Ahojte v sobotu budem mať 18 rokov , tu oslavu som plánovala 3mesiace , pozvala som kamarátov zo zahraničia a mám taký problém , od dnes budem na antibiotikách a chcem sa opýtať či mozem na to pit alkohol , budem brat antibiotiká na kožné ochorenia (absces) chcem poradiť a prosím nechajte si blbe komentáre
No nie nemozes. Ono bud potom tie lieky stracaju ucinnost alebo ti bude zle.
Akože to bez alkoholu nejde? Veď to nie je to najdôležitejšie. Antibiotiká a alkohol veru nie.
Nemala by si.
pozri si pribalovy letak, nemala by si, ale bezne piju aj na atb ludia.. ale ak sa prost emas liecit, tak pit nebudes, alebo si strngnes a vybavene. Je to zataz na pecen, oblicky...
Piť môžeš, to to nik nemôže zakázať, no antibiotiká samé o sebe sú záťaž pre pečeň, ak ich skombinujes s alkoholom, tak pečeň riadne zaplače a bude sa z toho dlho spamätávať.
Nemôžu ti predpísať iné? Silnejšie na kratšiu dobu?
Ak nie, tak ja by som na ten deň určite vysadila a rozhodne by som to s alkoholom nepreháňala.
Pri niektorych moze sposobit nevolnost. Zalezi ktore antibiotika. Ale informacia ci mozes ci nemozes alkohol je uvedena v pribalovom letaku. Ak to tam nie je tak pri tom tvojom druhu to nevadi. Ak to tam je uvedene tak radsej nie.
Pozri si leták, tam to máš uvedené presne. Ja by som nepila ani na ATB , kde to nie je výslovne zakázané - lebo alkohol ovplyvňuje metabolizmus toho lieku. A vlastne ani pár dní po douzivani. Skôr by som sa poradila s Dr. o odložení užívania tých liekov po oslave - ak je to možné.
@nepoviemsvojemeno v podstate mozes. Neumries na to, len proste pecen dostane vyssiu zataz, moze prist k jej trvalemu poskodeniu. Byt tebou posuniem zaciatok uzivania antibiotik.
To si si fakt nevedela vypytať sumamed, že za tri dni budeš ok a možeš popijať? :D
@thirstymonk po douzivani sumamedu by si tiež 3-7 dní piť nemal.
No tak budes oslavovat bez alkoholu. Myslim, ze sa preto svet nezruti. Neviem v akom stadiu mas ten absces, ale ja som sa trapila skoro 2 roky, drenaz, ktora sa ani nezahojila, 9 mesiacov vytekajuci hnis, nonstop atb, skoncila som pod nozom v celkovej anesteze. Na dcerine narodeniny..jednu oslavu bez alkoholu v zivote ozaj ozelies.
Nepi, uzit si zabavu mozes aj bez alkoholu. Ja som tak oslavovala svoju 30-tku na chate s kamosmi. Vsetci si pripijali na moje zdravie a ja s vineou, kedze som brata ATB. Uzila som si to i tak.
@thirstymonk Sumamed ma dobu účinku v organizme približne tyždeň, po douživaní. Takže, ak dotyčna osoba nechce prist o pečienku a obličky, tak takuto radu určite odmietne.
@michaela329 Tak ja nepijem vobec, takže vieš jak 🙂
Na ATB všeobecne horšie je však byť na slnku, ako chlastať.
Určite daj si jasne to ti len pomôže ale nie nechápem ako môže byť niekto taký jednoduchý.Nikdy na žiadne lieky sa alkohol nesmie piť.Budeš vracať môže to mať aj vedľajšie účinky.Nechapem oslava bez chlastu biť nemôže lebo keby bola tak čo že 18 rokov. Neboj nie si sama čo má 18 rokov a nebo nespadlo.
Čo je prednejšie? Alkohol, oslava 18, alebo zdravie?
@nepoviemsvojemeno bude ti zle
@alickapusinka jednoduchší je už len ten, kto zavalí v slove "byť" mäkké i, že... Je x liekov, pri ktorých alkohol nie je zakázaný. U ATB akurát preukázateľne znižuje účinok a môže jej byť šoufl. Ale ona to zrejme nemyslela tak, že sa chce strieskať do nemoty, ale pripiť si. Netreba z nej robiť idiota, zvlášť, keď sama máš zjavné rezervy...
Mozes si poskodit pecen,ale tak sproste komentare si nechcela pocut. Asi len take,ze "jasne,kludne sa ozer" 🥂
Ved sa spýtaj lekára. Ja keď som dostala antibiotiká minulý rok tesne pred vianočným večierkom, tak mi doktor povolil 3-4poháriky prosecca. Nakoniec z nich bolo tuším aj viac a nič sa nestalo, tu som 😅😅 Každom prípade je to na tvoje riziko, tvoje zdravie, tvoje telo… Preháňať by si to určite nemala, ale 2-3 poháriky by mali byť v pohode
Ja som mala ATB na mojej svadbe. No co uz, pripila som si s Vineou, zabavila som sa aj bez chlastu a som uspesne vydata uz 20 rokov 😉
Jedna suseda zapija tabletky normálne palenkou, má niečo cez 82rokov, vodu by do ust ani nedala, len pivo a víno a stále jej pečeň funguje. Ale byť tebou, pripijem si, ale len decentne a radšej sa nalož keď doužívaš ATB
V pribalovom letáku je napísané čo? Nedokážeš oslavit aj bez alkoholu? Ale stačí si určiť priority, zdravie alebo už hneď v 18 nevydržal bez alkoholu
Budes mat 18.
Tak sa podla toho spravaj!
Kup si nealko vino,nealko pivo...
A mozes oslavovat do zblaznenia...
Vies o tom,ze na Zemi existuju ludia,ktori cely zivot nepiju alkohol?
A ziju....
A dokazu sa zabavat, radovat zo zivota...
Alebo ked ti tak velmi chuti alkohol,zacni tie antibiotika brat az den po oslave ...nic sa nestane,ked ich nezacnes uzivat hned...
@thirstymonk nemoze, maju ucinnok ovela dlhsi, nielen 3 dni. Len aby si vedel.
Teda, moze pit, ale pecen mame len jednu, pokial viem.
Áno, nic sa ti nestane, odskúšané a nie raz. Ten jeden deň ta urcite nezabije, ani ti neublíži.
@nevenka Neboj sa, keď dva vypije na ATB, tak nezomre hneď, ani jej pečeň neodide.
Akoze symbolicky pohar sampanskeho by ta urcite nezabil aj pecen by to prezila ale ked planujes oslavit 18ku a ist domrtva tak radsej atb vysad par dni popredu.
Nemôžeš piť skoro na žiadne lieky. Takže nie. Bude ti zle