budes sa citit istejsie. Keby cokolevek nezvladnutelne, tak si ju das. Pripadne ak nechces/nemas benzodiazepiny, tak guajacuran.

mata2202
28. dec 2024

@martinmmartin No na tvoj koment nikto neny Zvedavý , po prvé sa spametaj trošku čo píšeš lebo
sa asi brutálne nudíš! Však? Ja som nepotrebovala aby si ty mi odpísal ...

martinmmartin
28. dec 2024

@mata2202 Ja som s tym slavnym "nemysly na to" neprisiel. Ak pises verejne nezmysly tak musis ratat s tym ze sa niekto ozve. A mylis sa aj ze si nepotrebovala aby som sa ozval. Potrebujes to ako sol a ani o tom nevies nech nevysielas do sveta ze si niekto kto ma v rukave vzdy nejaky hlupy napad
Nemas za co

mata2202
28. dec 2024

@martinmmartin 😂😂😂😂(slávnym) ďakujem ...

lilke
28. dec 2024

Môžeš povedať sprievodkyni, že máš takýto problém. U nás v rodine takýto prípad: sprievodkyňa si posadila osobu do detského kupé, že kedykoľvek sa na ňu môže obrátiť. A že ak by ostali stáť kdesi v poli, otvorí jej dvere na vozni (samozrejme, že nesmie vyskočiť von).

zobaka
28. dec 2024

v pohode, ked ja som dala let, ty das vlak, nemysli na to dopredu, zbehne to ani nebudes vediet ako a aj keby si mala uzkost na to sa neumiera, daj si do kabelky xanax

saruska1111
autor
29. dec 2024

@martinmmartin wtf 😅

saruska1111
autor
29. dec 2024

@selenka7 mám beriem si zo sebou