Moze mi bezecky pas uskodit?myslim na chrbticu.kedze som mala vyskocenu platnicku...chcem spevnit chrbat
@nnnuuunnn ahoj..no to vsetko mam...cvicim aj s tym..no ale kedze som mala rok problemy s vyskocenou platnickou tak mam pisilnovat chrbat...no a cvicim ale chcela som pridat bezuaci pas s chodzou..no neviem ci je to dobry napad.ale dik no mam strach aby mi zas nevtskocila platnicka
Radšej choďte na prechádzky, bežecky pas v 90% prípadoch konci ako vesiak na prádlo. 😊pripadne to skôr prebrať s nejakým odborníkom.
@olinaaaa pas je super.mam problem tiez s platnickami v krizovej oblasti a ked sa napriklad neda ist von na rychlu prechadzku tak si dam rychlochodzu na pase a je to super. Behat nebeham lebo ma zvyklo potom seknut ale chodza je fajn.k tomu pouzivam aj elipticky trenazer,ten mi aj neurolog schvalil
@marticka85po elipticky trenazer je aky...to som este nepocula.a kolko tak vydrzis na pase chodzou ...no ja zacinam..lebo musim spevnit chrbat
@olinaaaa beh nie je pre chrbát tak dobrý ako chôdza. Je to najlepší spôsob rehabilitácie a získania správneho postoja 😉 Ideálne s paličkami. Naštuduj si správny nordic walking alebo si na to nájdi trénera, pri takejto aktivite prirodzene zapájaš a posilňuješ celé telo. Ak by som šla s vyskočenou platničkou behať určite radšej prirodzene. Na páse je myslím väčšie riziko nesprávneho pohybu a úrazu. Ja teda zatiaľ vyskočenú platničku nemám, mám "len" náznak útlaku na miešny kanál a teda behať si už veľmi netrúfam 😔
Ak nevieš technicky správne behať, vzhľadom na tvoj chrbát, tak ti môže ublížiť. A je jedno či behas na pase alebo vonku.
@montemotherone ahoj😉no ja som chodila chodzou pesko aj hodinu...no sla som aj kopce ..no hore som vysla v pohode a dole s bolestou.preto skusam pas ked byvam na dedine a u nas su kopce a cesty hruza...na pase aspon rovina...no idem kuknut ten nordic walking
@cathycathy toho sa bojim ze si este viac ublizim...tak moc sa chcem vratit do kondicky a spevnit chrbat
@olinaaaa tak ho spevňuj s fyzioterapeutom a nie sama.
@cathycathy s nim cvicim SM...cvicenie..ale chcela som pridat viac😉😉
@olinaaaa presne. Ja tiez po dlhej chôdzi dole som "vybavená" 😫 Skús pozrieť videá na youtube, to je asi aj lepšie ako kniha 😉 Ono je aj rozdiel chodiť a "chodiť " a keď sa to s paličkami naučíš dobre, dá sa na tom pekne vytrénovať telo 😉 ( čo sa mne ešte nestalo 😄 ...ale už sa štartujem 😎
@olinaaaa tak mu povedz že chces viac, alebo si nájdi iného. Veď od toho ho platíš. Sm systém není všetko 🤷♀️
@montemotherone tak ma chapes😉a vies sama ake su to bolesti..no ja uz rok marodim ..ozon a lieky nezabrali...vyskocenu mam 5 mm...no ale uz zevraj nie☺a aj citim ze je lepsie...pred dvoma tyzdnami mi odporucili v ziline jedneho lekara s ciech ktory mi ju dal do povodneho stavu a konecne robim bez bolesti...no niekedy to esre citim ale nie tak ako pred tym....a mam cvicit a spevnovat
@olinaaaa hod si do googla elipticky trenazer a uvidis aky to je. A co sa tyka pasu tak vydrzim tak 45minut kazdy den po praci a cez vikend si dam aj hodinku a viac
@olinaaaa ahoj prosim pekne napis mi ako to u teba vizerala ked ti vyskocila platnicka.Ja mam asi roky sem tam bolesti v oblasti krizov ake v chrbtici.No posledny mesiac to je neunosne.Som kychla jeden den a zrazu som sa uz ani ohnut nevedela.Potom mi dali inekcue a trochu polavilo.Ale bost v istych zahyboch ostala strasna.Teraz napriklad som nespala normalne uz 4 noc.Neviem si miesto najst kvoli bolsti.Toto uz neni nerv ale zrejme daco ine.Ide ma uz porazit
@olinaaaa ano ked som bola teraz s malou v nemocnici(mala nehodu 10dni)tak som kychla ako som stala a tak ma seklo.Som sa nevedela ohnut.Tak mi pichli niake inejcie do bokov trolinku preslo avsak mne ta bolest v jednom mieste v chrbtici ostala V obkasti krizov vlavo hned vedla chrbtice mam taky bod co boli a ztoho vlasne asi vyzaruje ta bolest naokolo.Cez den dobre ake v noci si miesto neviem najst.Dokazem spat len v polosede a musim mat podoprene krize vlastne aby neboli ohnute.Asi si mysim kupit taky pas na krize.
@katkabg Ahoj.už Ti niekto pomohol od bolestí?
@zuzinka1211 ahoj ano
@olinaaaa a čo ti prosím ťa pomohlo? Alebo kto.ďakujem za odpoveď.prajem pekne sviatky
Na chrbát nepotrebuješ bežecky pas. Ale expandre, laná na SM systém, pripadne činky, posilnovaciu vežu.