Nedokážem sa vyplakať

7. sep 2024

Dobrý deň. Chcem sa opýtať,je normálne, keď v ťažkých časoch a chvíľach, ktoré zrovna prežívam sa nedokážem normálne vyplakať. Vec je v tom,že prežívam rozchod,na partnerovi mi nesmierne záleží a ja neviem plakať,aj keď mi je ťažko na duši,ako dávno už nebolo. Robím všetko okolo,zamestnávame hlavu,telo športom,knihami,filmom, príroda ,no nedokážem normálne plakať. Vraví sa,že plač je zdravý, pomáha hlavne psychicky a ja sa bojím,aby sa niečo nestalo,čo nebudem môcť ovplyvniť-mina psychika. Môže to byť tým,že som bezcitný "netvor",alebo? Mám ho veľmi rada, znamená pre mňa veľmi veľa,ale akosi som sa zasekla,alebo ako to povedať. Myslíte,že je to oveľa horšie pri takých prípadoch, ktoré sa emočne zasekli? Mám vyhľadať odborníka?,mám z toho normálne strach.

zmrzlinka2021
7. sep 2024

Berieš AD?

martinmmartin
7. sep 2024

Slzy su system ako sa mozog zbavuje hormonu enkefalinu ktory sa tvori v zliazkach hned za ocami. Je to stresovy hormon a jeho vylucenie navřrati organizmus do normalu. U teba tam asi nemas prepojenie

limoncino
7. sep 2024

Ja tiež neviem plakať. Niekedy závidím ženám, čo sa dokážu zrútiť, vyplakať sa, ja to nedokážem. Tiež mám teraz také čudné ťažké obdobie, ale som neviem ako to pomenovať, bez emócií, pocitov, plakať ja neviem. Nepomohla som, ale aspoň vieš, ze v Tom nie si sama, nie každá žena sa dokáže vyplakať

autor
7. sep 2024

Nie,neberiem žiadne lieky,len vitamíny magnézium,zinok a tak. Nemám žiadne zdravotné problémy,neberiem ani antiku.

gribka1
7. sep 2024

Nemyslím, že by boli stanovené nejaké normy ako prežívať psychickú bolesť? Tým, že ešte aj to rozoberaš, pridávaš si ďalšie stresy. Ale možno ti to tu niekto vedecký vysvetlí. Každý sa vyrovná s trápením inak.

luccija
7. sep 2024

Ja veľmi málokedy plačem, takže na tom nevidím nič čudné.Viem plakať pri filme, keď je niečo dojimave, ale keď som sklamaná, nahnevaná od zlosti tak nie.

autor
7. sep 2024

Tak sa nemusím báť? Prekvapilo to aj mňa. Už ma napadlo a to bude tým,že ho v skutočnosti nemám rada. Ale nám,boli sme spolu 5 rokov a momentálne prežívame krízu všetkých kríz. Púšťam si aj zaľúbené, obľúbené piesne,filmy, videá a nič. Hlavou mi prebehne myšlienka,čo budem robiť zajtra a to je všetko. Môže sa stať,že to nejako vedome,či nevedome vytesnujem? Predtým som nemala z týmto problém,pri strate blízkeho,som plakala deň čo deň. Neviem si to vysvetliť.

januska12323
7. sep 2024

To je povinné plakať či čo? Vôbec by som to neriešila.

gribka1
7. sep 2024

Rada ho môžeš mať, ale asi ho nemiluješ.