Mám už približne dva roky problémy a alkoholom, pijem každý deň, od rana, keď idem pre dcéru do škôlky som už triezva….nepiste mi, že mám ísť na odvykačku, viem to aj sama….budem to riešiť…rada by som ale počula konkrétny popis ako taká odvykacka prebieha, deň po dni, aké lieky konkrétne dostávajú pacienti, aké vitamíny, viem, že alkoholikom chyba skala vitamínov B a C vitamín, len neviem pridem tam, alkohol dostupný zrazu nárazovo nebude žiadny a čo mi dajú? Najprv anxiolytika ako lexaurin na zvládnutie toho najhoršieho a postupne sa k tomu pridajú antidepresíva? (Tie majú totoz oneskorený nástup účinku kým sa ich hladina v krvi dosiahne)….prosim piste len k teme, dakujem každému čo je ochotný sa o skusenost podelit takto podrobne, vdaka
mozes aj mne napisat ak by si chcela presla som si tymto s mamou...
To je v hlave. Je to duchovne. Ak treba pomoct s abstakom,pomoze sa. Zvysok je skor psychoterapia.
@ivangeline aj ty si sa liečila alebo máš skusenost s liečbou alkoholika?
@vancour ...skusenosti. V rodine.
nemam konkrente rady, len povedomie ze to trva asi 2-3mesiace...skusala si prestat sama?
inak na strankach zariadeni casto najdes aj popis procesu
@lenkahvh dcéra je od siedmej preč, autom nechodím dni keď pijem (nepijem každý deň) a keď si dám o ôsmej víno o štvrtej už necítim nic…ja nevravím predsa že lejem do seba 2litre vodky kým “nepadne” a treba ísť pre malu
A hlavne to neni pointa 😀 koľko mamičiek vidíte napríklad na vianočný trhoch čo si dávajú pri deťoch tri štyri varené vina a fungujú nepotacaju sa…takze nechápem otázku Sorry
Ja neviem akoby fungovať tesit sa zo života preto so vypijem asi to je dôvod…takze áno, môj problém je v hlave len som chcela vedieť čo všetko vlastne taká
odvykacka obnáša a baby ešte jedna otázka…ako dlho by som tam asi bola? Mesiac? Viac? Aké máte skúsenosti? Dakujem
Protialkoholické
Ahoj, brat bol na liečení. Nepamätám presne čo všetko dostával (zrejme antabus) on tam dosť išiel odhodlaný už nadobro prestať. Keď vyšiel von žiadne lieky nebral, nemá rád lieky. Mali hlavne veľa aktivít 😇 skoro celý deň niečo,viem, že si písal denník. Mali sedenia a nejaké hry. Dostávali body a podobne. Po nejakom čase, mohol prísť domov na víkend, potom aj cez týždeň. Mal vychádzky ale len s návštevou. Ja som k nemu chodila skoro každý deň (niekedy sme sa len prechádzali v areáli nemocnice ale raz za čas sme zašli aj do mesta) A ako si pamätám chodilo tam veľa detí za mamkami. Je úžasné, že ste si priznala problém a chcete to riešiť. Držím vam prsty 😇 zvládnete to, pretože viete, že máte problém.
Ps: brat je uz 5-6 rokov bez alkoholu.