Kožná mi predpísala kortikoidovú masť… okolie mi hovorí, aby som sa hormonálnym mastiam rozhodne vyhla.. čo si myslíte? Neviem, či ju vybrať alebo nie…
ja vyskušam na ekzem všetko možno a ano občas som proste v stave že po kortikoidnej masti siahnem nie je na vyber, niekedy
Ja mam predpisanu kortikoidovu mast na seboreu. Pomaha super, no pouzivam ju malo, lebo vidim, ze koza po nej ostava uplne hladka, akoby bez skruktury, a akoby tensia. Plus vnimam neziaduce ochlpenie.
Mame kozny roky dozadu predpisal mast, no neupozornil ju na neziaduce ucinky - urobili sa jej na tvari strie.
@mandzula to je presne vedlajsi ucinok kortikoidov - ztensuju pokozku.
Ja uzivam kortiko spray do nosa proti sennej nadche od marca do oktobra uz iks rokov
zalezi na co ti ju predpisala. Natierat na chleba sa nema, ale na exzemove, seboroicke a rozne ine kozne prejavy je to zvacsa najrychlejsia priznakova liecba. Aby vsak bola ucinna kompletne, mala by byt doplnena aj o lieky, ktore liecia pricinu. Tiez ako doplnkova liecba pre rychle odstranenie priznakov po vylieceni je to ok a bezne.
Krátkodobo v pohode. Dlhodobo-by som bola opatrná
Okolie tvoria lekári, ktorí maju v liečení Tvojho problému prax? Ak áno, určite doveruj okoliu.
Na nejaký čas môžeš masť určite používať. Ale nie mesiace. Dr vie, co robí.
ze sa z toho robi zbytocne strasiach ak ta poriadne poucila.
kortikoidna mast sa ma pouzivat ak bezna leicba nezabera a ma sa pouzivat kratkodobo. castokrat ina liecba nemusi zaberat.
kortikoidy sa bezne tvoria v ludskom tele. ak do organizmu dostavame kotrikoidy zvonka, cize liekmi a pod, potom nase nadoblicky mozu zleniviet. no na druhej strane, toto sa stava pri vyssich a dlhodobych davkach.
maste, ci inhalacne kortikoidy su miestna liecba a aj tu sa odporuca opatrnost, no urcite to organizmus menej atakuje, ako kortikoidy vo vysokych davkach v tabletkach, ci injekciach, ktore sa podavaju napr aj v aakutnych stavoch, ci roznych zavaznych chronickych stavoch.