Ahojte, je to pre mna veľmi nepríjemná téma, ale potrebujem radu. Mám panicky strach že moje dieta je choré. Stále na ňom niečo vidím, extrémne sledujem. Už bolo na rôznych vyšetreniach kde zistili nejaké veci, ale iba mierne problémy- hypotonia, trochu zležaná hlava, šelest… ja už neviem či ja som nenormálna, ale vôbec si neviem užiť spoločný čas, mám úzkostné stavy. Čo mám robiť? Ako sa ukľudniť?
psychiater skus sa objednat
Rieš to, potrebuješ mať čistú hlavu kvôli dieťaťu.
hypotonia, šelest .... to zas tiež nie je úplná maličkosť... to by som sa strachovala aj ja.
kolko ma dieta? mala si nejaky tazky porod alebo tehotenstvo? pripadne dni po porode? inymi slovami, vies sa nejako racionalne dopatrat k pricine, preco sa to deje, alebo nie?
@deti95060810 mne povedala kardiologička, že v detskom veku je šelest dosť bežný a časom sa upraví... Aj ja som ho mala ako dieťa....
Kolko ma dieta? Tipujem tak do pol roka
Zlezana hlavička a šelest sú bežne. Hypotonia - cvičiť. To je tiež bežné, hlavne ak boli bábätko nejako divne poskrucane v bruchu.
Netráp sa toľko s tým. Možno výraz vonku s inými mamičkami s deťmi a budeš prekvapená kolko deti má takéto "diagnózy" (ktoré časom vymiznú).
@danielahamar práve že nie, ale nevidím východisko, stále nájdem niečo
@deti95060810 myslela som tak, že oproti tomu čo som už mala v hlave, sú to maličkosti
Tak nehladaj😉 na každom by si niečo našla
@deedol začalo to koncom tehotenstva, strašili ma že ma malú hlavu, tak odvtedy furt niečo riešim.
@kitycat 18mesiacov
@lenkakravcova práve že chodíme veľa von a medzi deti a ja stále len porovnávam že tie mamičky sú aké šťastné, užívajú si dieťatko a potom mám ešte väčšiu depku :(
presla som si tym po 2 rolkoch to preslo bez pomoci.
strach z bakterii navodila korona ale inac u man chcelo cas, ja som mala este horsie stavy
a vyriesila som to bez pomoci.
@bublinka1426 ďakujem za odpoved. čo znamená horšie? A mali tvoje obavy nejaký základ?
To nemôžeš vedieť na isto,že sú šťastné a ich detí nemajú žiadne zdravotné problémy, veď aj tvoje dieťa vyzerá zdravo... A aj je... Ja by som vyhľadala nejakého dobrého psychológa a porozprávala sa o tom s ním... Nenechaj to zájsť príliš ďaleko... Ja keď mám nejaké problémy, tak tiež chodím a veľakrát mi to veľmi pomohlo...
@bublinka1426 nie každý sa s tým dokáže vysporiadať... Ale je super, že sa ti to podarilo...
Myslim si, ze okrem dietata potrebujes predovsetkym riesit seba, svoje uzkosti. Kludne sa obrat na psychologa, pretoze dieta potrebuje predovsetkym vyrovnanu a sebeistu mamu.
Určite smer psychológ. Je normálne sa o dieťa obávať, ale všetko má svoje hranice. Nič z tých problémov nepredstavuje vážne riziko, nič čo by sa nevedelo časom upraviť. Hypotonia sa dá cvičiť, napr. baby plávaním, čo je sranda pre bejby aj pre mamu.
Ty sa hlavne prozprávaj s niekym o tomto - ideálne s nejakým terapeutom. Aby ti tieto úzkosti neprerástli do niečoho vážnejšieho.
Ísť k psychológovi, lebo toto je si myslím dosť nebezpečné voči dieťaťu. To ho chces vystaviť zakazdym doktorom odberom, keď tebe prepne? No neviem.