Viem že toto mi nemôžete potvrdiť vy ale lekár ale zaujímajú má vaše skúsenosti.
Môže mama letieť lietadlom keď ma kŕčové žily? Tá jedna je taká že by ju bolo aj fajn vybrať ale mama zatiaľ nechce. Okrem toho berie na štítnu žľazu.
A plus tato má vysoký tlak a vraj mu doktorka povedala že má nejakú zvapenatenu aortu že keď mu praskne ho nikto nezachráni a že nemá fajčiť čo samozrejme nedodrziava. Rodičia majú táto 51 a mama 55.
A syn má epilepsiou druhému je zle aj v aute 🤣 ja extrasystoly 🤣🤣🤣 už to asi preháňam len ma zaujíma vás názor
moja svokra sa lieči na trombózu a lieta za dcérou do FR, berie lieky a nosí kompresné pančuchy
Moja mama sa s kŕčovými žilami pomaly blíži ku 70 a otec má cez 80 so strojčekom na srdci a kopu liekov. Obaja leteli minulý rok aj v rámci kontinentu, aj cez oceán. Pre istotu a lepší vnútorný pocit konzultovali s lekárom. Mama viem, že brala Detralex, u otca neviem či mal upravené lieky.
tak mame v podstate nic nie je, teda je, ale problemy so stitnou zlazou ma vela ludi a aj krcove zily, to kontraindikacia na let urcite nie je. Nerozumiem otazke, ti ostatni maju letiet tiez?
Kŕčové žily nie sú žiadny problém skôr otcovo srdce ale to aj bez letu.
Treba konzultovat s lekarom. Moja mama si preventivne pichala nieco pred letom a aj pocas medzipristatia. Plus mala na nohach pancuchy. Ale boli to dlhe lety. Obidva nejak 8-10 hodin.
Zvapenatene cievy má kde kto ani o tom nevie..keď mu nerobili stent, tak ho ber ako zdravého.Lieky na tlak tiež berú aj 30 r ľudia mama by mala mať pančuchy a lieky, alebo injekcie.
Mama nech si dá žily operovať čím skôr načo čakať?bude len staršia.A otec by mal prestať fajčiť, ale to asi vie😏
@janica_ pravdaže sú riziko aj kŕčové žily
@vanilkovazmrzka vďaka za odpoveď čiže čakať doma na smrť a nič si neuzit
nemusí čakať na smrť a sedieť doma, ale trochu sa starať o svoje zdravie by mohol, však ešte nemá 70 ale 51
@lucka_ke s tým ja neurobím nič
A prečo taká výčitka? veď diskutujúci nemôžu za zdravotný stav tvojich rodičov. Nech si to odkonzultujú s ošetrujúcimi lekármi. Mama sa nedá operovať, otec nedodržiava liečbu a ty sa pýtaš, či majú sedieť doma a čakať na smrť? je to ich zdravie, ich život, ich voľba. Epileptik by sa mal tiež poradiť s lekárom. Na tie extrasystoly niečo užívaš? tie by nemali byť problém, pokiaľ sú bežné, 'stresové' 😉
Tak každému sa vekom, životným štýlom či diabetom ničia cievy on si dopomáha fajčením, možno zlou stravou, nadváhou.Cievy a tlak rieši interný, neurológ, ale aj kardiológ pozrie aké má cievy vedúce k srdcu či ju nemá zuzenu.Tak asi to nemá v tak zlom stave, ale keď sa nespamata tak bude.
Uvedom si, že sa pýtaš laikov na fóre. My ti povieme, že jasné, pohoda, choďte. A vy pôjdete. Otec skolabuje, brat dostane epi.záchvat... To nie je sranda. Na to sú lekári. V ambulanciách, nie na nete. Ako môže lekárka cez internet povedať pacientovi, že má zvápenatenú aortu? čo má röntgenové oči?
Kŕčové žily by to mali zvládnuť, aj kinetóza 😉
@nikaeli veď mne to je jasné aj to píšem zaujímajú má vaše skúsenosti nie že dá budem tým riadiť a odvolávať sa na to
Môže kľudne letieť,kompresné podkolienky,voľné gate,sukňa,obuv.Asi berie aj lieky..To by potom polovica ľudstva nesadla do lietadla.
Myslím že mama môže ísť, môj bratranec má epilepsiou on dostal pár krát záchvaty v lietadle. Keď bol malý tak mu lety nerobili dobre. Teraz často lieta na lietadle a nemá záchvaty. To je asi individuálne.
no rodina ako z ucebnice. Otes ma 51? Cize o rok viac ako moj muz a o par ako ja? No koniec. A uz je na "zomretie". Tvoji rodicia by sa konecne mali zacat starat o svoje zdravie lebo sa nedoziju 70tky. Treba sa najskor dat do poriadku, vsetko riesit s lekarmi, otec prestat fajcit atd. a potom si mozte uzivat aj lety.
@nops myslím že lieky neberie
@yanni tak môj otec určite fajčiť neprestane fajčí asi od 14 rokov pravdepodobne aj krabičku denne keď on nemá snahu prestať tak my ho k tomu nedokopeme
Radsej vsetci ostante v blizkosti nemocnice, najdalej v kupelnom parku 🫠