Nechutí mi čistá voda

13. mar 2024

Ahoj, predtým som pila často malinovky, atd väčšinou perlive napr baldovska s nejakou ovocnou príchuťou. Teraz dlhšie sa snažím hýbať. Jesť zdravo. Jednak kvôli chudnutiu a aj lebo je to zdravšie. Už je to dlhšie ale Stále mi chyba, veľmi mi chuti tá baldovska napr. Prečo mi nechuti čistá voda? Riešila som to a riesim to že kupujem perlive minerálky.. ale nechcem stále piť perlive aj keď mi to chuti. Nie nemám 100 kíl, mám 65.

fido69
13. mar 2024

Ak ti nechutí čistá voda, tak si uvar čaj. Aj čaje vedia mať zaujímavé chute a povzbudzujúce účinky. 😉
Teraz nepíšem o náhradách zo sušených jabĺk a ibišteku (ovocné čaje všeobecne), ale napríklad čaj yogi.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bimbina
13. mar 2024

Mne tak isto nechuti ked je teplejšia … moja musí byt troska chladnejšia na pitie . Môže to byt aj rúrkami v byte / dome alebo kvalitou vody . Keď som bývala v paneláku, tak voda bola samy grc. Teraz máme dom a našťastie voda je lepšia , ale stále to nieje ono.

januska12323
13. mar 2024

Voda nemá chutiť máš ju proste piť 😁 na minerálkach nie je nič zlé ak ich striedaš a nepiješ len ochutené.

kacenocka2
13. mar 2024

Poznám to,ale kvôli zdrav.problémom ma to prinútilo piť aj čistu, občas si dám SodaStream a ochutím citronom,veľa citronu spôsobuje kyseliny v žalúdku..

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka86
13. mar 2024

Kludne aj bublinky, to sa ti oplati soda stream..
A striedaj s obyc vodou, pripadne ju vylepší citronom, limetkou, pomarančom, inym ovocím alebo bylinkou. Do velkeho dzbanu si nalej a nechaj luhovat, aspon uvidis kolko vypijes
Alebo caje, pripadne 100% dzus raz za cas, riedeny vodou
Mne zase viac chuti voda, ktora postoji cosi, kludne hodinu dve

katulienkax
13. mar 2024

Ved pi co ti chuti, nemusis sa riadit tym co americki vedci vymysleli

nelca0510
14. mar 2024

@katulienkax :D akože aj pri tejto téme sa zas ide rýpať do politiky?

denithestrange1993
14. mar 2024

Sodastream 👌nemusis vzdy vlacit kopu mineralok, ak mas viac bombiciek sodastream tak ti staci raz za par tyzdnov vymenit a mas pokoj,usetris peniazky,urobis si hocikedy vodu,je to velmi prakticke. Ak ti chyba sladka chut skus waterdrop,popripade nejaky sumivy vitamin, dobre skusenosti mam aj s ladovymi cajmi co len zalejes zimnou vodou a pridas lad (vyuzivam hlavne v lete).

timurkvakin
14. mar 2024

@nelca0510 to netreba, stačí si pozrieť, z ktorej University, or Science Institution/s citujú prevážne "nové" názory na výživu a spôsob života.

bolarazjedna
14. mar 2024

Vyskúšaj viacero druhov mierálok, každá chuti trocha inak. Napr ja väčšinou pijem vodu z vodovodu - aj tá chuti inak u nás a napr u maminy, u svokrovcov-, ale veľmi mi chuti neperlivá Magnezia, pri nej mám pocit, že pijem perlivú, aj jed je neperlivá, vyskúšaj!

osky
14. mar 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/co-skodi-co-prospieva/nahrada-za-sladeny-napoj/#post-87405769

Trochu popozerat skor,nez sa zalozi rovnaka tema...
Nezalozila si aj tuto prvu ty?

ivik4
14. mar 2024

Komu chuti cista voda ? Ja nepoznam takeho cloveka.
Do 21tky som ja nepila ale ze vobec ,fakt ked uz som brutal bola smädna.Potom som sa raz zatala a odvtedy pijem 2litre cistej vody kazdy den. Stale mi nechuti 💁‍♀️
Ale.. mineralky mi nechutia este viac

3petka
14. mar 2024

Chce to len čas. Zvyknes si. Tiež som pila iba sladkú vodu a trvalo mi možno aj pól roka kým som si zvykla.

jana_eyre_2
14. mar 2024

@ivik4 mne 😉 občas si dám niečo ochutené, ale vodu pijem s chuťou, mám ju rada.. aj moje deti pijú radšej vodu, najstarší dokonca keď sa napije sladkého, tak to zapije vodou, lebo ho smädi aj tak.

