Prosím poradte, muž má asi vyskočené platničky. Je stolár, namáha sa s ťažkým materiálom a už asi mesiac ho príšerne bolí chrbát. Chodí ako seknutý. Ani za svet ho neviem dostať k doktorovi. Vraj ani nevie kde má kartu, lebo sa asi 20x sťahoval a u doktora nebol od vojenčiny. Skúšali sme všetko možné no nič mu nepomáha...môžu to byť tie platničky??Aká je to bolesť? Jeho mama mu dáva akési lieky tak mu to trochu zmierňujú tú bolesť ale problém to nerieši... Ako mu pomôcť????
viem o jednom pánovi., namáhavá práca - opravár, zdvíhanie ťažkých predmetov...ochrnul...tiež bolesti, lieky, na rontgene nič..kým sa dostal na dalšie vyšetrenie, len ho odrazu seklo v drieku - absolvoval hned operaciu, po nej dalšiu..ale bohužial..nezvratný stav..
mozu a nemusia to byt platnicky, zmien an chrbtici moze byt vela. kazdopadne to chce lekara.
postras ho, pri platnickach sa stava, ze vyskoci natolko, ze moze aj ochrnut na niektoru nohu, pripadne sa moze zacat pomocovat, alebo mat problemy pri sexe. samozrejme toto mat nemusi, pripadne sa to da operacne zvratit,a le mozno ti to pomoze, dostat ho k dr.
Moja mama kvoli vyskocenym platnickam prestala chodit, proste zrazu sa nevedela pohnut
v poistovni zisti ci nejakeho lekara ma, a ak nie, tak podla obvodu chodte ...
poslu vas k neurologovi... uz zajtra moze byt neskoro ak su to platnicky...
Skúsiť mozte aj masera, ktory robi Dornovu metodu. Na platnicky je vyborny lubovnikovy olej.
Inak neviem odkial ste, ale moze ist aj na neurologicku pohotovost, ak nechce ist k obvodnemu. Ja som tak bola, ked ma seklo
no pomozes mu tak ze ho nalozis do auta a pojdete k dr. napr. zavolate do poistovne a zistite ktory lekar si mesacne/rocne preplaca na jeho meno zdravotnu starostlivost a uz budete v obraze kde ma kartu (ak mate elektronicku poistovnu sup zriadit a tam sa to da rovno pozriet vsetky platby aj tie pausalne) a ked uz fakt akutne potrebuje nech ide na pohotovost dobre mu vynadaju ze to nie je akutne kedze mu to trva dlhsie a ma to riesit cez obvodaka a neurologa ale zakladne vysetrenie mu spravia 🙂 ak to nebude riesit kludne moze skoncit az s prasknutou platnickou ta mu moze zatiec k mieche a poskodit ju (neviem v ktorej casti je) a moze to skoncit tak, ze si nebude citit napr. ruku, nohu alebo neudrzi mocak ci stolicu nie je to sranda take stavy sa potom uz operuju akutne takze kludne mu povedz ze chlap nechlap moze trpet ako chce a zanedbavat svoje zdravie, ale kto sa potom bude o neho starat.... jeho mamicka ktora mu dava akesi lieky??!! inak bolest je to neprijemna clovek sa nedokaze poriadne vystriet ak je to v krizovej oblasti bodava bolest vystrelujuca do noh ak je to vyssie nemoze dychat vyzaruje do ruk ci hlavy niekedy ulavove polohy pomozu ale neskor sa to zasa zhorsi a bolest sa vrati napr. po odozneni lieku (ja som po operacii chrbtice vyskocena a prasknuta platnica stale mam problem s nohou necitim si ju a krivam na nu) takze to nie je sranda najma ak je stolar zly pohyb a je v prde.... sorry