Ahojte. Je bezpečné a môže sa užívať Nolpaza na predpis dlhodobo? Mám na 99% GERD, veľmi ma pálila záha často, vracia sa mi obsah do krku a úst a mám aj hnusný kašeľ, cítim aj nevoľnosť. Od kedy však užívam nolpazu je to trocha lepšie. Preto som chcel vedieť či sa môže brať aj dlhodobo a nie sú tam nejaké riziká. Vďaka
@zuzap33 a pomohla aspoň? mal aj pri chronickej gastritide nejaké vážnejšie príznaky? ja mám Reflux žlče aj a to vraj spôsobuje tiež chronicku gastritidu.
@jaro1234444 Ja užívam dlhodobo na pálenie záhy Helicid.Nikdymi nebolo nič účinné ani na predpis ani voľnopredajné. A škoda,že som to nevedela skôr. Pretože
vyše 20 rokov som musela jesť sódu bikarbónou,keďže iné nič nefungovalo u mňa. Helicid užívam necelý rok. A keď som myslela,jedným časom že skúsim bez išla som umreŕ a druhý den utekala do lekárne .
@cukroska máte tiež GERD? ak užívate helicid nemáte žiadne príznaky a je to fajn?
@jaro1234444 Ja nemám nič oficiálne .Nikdy som.s tým nebola. Ale áno tiež to bude relflux alebo niečo také. Mám všetko čo píšete a mám chronický kašeľ a viem,že aj od záhy.
@jaro1234444 ano mal helicobactera, 4.linie atb za sebou a opatovne sa tvoriace vredy na zaludku. O bolestiach a kyseline ani nehovorim. Na hadicu chodi kazde pol roka. Nolpaza zabrala, plus dalsie lieky. Helicid a pod ziaden ucinok
A viem počas 20 rokov už;že nezáleží či je človek štíhly či má nadváhu. Ale dôležité je neprejedať sa,nejesť rýchlo a zmeniť stravovanie. Dokonca keď som radikálne schudla a jedla málo a vyvarovala sa čo mi nerobí dobre a čo to spôsobuje mala som načas pokoj. Len bohužiaľ nevydržalo mi to dlho. Džúsy, bazalku,fasirku,paradajkové polievky ,sladké a káva a iné som sa musela vyhýbať. Aj ked sladké a káva to som aj tak .A radšej som.si dala sódu. A v práci ked sa zohýnam no des!Ale ako mám tieto lieky je fajn. A neriešim.
@cukroska to je chyba... doporučujem vyšetrenie na gastro... môžu zistiť aj intolerancie, popr. zápaly
Ja som bol na gastro 2x. Okrem žlče v žalúdku nezistili nič. Vtedy som nemal ani to pálenie záhy ešte a toto. A to som si aj sám spravil možno lebo pijem veľa sýtených nápojov. Už mi je aj trápne ísť na gastro, liečim sa aj na psychiatrii aj na terapie som chodil a nič nezabralo, stále problémy žalúdočné...
@jaro1234444 moj muz bral Nolpazu 40mg skoro 3 roky. Ma chronicku gastritidu a vredy