Neovplyvnia antidepresíva moje myslenie v práci?

23. okt 2024

Ahojte,chcem sa opýtať zácinam ich brat,lebo maam veľmi ťažké.obdobie strata v rodine, nikdy som ich nebrala a bojím sa či budem vedieť fungovať v práci.Pracujem.s.cislami ako účtovníctvo atď.Neovplyvnia..to úplne myslenie.???

msnesquik
23. okt 2024

Uplne v pohode

apolka77
23. okt 2024

Tak záleží čo sú to za Antidepresíva. Ja keď som ich začala brať som bola 2-3 týždne nefunkčná , skoro som to celé prespala. A brala som ich na úzkosť a panické ataky. Veľmi som si vtedy nevedela predstaviť ísť do práce.

autor
23. okt 2024

@apolka77 Escitaloprám

zobaka
23. okt 2024

super liek, ale prvy mesiac som bola odpisana, ako je uvedene vyssie len som spala, potom v poriadku

apolka77
23. okt 2024

Ten je asi jeden z najmenej zaťažujúci. Ale nemám s ním skúsenosť či sa dá fungovať v práci.
Ja som brala paroxetin a ten je šupa na začiatok kým si organizmus zvykne.

autor
23. okt 2024

@zobaka hmmm a čo teraz

ronie338
24. okt 2024

Ja som mala na začiatku a úplne v pohode, teraz mam paretin a tiež. Beriem lieky 7 rokov a okrem posledného na materskej som zvyšok robila v zubnej ambulancii a úplne v pohode. Môžeš byť viac unavená prvý mesiac. Nie každý to ma. Ak tak sa nechaj vypísať na ten čas. To ta môže aj psychiater. To sú jedny z najslabších liekov

autor
24. okt 2024

@ronie338 to práve nemôžem voľno v práci ausim sa tam na 100 percent sústrediť...rozmýšľam že ani nezačneme ich brat keď budem mimo

sisska96
24. okt 2024

Neber také sprostosti. Radšej si zmeň životný štýl. Viac pohybu

nnikka
24. okt 2024

Budeš si dávať niečo, čo ti ovplyvní myslenie, t.j. určite sa nebudeš vedieť sústrediť na 100% a to pri učto potrebuješ. Budeš robiť chyby a veľa vecí si nemusíš ani pamätať.
Tak to dobre treba zvážiť, či ti to stojí za to.

autor
25. okt 2024

@sisska96 máš skúsi?. Brala si niekedy?

sisska96
25. okt 2024

Nikdy v živote by som nebrala také svinstvo

1andrea111
25. okt 2024

Je to náročné, tie lieky ovplyvňujú čiastočne myslenie ale zase pokiaľ sú psychické problémy veľké, tak ich treba, lebo so psychickými problémami sa tiež ťažko pracuje.

martul
25. okt 2024

@sisska96 to by som si nedovolila nikdy povedať. Chvalabohu, že si nemusela nič také riešiť. Každý sme iný a každý zvládame situácie a problémy v živote inak. Takže ako sa hovorí ,, nekrič hop, kým si nepreskočil."

martul
25. okt 2024

A nevieš bez nich fungovať? Nezvádaš to? Mne zomrela mama nedávno, tiež mi doktor predpísal lieky, ale chvalabohu som to zvládla bez nich. Potrebujem šoférovať do práce a mám ju takú ako ty.

jamidea
25. okt 2024

Ovplyvni to celu TEBA. Myslenie, povahu, vsetko co mas v hlave.
Teraz sa do mna pustite...mam skusenosti so svojimi znamymi.

