Neviem prekonávať strach

30. aug 2024

Nech sa snažím akokoľvek, som zbabelec. Toľko vecí by som chcela skúsiť napr nova práca alebo sa vedieť postaviť sama za seba ale nedokazem to. Som zbabela ale aj oprávnene. Dlho sa učím, robím veľa chýb, som proste nie z tých šikovných. Bráni mi to v šťastí lebo sa neodhodlam skúsiť iné veci. Pre iného človeka úplne banality a pre mňa pomaly ako zdolať Mont Everest. Nenávidím sa za to. Keď sa náhodou raz za sto rokov odhodlam to skúsiť tak spravím milión chýb a cítim sa ako zbytočný človek v tej chvíli (jedna sa hlavne o prácu). Neviem čo s tým

markusrasford
30. aug 2024

V tom prípade je vhodné navstivit odborníka oni sú od toho aby pomohli ľuďom

jaskolka
30. aug 2024

Píšeš veľmi všeobecne. Je kopec ludi ktorí majú z niečoho strach, a ani ho nikdy neprekonaju. Zase nemusí každý "lámať" seba, ja nevidí dôvod, aby každý musel byť za každú cenu hrdina.
Ja napríklad neviem šoférovať. A viem ze nikdy to robiť nebudem, proste mam strach a hrozu z toho. No a? Nezblaznim sa preto ani nebudem silou mocou sa snažiť urobiť vodičský preukaz. Áno, pomohlo by mi to, ale proste neurobím ho,a vôbec sa za to ani nehanbím ani nemienim to riešiť
Píšeš, ze ide u teba hlavne o prácu?Kde pracuješ? Čo teda by si chcela robiť? Nebaví ta všeobecne tvoja práca, alebo len konkrétne zamestnanie?

autor
30. aug 2024

@jaskolka svoju prácu nenávidím a je tu jedna práca o ktorú by som mala záujem. Avšak strach mi v tom bráni. Opäť ísť na pohovor, prevracat od stresov celý večer, prípadne keby ma prijali tak zas milion chýb v tej práci a všetci pohľady že som nesiko.
Alebo cchem ísť na výlet do zahraničia ale bojím sa lebo som nikdy nebola na letisku, bojím sa všetkých veci asi...

majlo1234
30. aug 2024

Skusaj na mensich strachoch najprv, proste si daj nejaku malu vyzvu a tu spln, a postupne zvacsuj svoj diskomfort

gribka1
30. aug 2024

Bože, čo vystrájaš, už si mala byť zvyknutá, že to nie je podľa teba po toľkých pokusoch. Buď ako malé dieťa, Spadneš, vstaň. Keď to nevýjde, ide sa znova. Absolútne nevadí, ak to dopadne zle. Máš ďalší pokus. Veď nejde o život.

iloveme
30. aug 2024

Boze vitaj v mojom svete. Uz som myslela ze som jedina 😂. Som strasny stresak,vsetko ma stresuje. Chodenie do skoly bol hrozny stres, pred rande som vzdy grcala. A teraz praca🥶. Tak to je kapitola sama o sebe. Mam 40 ale neviem nikde vydrzat pracovat. Ked zacinam nanovo,tak mi je zle,akoby som mala umriet. Iba doma sedim a rozmyslam,ze tam nechcem ist. Teraz robim nieco,co som si myslela ze chcem robit,ale velmi zle to znasam a presne kvoli tomu,ze zaucenie mi trva 5xdlhsie,ako beznemu cloveku. Vkuse myslim len nato,ze tu nechcem byt. Mam krce v zaludku,trasu sa mi nohy. Neviem ako to tu vydrzim😭. Vysvetluju mi banalne,jednoduche veci, ale aj keby mi to povie 100krat, neviem to pochopit. Ale to je kvoli tomu obrovskemu stresu

marsmykkok
30. aug 2024

Každý človek je nejaký a z vlastnej skúsenosti najdôležitejšie je prijať sa taká aká si. Ja som bojovala roky, stavala som sa k svojim často pre iných banálnym strachom ak ku fobii, že ak to budem prekonávať bude to stále lepšie, ale nebolo tak, raz som zvládla situáciu dobre, o chvíľu zle a nechápala som prečo to nefunguje a ničila som sa a neviedlo to k ničomu, len som bola klbko nervov, úzkosti, často už mimo realitu kedže som prechádzala kvôli tomu že som sa snažila robiť zo seba iného človeka do derealizácie a depersonalizácie.
Ber sa aká si a budeš žiť spokojnejšie. Ak budeš totálne vyhorená, v práci to bude úplne zle, nebudeš mať na chlieb, prinúti ťa situácia vzchopiť sa a urobiť zmenu. Prečo nasilu meniť prácu a skúšať novú? Ako sa hovorí ked vtáčka lapajú pekne mu spievajú. Všade pekné ponuky napríklad s platom 1600 eur v čistom, ale zistíš ked nastúpiš, že to po zaučení čo trvá rok a ak sa firme bude dariť a budú bonusy (čo neboli 10 rokov) a reálne zarobíš 700 eur.

lucka_ke
30. aug 2024

mám podobného kamaráta ako si ty, ostáva v práci aj keď to tam neznáša a nadriadení ho šikanujú... ale má taký strach zo zmeny, že tam radšej tíško trpí... pomôcť si nechce dať, lebo on má strach, čiže ak chceš zmenu a niekto ti chce pomôcť tak pomoc prijmi a urob prvý krok

janulik2008
30. aug 2024

Vies co ze ja som v robote tolkokrat hovorila ze chcem inu poziciu lebo po 7mich rokoch mi sibalo z toho 🤣 vzdy to vsak bolo ze nie sme dost atd. a ked mi v januari po sviatkoch povedali ze pojdem "strihat" co robia len chlapci tak som mala chut stamad zdrhnúť 😀 spravila som chybu jáj boze a kolko ale ako ti pisali padnes? Tak vstan 😉
Joj a nedavno som omylom natukala ine cislo ako som mala a stroj vystrihol 24 kusov co nemal 😀 🫣 tak som povedala ze kazdy sa pomyli.

oslo1
30. aug 2024

No co to poviem. To je strach a pohodlnost v jednom.
Aj ja by som sa tak velmi chcela bat. Bohuzial zivot a zivotne skusenosti ma naucili zatat zuby a urobit to. Lebo ked to neurobim ja, tak to nikto neurobi.
Vysledky su dva. Prvy, ze to vyjde. Druhy, ze som o skusenost bohatsia. Kazdopadne som aspon o Tu skusenost bohatsia.

cukroska
30. aug 2024

Akoby si písala o mme. .tiež mám nie len pocit (aie je to tak)že som pomalá,stresmen najväčší a nie vhodná do tohto hektického sveta. Stres a panika ma chytá len pri pomyslení z nových vecí (ale väčšinou len ohľadom práce). Vždy vidím len tých rýchlych a šikovných čo im všetko ide na prvý krát a vedia všetko stíhať z gráciou. Vyskúšala skm to veľa krát a su veci na ktoré žiaľ proste nemám Nech sa snažím ako kolvek. Nech! Potom si poviem,že robím co viem a vládzam a vôbec ma netrápi kto je aký šikovný. Sú aj lenivý čo zvládnu ale sa im nechce..a život ide ďalej..