Autorka skúšala si waterdrop? Sú to také kocecky čo si hodis do vody a mierne sa ochutí, je to vraj zdravsie.. mne to teda nechuti, ale deti vravia že to je dobre a občas im to dám.. nie je to sladké, len to zmení chuť vody na ovocnú.. SodaStream máme doma používa manžel, jemu chutia bublinky..

maryetta
14. mar 2024

Tak cista voda je povacsine ochutena chlorom. Nie je voda ako voda. Hlavne tvrda voda a plna chloru je brrrr.
Ale ak si dam chladnejsiu vodu. Pripadne nechas aspon chvilku odstat tak je ok.
Pripadne do dzbanu citron. Limetka. Ci nejake ovocie-jahoda cucoriedka. A naucis sa. Mne uz ochutene ani nechutia. To ozaj len ked po jedle ze na “odgrgnutie”.

mmoni89
14. mar 2024

Mne tiez nechuti varim si caje cely den

kleopatra114
14. mar 2024

Ak ti nechuti čistá voda , skus si dat do nej kvapky citronu , popripade trosicku džúsu alebo nahadzat ovocie . Ja zas nepijem nič bublinkové , milujem neperlivu, nechladenu, cistu vodu .

livuska124
14. mar 2024

@ivik4 mne chutí čistá voda. A mojej dcére tiež. Jej zase nechutia čaje, ani žiadne bublinkové nápoje, dokonca ani džús až tak veľmi - ten ešte sem tam vypije za pohár, ale za tým sa napije čistej vody 😀 Dokonca ani v zime do školy nechce čaj (čo by ju trochu zahrial), iba čistú vodu...
@jana_eyre_2 tvoj najstarší je ako moja dcéra - ona je schopná ešte aj za mliekom, či kakaom sa napiť čistej vody 😀 a keď sa tak schuti napije, ešte si aj povie sama pre seba, že mňam, vodička 😀

ivanka33
14. mar 2024

Ani mne, ale kúpila som sodastreem a takto mi voda chutí

katka164
14. mar 2024

Skús waterdrop🙂

lizatko1009
14. mar 2024

Ja tiež čistú vodu nevypije, to nejde ani dole krkom, ešte keby mi niekto dal z kohútika. Brrr. Pijem bylinkové rôzne čaje, nemedim, necukrim, nič, robím si rôzne limonády, džús, minerálky s citrónom, ochutený Rajec. Nikde nie je podmienka, že sa ma piť voda s chlorom z kohútika.

riela
14. mar 2024

skús dať čerstú mätu alebo medovku, citrón do vody, dobre to ochutí,
tiež odporúčam vyskúšať Waterdrop, majú to aj v dm, sú rôzne príchute
https://www.mojadm.sk/waterdrop-sumive-kocky-re...

stanulienkat
14. mar 2024

@timurkvakin
@katulienkax mozno preto, ze sovietsky vyskum sa nezaobera vyzivou, nakolko sovietsky lud malokedy je.😂

kleopatra114
14. mar 2024

@livuska124 aj ja mám take deti . Moja má 8 , cely život pije čistú vodu ( či v lete , či v zime ) , na sankovacke ju donutim dat si trocha čaju . Džús , ochutené vody nula bodov, bublinkovy nápoj ešte ani neochutnala, zevraj to vyzera nechutne . Tiež si povie , mnam , čistá vodička 🤭

sabina230
14. mar 2024

Mne čistá voda veľmi chuti, mama ma na ňu naučila. Sladené vody sú hnus, ich úlohou je akurat tak docieliť, že si ešte viac smädná. Pre mňa nie je nič lepšie ako sa schuti napiť studenej čistej vody. 😊

jana_eyre_2
14. mar 2024

@livuska124 zlatá 😁

muchotrafka298
14. mar 2024

Ja to mam rovnako, pijem caj vacsinou. Skusala som aj waterdrop a ich napodobeninu z DMky, ale to bolo cele zle. Strasne chemicka umela voda je z toho. Waterdrop mi pripomina komunisticke sumienky. Cize toto tiez nie je cesta u mna. Snazim sa aspon si nabublinkovat cez Sodastream, ked uz nic ine. Lebo pit furt tie rozne sladene vody tiez nie je uplne dobre.

majlo1234
14. mar 2024

Mne tiez nechuti vsade, a to vodu milujem. U svokry maju napriklad hnusnu vodu, tam zvyknem pit mineralku. Ale je to o zvyku, proste som smadna, tak vypijem aj tu vodu, nechce sa mi vymyslat