Ahojte, každý deň pozerám do PC, akoby som si mohla trochu chrániť zrak? Je vhodné investovať do okuliarov s modrým filtrom? (klasické okuliare nepotrebujem, boli by čisto iba filter). Pripadne, každý deň používať nejaké neškodné kvapky? Ďakujem
@thirstymonk Vďaka za názor
Ja som dcere kupila okuliare presne iba s tymto filtrom, kvoli tomu, ze dost casto pozera do ipadu, alebo mobilu, tak nech si chrani zrak. Dioptriu tam nema ziadnu, len tento filter.
Ja používam tieto okuliare už niekoľko rokov. Za mňa sa oplatí. Ak okuliare nemám a čumím dlhšie do mobilu alebo Tv tak ma štípu oči. Ak mám okuliare je to omnoho lepšie.
@marcellka32 normalne v optike, len rám mi robili namieru. Platila som cca 120€ ale to bolo tak 4 roky dozadu
@marcellka32 v optike bezne maju, treba si vybrat ram a za par dni su hotove
Ja mam zlte okuliare na pc z alzy, myslim ze gunar sa volaju, maju slabu dioptriu. Ja som s nimi spokojna a stali ma nejako 70 eur. Ako uz pisali vyssie, ked ich nemam na ociach a cumim na mobil ci tv, rezu ma po chvili oci. Obcas si davam do oci cationorm na odporucanie ocnej. Nie je to voda, ale gel a velmi mi to pomaha pro rezani, svrbeni oci.
Máš umelé slzy, ale pokiaľ dosť žmurkaš, tak ti umelé slzy netreba. Filter modrého svetla sa dá nastaviť už vstavane vo windowse 11.
NEjaké okuliare sú podľa mňa hlúposť, ja bych si to nekúpil. Každú hodinu sa postav a hľad z okna, zameriavaj na nejaký ďaleký bod a zaostruj. To pomáha posilňovať ten sval, ktorý naťahuje šošovku.