Ahojte, chcem sa spýtať, dnes mi jeden lekár v TT povedal, že aj keď sme na záhrade máme mať rúško, lebo vírus je vo vzduchu (širšie centrum TT). Dosť ma to prekvapilo. Stretli ste sa niektorá s podobným názorom? Nosíte rúško na záhrade?
Ďakujem za reakcie 🙂
Na záhrade nenosime.
@zuzkalujza zvláštny názor...my nenosime! Ideme von a nemáme. S nikým sa nestretame, nerozprávame!!!
dosah virusu je do cca 5 metrov, názor sa líši, čast hovorí ano normálne chodte do lesa, záhrady ale mimo ludi a čast by sa najradšej dala do skafandra a plávala v save
@zuzkalujza áno, keďže sme momentálne v karanténe, tak nám lekár kázal nosiť aj keď ideme na dvor... Inak na dvore nenosime...
@zuzkalujza my sme na dedine, tak na záhrade nenosíme rúško
Somarina....na dvore nenosim , 5 metrov ziadny cudzi clovek nie je.....
Prof Krcmery hovoril, ze na vlastnej zahrade netreba, ani na prechadzke, kde nie su ludia. Akonahle ide niekto okolo, rusko treba nasadit. My v zahrade nenosime ani susedia, ani ked sa rozpravame cez plot zo vzdialenosti tak 5m.
No veď práve o tých 5 metrov mi ide. Suseda vedľa na dvore sedí a číta noviny cca 3m, ďalší sused piluje strom cca 4m, z ďalšej strany decká na trampolíne cca 2,5 metra. Ja nemám "humno" ☹
@vladimira93 mne sa to tiež nezdá, ale chcela som sa spýtať aj na názor iných
@zuzkalujza je to kvapôčková infekcia... .
Kazdy povie inak, ja mam susedu doktorku a ta ani na ulici rusko nenosi, len hodila rukou nad celou koronou :D
@lucyluv 👎👎👎
@ptmt1011 👎👎:thumbsdown
sa spamätajte !!!!!!!! Keď nechcete chrániť seba, tak neohrozujte nás !!! Vďaka takýmto ten počet stúpa...
@miroslavabalaz Netáraj....toto celé sa deje kvôli hlupákom, ktorí vedeli, čo sa vo svete deje, ale aj tak sa šli napríklad lyžovať do Talianska a tú pliagu sem dovliekli a nakazili mnoho iných ľudí....Už som spomínala inde, že keby si to rúško mala 14 hodín na ksichte v práci ako ja, tak aspoň cestou domou si ho dávam dole...nestretávam nikoho, chodím neskoro večer...A kvôli takým ako ty, sa šíri panika a nie vírus...
Po ulici nenosím a kde treba pošta,obchod,lekár tam áno...
@nefertiti5843 ja neriešim to, kto to doniesol, ale keď už doniesol, tak sa chráňme, seba, svoju rodinu, svoje deti...Je normálne nosiť rúška a už aj povinné. Ja nepanikárim, ale nenosiť rúško ako sa tu verejne priznávate, je sila. Sadnite si doma a nevychádzajte.
@ptmt1011 máš deti? Tak ich chráň.
@nefertiti5843 aj my sme boli v Taliansku cez prázdniny lyžovať a kľudne ma označ za hlupáka, ale v tom čase o situácii v IT nebola nikde ani zmienka. 4 deň po našom návrate sa začalo o tom hovoriť a aj to v úplne iných oblastiach ako sme boli my. Takže tak.... keby sme vedeli aká je v IT situácia v živote by som tam nešla..... samozrejme, že sme hneď kontaktovali kompetentných a tý nás v tom čase vysmiali, že robíme paniku.....
@vladimira93 dobrý postreh, inak že toto povie lekár , oni maju občas v tom väčší chaos ako tu na mk
@miroslavabalaz ale ona sa pýta na záhrade kde široko daleko žiadne iny tvor nie je , to inak potom ked by sme to s tým chránením mali brat doslova by sme mali v nom aj spat, aj byt doma v domácnosti
@sara07 však jej som ani neodpisovala...
@miroslavabalaz máš ho aj teraz ty na nose, ? nemáš, lebo či chceš alebo nie smeti ideš vyniest a aj ked nemáš priznaky môžeš byt nosič , čiže mala by si ho mat doslova noc/den a aj v nom spat
zase klud , a tiež by si musela mat den / noc rukavice pre povrch
ja ked široko daleko nie je nik tiež si ho dám dole za gumičky , koho ohrozujem nikoho
@sara07 ženy vám nepomôže ani sto vírusov. Všade vidíte len ako niekoho uraziť, hádať sa s ním a hneď ísť do extrémov.
Ohrozujte si koho chcete vo svojom okolí. Ste málo informované a potom to s tým šírením vírusu aj tak vyzerá.
Nie... Keby mi chodili ludiua okolo pozemku ako na vaclavaku ok.. Inak nie.
@zuzkalujza ak mas malicky dvor/ zahradu a susedia su von, tak by som nosila. My mame velky dvor, ale nosime kvoli detom, aby si zvykli a nemala som s nimi problem, ak budeme musiet niekam inam.
Nie nenosime.