Na čom ste závislé?

30. nov 2023

Ste závislé na niečom, ako sa závislosti zbaviť?
Priznávam že som závislá na sladkost a na cipsy.
Každý večer keď deti zaspia a mám čas na seba zapnem si film alebo si prečítam knihu, vždy musím niečo chrúmať pri tom. Stále mám na to chuť, čakám celý deň kedy si večer oddýchnem a dám si svoju obľúbenú čokoládu alebo čipsy.
Bohužiaľ ide to trochu do peňazí, snažím sa nakupovať v akcii no nie vždy sa dá.
Ešte ďalšia závislosť, kupujem si žreby a vždy verím že vyhrám. Aj keď nevyhrám nič no láka ma to skúšať to znova a znova. Tiež to ide do peňazi.
Mesačne mi to spraví cca 100 eur, pre niekoho málo pre niekoho veľa. No už si neviem predstaviť bez tohto.
Aspoň toto mi spôsobí radosť a pôžitok dá sa tak povedať.

zuzinka888
30. nov 2023

Na kazdu zavislost je len jeden liek- abstinencia- teda az na zavilsost od jedla. Nieco zajedas, smutok, stres......

magic08
30. nov 2023

ja len, ze co myslis, ako dlho bude trvat, kym sa nezmestis do svojich najvacsich nohavic?

ibatanecnica
30. nov 2023

raz mi jeden psycholog povedal, že závislosť je psychická záležitosť a mal pravdu. Tak sa pokús zistiť, čo ti chýba. Ja sa neviem kávy zbaviť. Pijem pijem pijem
A tie žreby, pozor aby to nesklzlo do niečoho väčšieho

nika11103
30. nov 2023

Ja bohužiaľ na cigaretách

alickapusinka
30. nov 2023

Ja som taká istá ako TY sladkosti, slané veci a kávu bez tej neviem žiť .

ibatanecnica
30. nov 2023

sladkostí a slaností som sa zbavila. Ale upratala som si v sebe. Už len tá káva mi zostala

diewcatqoo
30. nov 2023

Ja som bola na kave, vypila som aj 6 denne. Poriadne silne espressa. Momentalne som uz mesiac bez kofeinu 💪

h2
30. nov 2023

Ja som závislá na MK. 😁 Do peňazí to nejde, len to žerie čas..

levandula7
30. nov 2023

na káve a na internete. o tie peniaze až takú starosť nemám, skôr ma trápi preskrolovaný čas a to, že som zo svojich závislostí často nervózna.

ibatanecnica
30. nov 2023

@diewcatqoo a to sa ti ako podarilo?

autor
30. nov 2023

Keď sa nad tým niekedy zamyslím, si poviem že není to také hrozné. Lebo nepijem alkohol ani kávu, nefajčím. Mám menej závažné veci na závislosti.

diewcatqoo
30. nov 2023

@ibatanecnica otehotnela som a nadrapuje ma z nej 🙂 takze ziaden zazrak. Nebyt tehotenstva, tak sa nadalej utapam v kofeine 🙂

ibatanecnica
30. nov 2023

@diewcatqoo jáj tak ja som vtedy nič nemohla ani cítiť, jediné obdobie kedy som nejedla sladké a nepila kávu, alkohol a pod.

jani727
30. nov 2023

momentálne na orechoch, a na počudovanie schudla som vylúčila som cukor jem len ovocný. Taktiež som vylúčila pečivo - to je väčšia závislosť ako cukor. A kávu som nikdy nepila, max 5x do roka.

methexis
30. nov 2023

@magic08 no ja tiež zjem kopu sladkého keď deti spia a pri tom chudnem😁 Asi stíham vybehat za nimi, plus kojenie spraví svoje 😅

vanilkovazmrzka
30. nov 2023

Na cukre a na telefone

dota6
30. nov 2023

Sladké je môj démon. Mňam. Aj teraz mam chuť. Predtým (pôrod, materstvo) som sa vedela ovládať ale teraz som sa opustila. Neviem ako s tým bojovať.

januska12323
30. nov 2023

Ozajstnú závislosť nemám ale MK sa tomu blíži.

