Ahojte čo vás nakopne namiesto kávy.Nepijem kávu mám nízky tlak čo by ste mi odporučili?
Cierny caj
zelený čaj - ale ozaj kvalitný. Okrem toho, že má priaznivé účinky na krvný tlak má kopec iných priaznivých účinkov na zdravie:
https://lekar.sk/ucinky-zeleneho-caju/
solit dostatocne
Náhrada kávy neviem, ale nízky tlak zvýši Budiš minerálka a soľ
Zelený čaj a pravidelnosť v jedle, voda a hlavne pohyb
ja presne viem, čo ťa nakopne. Soaphoria čaj pre harmóniu tela. Istý čas mi nechutila káva a toto ma riadne naštartovalo.
V detstve a puberte mi pomáhali akékoľvek nápoje s bublinkami a cukor. Aktuálne intenzívne konzumujem Pepsi, plus dopĺňam vitamín C a cukor. Prospešné je samozrejme aj pravidelné cvičenie a u lekára aj v lekárni mi bolo "odporúčané" fajčenie (v dôsledku zúženia ciev sa zvýši tlak).
Šumivé magnézium
Aj čierny čaj,.či kakao (ale nie Granko 😅 ale fakt kakao) majú podobné účinky ako káva..
Masala čaj, pozri recept a účinky, reguluje tlak, cukor v krvi, posilňuje imunitu ...
Ak mas tlak nizky-pod 90/60... Tekutiny, jemne solenie, cvicenie.
A mas kvoli nizkemu tlaku problemy? Lebo ak "fungujes" v pohode aj s nim, mozno to ani nie je nutne riesit. Ja mam bezne 90 na 60 a som v pohode. A to mam manzela cholerika, dve pubertacky doma a jedneho skolkara a ani to mi tlak nedviha :-P
Veď keď máš nízky tlak, tak káva je to, čo potrebuješ.
Never, magnézium práve znižuje tlak
Matcha čaj
Cascara - susene kavovnikove ceresne
Šport, tekutiny, slaná minerálka - lebo ak budeš veľa cikat a potiť sa, "odsolíš sa" a zase klesneš. A mne Dr. odporúčil kvalitný koňak večer, keď som mala 17...😃
zelený čaj