leonakr
25. okt 2024

Zbožňujem tie rady ...je to svinstvo,neber to,budeš závislá a bla bla bla🤨.Prepáčte dievčatá ale pokiaľ ste ich neužívali alebo ak aj áno a vám nesadli tak ju nestrašte 😡.
A teraz v kľude si to rozoberme na drobné.
Ak ti ich lekár predpísal tak z určitého dôvodu si psychiatra vyhľadala a určitých tvojich ťažkosti ti ich predpísal .Žiaľ,toto v úvode nepopisuješ.Máš dve možnosti.Ostat bez liekov tým pádom je veľmi otázne či sa tvojich ťažkostí zbavíš a ako dlho to potrvá.Alebo ich začneš užívať a niečo sa v tvojom živote zmení.Bude ti horšie....zo začiatku,bude ti aj možno zle ..nie je to príjemné na ne nabehnúť .Záleží samozrejme od človeka ale väčšina sa ztazuje,že im je zle. Ja mám eliceu čo je escilatopram od júla.A až teraz vidím plne účinky ....záleží akú dávku bude tvoje telo potrebovať a či liek sadne a pod.Mne prvý nesadol,to sa vlieklo dva mesiace a teraz elicea .A veľa vecí sa u mňa urovnalo,ukludnilo a zmenilo....čo som si doteraz myslela ,že je to moja povaha ,môj chaos tak teraz konečne je to zmena k lepšiemu.Mne to zachránilo život doslova.Takze rozhodnutie je na tebe.Ale také vety je to svinstvo a pod .prídu mne už cez čiaru.Pretoze ak by som mala rakovinu tak nedovolím sa liečiť chemoterapiou?Aj keď tá sama o sebe je tiež hnus ...?🤷Takže u mňa voľba život=antidepresíva alebo nicota=kvázi"svinstvo"odmietam antidepresíva.Ja som si vybrala život a lieky .🙂🙂.Pomohli mi a pomáhajú .A zato som vďačná .Toď vsio 🙂. Prajem veľa ,veľa síl.

martul
25. okt 2024

@jamidea samozrejme, že sa to teba pustím. Píšeš nezmysly, nie všetky lieky sú rovnaké a na každého môžu majú slabší -silnejsi účinok. Ja poznám xy ľudí, ktorým to pomohlo, normálne fungujú, pracujú. Toto je tak strašne individuálne....

martul
25. okt 2024

@leonakr tak výstižne a perfektne si to napísala. Psychické ochorenia sú regulérne a ozajstné tak ako akékoľvek iné. Len sú stále znevažované a zľahčované. Bohužiaľ. Vždy hovorím, kto nezažije, nepochopí.

autor
26. okt 2024

A to ak ich začnem nemôžem ani pohár vína raz za mesiac?to až tak ovplyvňuje? Idem na svadbu a budú a určite vypytovať

martul
26. okt 2024

Nie, alkohol pri žiadnych liekoch, načo. Veď povedz, ďakujem užívam lieky dám si len kofolu.

msnesquik
27. okt 2024

Ja som bola vcera na vinnom putovani a mam eliceu, dala som si, nie vela, ale dala

autor
27. okt 2024

@msnesquik a v pohode?

jamidea
29. okt 2024

@martul blbost, AD su na to, aby ti ovplyvnili mysel, to je realita a zmysel AD. Cize menia, myslenie, tym aj povahu, fungovanie cloveka - vsetko.

zobaka
29. okt 2024

pohar vina mozes, to nie su take tazke lieky, nejdes sa opit do nemoty

btw. mne povaha ostala uplne rovnaka, akurat som svet konecne videla v jasnych farbach a nie ciernych

lucia147852
29. okt 2024

Tak pre niečo si psychiatra asi vyhľadala a pre niečo tie lieky máš. Prečo? Bez liekov sa niektoré duševné choroby zhoršujú...bohužiaľ. A nečítaj tu tieto nezmysly od tých čo všetko videli a zažili. Kamarátka je zubárka, berie AD. Bez nich by ani nedokončila školu, pretože by skočila z okna. Áno zmenila sa, je z nej pokojnejší a šťastnejší človek, ktorý si konečne užíva život a neumara sa v ťažkej depresii.

apolka77
29. okt 2024

@jamidea aha, takže AD ovplyvnia "celú Teba ". Zaujímavé.
A keď človek nebude brať AD ale !!!
bude trpieť úzkosťami, strachom, depresiou to akože zostane stále sebou ? Chces povedať že jeho myseľ sa nebude meniť?!?
Poviem ti na rovinu 2 roky som odmietala AD a trpela ako kôň. Lebo však je to hnustna chémia a zmeni sa mi všetko....a poviem ti tie 2 roky panickych atakov a úzkosti spravili zo mňa totálnu trosku. Strhavala som sa zo sna len mucha preletela okolo. Toto som nebola ja !
Píšeš teda blbosti.
Až po 2 rokoch keď som nevládala už ani von chodiť a zobrala AD som konečne pocítila čo to je radosť zo života..znova som sa vrátila k svojmu šťastnému Ja.
Tak len toľko k tvojej teórií.
To čo vidis u druhých je len to subjektívny názor ja to píšem objektívne čo som cítila po pol roku bratia .. šťastie zo života.

martul
29. okt 2024

@jamidea ty si úplne mimo, dievča. Nezmysel za nezmyslom, radšej už nepíš, tak autorke najviac pomozes.