Dlhsi cas ma trapi psychika. Mavam obdobia uzkosti, beznadeje a smutku ktore trvaju napriklad 1-2 tyzdne a tie sa striedaju s 1 tyzdnovym obdobim radosti a stastia. V tychto fazach si na sebe vsimam obrovske rozdiely napr. v mysleni (sustredenost/zahmlena mysel), sebahodnoteni (rovnost/menejcennost), komunikacii (bezproblemova/"zadrhavanie"), sebavedomi (vysoke/nizke), urovni energie (bez problemu nieco robit cely den aj s minimom spanku/unava od zobudenia sa az po zaspavanie), spolupatricnosti (pocit ze vychadzam s kazdym/pocit inakosti, odstrcenia), hygiene (prehnana starostlivost/obcas)... Okrem toho stracam zaujem o konicky - nic ma nebavi, som nonstop paranoidny - mam pocit ze ma niekto sleduje, aj ked som sam v izbe a mam zatiahnute zavesy; caste pocity samoty a prazdna. Preziva niekto nieco podobne ? Co by to mohlo byt ?
v prvom rade psychiater aby urcil či naozaj ide o bipolarnu poruchu, potom nasadiť liecbu a stav sa vyrazne zlepsi. okrem toho psycholog na pravidelne sedenia. obaja ti pomôžu aby ti pripadna choroba neovplyvnovala spolocenske nažívanie držím palceky
Nemôže ísť o bipolárnu poruchu, kedysi známu ako mánio-depresívnu?
Presne viem o com vravis...jedno rano sa zobudis si plny energie si produktivny vravis si ze ti nic nieje,citis sa neporazitelny 😅 no potom to hitne zas ...ale v opacnom smere,zobudim sa uz ma vsetko znervoznuje bez pričiny ,rozciti ma hocico,zamyslam sa a overthinkujem...
@vifoncitta presne, riesila si to s psychologom ?
Znie to ako ukazkova bipolarna porucha a pod dohladom psychiatra s tym mozes zit pomerne slusny zivot.