magic08
30. nov 2023

@methexis pockaj po 40tke 😀 ja som dovtedy mohla zozrat aj slona kazdy vecer, no a po 40tke uz je to tazsie udrzatelne... musim mat viac pohybu

beronsche
30. nov 2023

@h2 to sme dve..
Ano, hrozne to zerie cas...

ibatanecnica
30. nov 2023

@magic08 tak u mňa to začalo teraz pred 50tkou, kg nie a nie ísť dolu. Doteraz som s tým problém nemala, stačilo obmedziť jedlo, sladké a bolo to ale teraz? Čistá katastrofa, musím viac cvičiť

madeincssr
30. nov 2023

Autorke: Podľa mňa ak je to v rozumnom množstve (skôr toto si ustráž), nie je to nič hrozné. Keď budeme všetci dokonalí (ako v amerických filmoch), to bude nudaaaa.

magic08
30. nov 2023

@ibatanecnica presne viem o com hovoris, mna to chytilo teraz skoro 4 roky po 40

veverickav
30. nov 2023

@vanilkovazmrzka uplne to iste aj u mna :/

ndrag
30. nov 2023

Ja som momentalne zavysla na tych kyslich, gumenych spagetach z Lidla. Balik mi vydrzi sice tyzden, ale uz mam pocit, ze s tym treba skoncovat :D. Sa zatial utesujem, ze lepsie ako cigarety, fast food, alebo alkohol 😂.

anjelaa
30. nov 2023

Ja som bola závislá na čokoláde, vďaka Bohu už nie som. Nešlo o €, ale o zlu životosprávu a mala som z toho zdravotne problémy.

la_dolce_vita
30. nov 2023

Kava a sladkosti. Bojujem s tym sladkym, ale je to ako droga, cize dlho nevydrzim. Ten slastny pocit stoji za to 🙂)

andreatytler
30. nov 2023

Autorka, citala som ze ak mas velku chut na nieco chrumave co musis zubami rozdrvit, tak to je vybijanie si nahromadenej frustracie, alebo hnevu ze tym chrumanim si tak pomahas, naopak ak mas chut na nieco co sa zuje a je makka, tak si sklesla a potrebujes si to vykompenzovat tym jemnym zuvacim pohybom.
Poviem ti ze pri malych detoch je uplne normalne ze sa tesis na momenent kedy si od nych oddychnes. Tiez su dni ked na ten moment myslim od ranneho zobudenia a to mam len 1 dieta.🙂
Ja som sa naucila na rannu cokoladu a vecernu sladkost a ovocie, ale myslim ze to je uplne v norme a vobec koli tomu nestresujem.
Tie cipsy to by bola pohroma aj pre mna ak by som si to nekontrolovala na 1-2 sacky mesacne.
Zavislost je problem vtedy ked to zasahuje do tvojho kazdodenneho zivota a ak by si mala vazny problem fungovat po vysadeni. Ak nieco robis preto aby si sa urobila stastnou. tak si to dopraj. Tie zreby su pre mna nepochopitelne vyhadzovanie penazi, ale moj muz tiez takto potrebuje dufat a skusat. Kazdy ma nieco.
@beronsche, @h2 Hlasim sa do klubu a myslim ze nas je tu vela takych.🙂

jumama
30. nov 2023

Zavislost je vlastne presne to, ako si napisala - nahradzanie si prazdna v sebe niecim, co nemas.
1. Nemas cas pre seba, ktory by ti prinasal radost - az ked deti zaspia a to predpokladam musis zostat doma a uz nikam sa neda ist vecer... a tak si tu radost doplnas cokoladou - radost = dopaminy, serotininy, nech su cimkolvek povzbudene.
2. Zreby kupujes tiez preto, ako si naznacila, ze mozno by si si priala velku vyhru, dufas v nu, mrzi ta, ze tvoje veci, co rda robis stoja peniaze, cize asi nie si upne najstastnejsia ze ich minies ako minies. Dali by sa aj ucelnejsie. Za 100 Eur mesacne mozes mat vymakane nove topanky, oblecko, nieco do domacnosti, 2 drahe sppolocenske hry, permanetku do fitka, jazykovy ci iny kurz... cokolvek. V podstate aj to by boli len veci alebo zazitky, no mozno aj osoznejsie ako zreby?

vulka
30. nov 2023

Ja som závislá na bielej káve a inzulíne. Toho druhého sa za žiadnych okolností nemienim vzdať 🙂