Palmový olej - vegan

2. júl 2024

Ahojte, vegáni alebo kto sa tomu rozumie - wanner keksíky (niektoré) píšu na obale, že su vegan ale majú v sebe palmový olej. Ako je to možné? Nerozumiem sa tomu. Ďakujem

viestta
2. júl 2024

Vsak palmovy olej je predsa rastlinneho povodu, takze moze byt vegan. O tom, ako sa ziskava a co jeho produkcia prinasa, to je druha vec. Ale ako produkt rastlinneho povodu splna vegan kriteria

guudy
2. júl 2024

Nerozumiem, mas pocit, ze palmovy olej je zivocisneho povodu?

anavixy
2. júl 2024

A palmov olej je z coho podla teba, ci co? Vsak aj vegani mozu mat zdravsie a menej zdrave a ekologicke a menej ekologicke alternativy potravin ak ti ide o to…

ludmilik13
2. júl 2024

a co na palmovom oleji nie je vegan? olej ako kazdy iny.

falbala132
2. júl 2024

chces byt vegan a ani nevies co to vlastne znamena? ale ved hlavne, ze to je dnes moderne.

sisa_s
2. júl 2024

Tiez som prekvapena, lebo vacsina z nas ma vegan zafixovane ako nezivocisne vyrobky, no kazdy si to uz berie zjavne po svojom.
Google:
EXISTUJE MNOHO PROTICHODNÝCH NÁZOROV NA TO, ČI PALMOVÝ OLEJ PATRÍ DO SKUPINY „VEGÁNOV“. PALMOVÝ OLEJ JE RASTLINNÝ PRODUKT ZÍSKANÝ BEZ ÚČASTI ZVIERAT. PLANTÁŽ, Z KTOREJ SA KUPUJE PALMOVÝ OLEJ, JE VŠAK KONTROVERZNÁ. PLANTÁŽE SA NAJČASTEJŠIE ZAKLADAJÚ V OBLASTIACH, KDE PREDTÝM RÁSTLI DAŽĎOVÉ PRALESY. NAPRIEK TOMU, ŽE ZVIERATÁ NIE SÚ PRI ŤAŽBE USMRTENÉ, JE IM ODOBRATÉ MIESTO ICH EXISTENCIE. NAJVIAC POSTIHNUTÝMI ZVIERATAMI SÚ ORANGUTANY, KTORÉ SÚ UŽ POVAŽOVANÉ ZA OHROZENÝ DRUH.

januska12323
2. júl 2024

Ukáž mi zviera z ktorého sa robí palmový olej.

autor
2. júl 2024

@falbala132 píšem niekde, že chcem byť vegan? nie? tak čo zabŕdaš😆 pýtam sa ako je to možné, že to je vegan, keď pri výrobe palmoveho oleja zomierajú zvieratá 🙂

januska12323
2. júl 2024

Nezomieraju pri výrobe, len im je zničené miesto na život.

autor
2. júl 2024

@januska12323 skoro to isté 😆

autor
2. júl 2024

@sisa_s tak isto aj rama vegan maslo sa mi zdá, že ma palmový olej...

sisa_s
2. júl 2024

To neviem, nie som veganka a neplanujem byt, len som si to googlila, lebo tiez mi to prislo ako blud, ze olej nemoze byt vegansky...ale kto sa tak stravuje, asi to ma nastudovane

trema
2. júl 2024

Tak to aby vegani nejedli ani chlieb, ved kolko mysiciek je zosrotovanych pri zatve..

viestta
2. júl 2024

Autorka, to ze je nieco vegan neznamena, ze je to fair trade produkcia, ekologicke, bio, natur, neposkodzuje prirodu, bez pouzitia pesticidov, green deal, ma zabaciu nalepku... Vegan je nieco co je iba a len rastlinneho povodu. Nic viac, nic menej.
Ty si ujasni dojma a pojmy, lebo potom sa pytas hluposti. Vsetky dostupne informacie najdes v dnesnej dobe na internete.

veltraud
2. júl 2024

a keksiky sa volaju Manner 🙂

veronka1996
2. júl 2024

Palmový olej sa asi vyrába z prasiat nájdených v blízkosti paliem.

januska12323
2. júl 2024

Nie je to to isté, vegan znamená, že je výrobok čisto z rastlín a žiadne zviera do výroby nebolo použité.