Mám dohliadnuť na manžela, ktorému nesadol alkohol?

31. jan 2024

Ahojte.
Vopred chcem upozorniť, že nie sme žiadni alkoholici, a toto je veľmi veľmi výnimočná situácia. Vlastne asi jediná.
Ani ja ani muž veľmi nepijeme, len veľmi príležitostne a dosť striedmo. Ani neviem ako k tomu dnes prišlo, otvorili sme si pol litrovku tvrdého a v priebehu asi 2 hodín sme ju vypili s džúsom. Pili sme z 1 pohára takže sa nedá povedať kto koľko vypil, ale proste bolo to pol litra a možno 1-2 poldecá z druhej fľaše.
Ja som bola celý čas ok, lenže mužovi začalo byť zle od žalúdka, vracal a bolo mu zle asi od 21 možno do pol noci.. potom sa pozbieral, dala som mu studený obklad na čelo, trošku si podriemal na gauči, napil sa trošku vody... A keď som ho chcela ísť zobudiť, nech sa skúsi presunúť do postele, tak som ho dlhšie musela "budiť", teda až po chvíli sa ozval.. snažila som sa ho budiť citlivo žiaden extra rámus a krik tak možno preto.. ale všimla som si, že mal dosť studenú tvár aj ramená a zarazilo ma to, lebo on má vždy teplú pokožku, oveľa horúcejšiu ako ja. Tak som začala googliť a samozrejme ma to vydesilo, tam je to príznak ako otrava alkoholom a neviem čo všetko..

Moja otázka je môžem ísť spokojne spať alebo mám byť radšej pri ňom hore a počúvať či dýcha a či je všetko ok? Leží na boku, a dýcha normálne, pravidelne ako človek ktorý spí.

Čo počúvam kolegov tak popijú toho kvantá, tak sa mi nechce veriť že jeho pol litra, čo sme dvaja pili by zložil tak aby to vážne ohrozilo jeho zdravie, ale predsa... Nemá žiadne choroby, neberie lieky, 30tnik, 90+ kg..

Ďakujem za každý normálny slušný komentár.

alex49
1. feb 2024

Za krátky čas toho vypil veľa, ale vy vracal sa, tak už by malo byt dobre. Nechaj ho spať, telo sa s tým vysporiada. Zajtra diétu a pozajtra nebude vedieť ze pil.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirro
1. feb 2024

Ja by som na neho dohliadala, aby nevracal v spánku a neudusil sa zvratkami. Telo zareagovalo na otravu alkoholom.
Na okraj, ja nepijem, ale stiahnuť to čo si písala, asi umrem 🙂

autor
1. feb 2024

@mirro hej tiež som sa snažila na to dať pozor aby ležal na boku, nie na chrbte.. ale tak vyzerá že sme sa dožili rána 😁

autor
1. feb 2024

A zvlášť si žienky cením, že tu nie je ani jeden odveci alebo posmešný komentár 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alex49
1. feb 2024

Aj ten co je zvyknutý na alkohol to môže občas prehnat. Aspoň sa poucite do budúcnosti. 🙂

simca06022011
1. feb 2024

Každý reaguje na alkohol inak. Moj zvyknuty je a vždy sa vyzvracia ( axalkohol s džúsom by absolútne nedal) Ja ho nechám nech si užije.To co opisujes je podla mňa úplne bežné, extra by som ho neriešila, len dala spat s vedrom pri gauci/ posteli a ja by som sa išla vyspať.
Netreba ho budiť, treba ho nechať spat:D

jaskolka
1. feb 2024

Alkohol a džús je "masaker" kombinácia, zrejme kvôli ich zloženiu, ktoré sa vzájomne nemusí zniesť a dupľom pre človeka, ktorý nie je zvyknutý piť.
Nechaj ho spať, väčšinu už aj tak vyvrátil, takže to bude ok. Ale dnes bude mať riadnu opicu, teda skôr obrovské stádo opíc 😊😊.

autor
1. feb 2024

@jaskolka nebudeme si klamať, ja mám tiež mierny bolehlav a suchoty 😁😁 ale tak zvládnem fungovať a ísť do roboty a všetko... Ale tuto vedľa mňa stádo opíc sa bolo napiť a spí ďalej 😂😂

hugger
1. feb 2024

To že tu nie je žiaden odveci komentár je aj tvoja zásluha - ten problém si uchopila z pohľadu láskavej starostlivosti o manžela.

Keby si chcela tak vieš z rovnakej situácie urobiť drámu z ktorej budú mať deti (ak máte) celoživotnú traumu ako to beží v susednej téme.

Aj keď to možno nie je ideálna situácia, trochou starostlivosti o muža vieš veľmi pekne utužiť váš vzťah. Bude ti za to vďačný a mnohonásobne sa ti to vráti. 😌

autor
1. feb 2024

@hugger deti nemáme.. ale jasné, že nemá zmysel robiť drámu, je to jednorazové, neúmyselné, keby to bolo o tom že sa išiel opiť s kamarátmi, lebo potreboval zabudnúť na to aký je so mnou hrozný život a vrátil sa domov o 5 ráno, tak to by som asi zaujala postoj "tak ti treba" 😂😂
A pomáha to, že viem, že keby to bolo opačne, tak tiež by sa mi snažil pomôcť a postaral sa..

Mňa len vydesilo to googlenie a to že bol taký studený... A už som mala katastrofické scenáre a obavy či sa z toho stačí vyspať.. každopádne ďakujem všetkým, ktorí si dali tú námahu a poradili alkoholovo menej skúseným občanom 😁

autor
1. feb 2024

A idem si prečítať susednú diskusiu 😁

lenkahorny
1. feb 2024

Ono aj miešanie alkoholu s džúsom nie je šťastná kombinácia, lepšie s vodou alebo minerálkou na budúce 🙂 Nech sa poriadne prespí, dobre bude 🙂

autor
1. feb 2024

@lenkahorny len keď ono to tak dobre chutí 😁😁😁 ale budeme vedieť buď menej piť alebo inú kombináciu

alex49
1. feb 2024

Pred pitím sa na jedzte a nevypité pollitra pálenky za dve hodiny, ale za celý večer 😝 to som sa naučila za mladých liet 😁

oli18
14. feb 2024

Studeny bol, lebo v spanku klesa telesna teplota.