Panický strach z rakoviny a smrti

kissymissy
24. júl 2024

Prosim Vas ja viem ze mi poradite navstevu paychologa ano pojdem uz. Pri kazdom aj mensom zdravotnom probleme si myslim ze mam takovinu. Hned googlim pruznaky. Je mi v tej chvili psychickym az aj fyzicky zle. Dostanem paniku a neviem fungovat. Mali ste to niektora dostala ste sa z toho? Nici mi to zivot. Nedokazem v tej chvili fungovat ani myslet na nic ine :(

vanilkovazmrzka
24. júl 2024

Odpoj internet.

svetlonos
24. júl 2024

@kissymissy
máte to ako rodinnú dg? Pozri na googli Rodinné konstelacie. Riesi sa týmto štýlom milion veci, aj choroby. Samozrejme môžeš zbehnúť aj k psychologovi ale tie konstelacie trvajú de, je to taka "intenzivna" terapia. Kokegyna tiez mala taký problém a presná ti vyriešila tými konstelaciami 🙂.

danyelia
24. júl 2024

No u mňa to bolo skôr naopak, ja som mala rakovinu ale nemala som z nej panický strach 😁 Prepáč, ale asi sa veľmi nudíš, keď sa tak strašne sleduješ. Rakovinu nemáš, len si tým privedieš nejakú inú chorobu...

bublinka1426
24. júl 2024

@kissymissy co to spustilo?

kissymissy
autor
24. júl 2024

@bublinka1426 no veru neviem najst dovod. Nikdy som taka panicka nebola. A najhorsie ze mam dceru a vlastne preto sa bojim choroby smrti lebo si stale hovorim ze co by robila bezomna

kissymissy
autor
24. júl 2024

@svetlonos nie nemame to v rodine

isis234
24. júl 2024

@kissymissy každá choroba sa dá vyliečiť. Aj rakovina. Mysli pozitívne. Mysli na niečo pekné. Do budúcna. Ty si len priťahuješ strach. Zmeň myslenie

bublinka1426
24. júl 2024

@kissymissy

ale tvoje pocity su bezne
myslim tym, ze kazdy sa bojime, co bude potom s nasimi detmi kebyze...
akoze prestan sa sledovat ak nemas dovod.

v mojom okoli vela ludi ( okolo 40-50r) chytilo R, ja to slovo nedokazem ani riadne vyslovit a ver , ze kazdy den mam z toho strach, no zial my musime aj zit, sak by nam preplo.

a ked to nemate v rodine, sa prestan sledovat pretoze si mozes vdaka tomu riadne znizit imunitu a zacnu sa potom na teba lepit choroby a myslim, ze tvoje dieta potrebuje ZDRAVU MATku

viestta
24. júl 2024

Zacala si dobre, navstivit psychologa. Ked sa s tym nevies sama vysporiadat je cas obratit sa na odbornikov. Nepomze ti, ze ti napise 20 ludi, ze to nema tak ani ked ti dalsich 20 napise, ze to ma rovnako. Ty potrebujes riesit svoj problem.

pribinak
24. júl 2024

Čím skôr k psychologovi a možno aj k psychiatrovi. Máš dieťa, daj si pozor, aby si svoje fóbie a úzkosti nepreniesla aj na dieťa. To tá pozorne sleduje a číta tvoje správanie

martinmmartin
24. júl 2024

rakovinove bujnenie je bezna vec, denne niekolkokrat sa vyvinie a je to prirodzena sucast zivota. Imunita sa o to ale vie postarat. Ked prepukne tak je to jedna z miliona

venom19
24. júl 2024

Ja som taka ista...malokto to pochopi

simona20201309
24. júl 2024

@kissymissy urob si kompletné vysetrenie a určite tam to upokoji. Nie je zle počúvať svoje telo a ak máš problém, je dobré nemavnut nad tým rukou.

bublinka1426
24. júl 2024

@venom19 viacery sme taky isty ale zas pisem o tom ze treba spustac.
tu nejde o to ze sa zacne o seba bat. a to ze sa rodic boji smrti, lebo sak co bude potom s dietatom, tak toho sa snad boji kazdy rodic.

simona20201309
24. júl 2024

@bublinka1426 aj tie články o tom, ako lekári zanedbaju starostlivosť, roky liečia na chrbticu, a na koniec je to práve to najhoršie....
Človek pocuva z každej strany, rôzne príbehy a dosť často aj mladých ľudí. Ja mam tiež preto obavy, lebo je toho fakt vela

bublinka1426
24. júl 2024

@simona20201309 kamarat mal z chbrtice a nakoniec lymfom. zial. vedela by som menovat kopec prikladov, je to zle. nedostatocne clovek zle opise problem, nedostatocne sa ludia vysetruju, lebo lekari nemaju zaujem posielat na drahe vysetrenia, tlacia na nich poistovne, cele ZLE ! ja osobne som musela prosikat o obycajne sono!!!!!

simona20201309
24. júl 2024

@bublinka1426 presne tak. Práve preto ľudia sa zlaknu ak sa s nimi deje niečo čo sa im nevidí v poriadku

leazeu
24. júl 2024

@kissymissy nie si v tom sama, mám toto isté.. Vkuse si niečo namýšľam, je to hrozné

bublinka1426
25. júl 2024

@simona20201309 zial. :( ja to mam to iste, ale mne to takto zobralo rodica. lekarka stale tvrdila ze ze je to len chbrat a bolo to uplne ine. :((((
NENEVRIM NASMU ZDRAVOTNICTVU preto ak mam problem sa snazim co najviac riesit problem
mam medicinske vzdelanie je o to horsie lebo k hypochondtrii mam este aj syndrom medika