Má význam kúpiť sonickú kefku?

19. nov 2024

Či ju používate a vidíte, cítite rozdiel? Ste aj takí, ktorí ju máte a nepoužívate?

seblicek
19. nov 2024

nie, práveže je to super vec. ja si neviem predstaviť, že by som sa vrátila ku klasickej.

melanta
19. nov 2024

Ak si raz umyješ zuby sonickou kefkou, nevrátiš sa podľa mňa k normálnej kefke. Pretože s normálnou kefkou už budeš mať navždy pocit, že nemáš poriadne umyté zuby.

dzescebuly
19. nov 2024

Ja mám sonicku kefku z DM za 30€ a nemenila by som ju, perfektne umyje zuby akurát som si cca týždeň zvykala n vibrácie, strašne ma to šteklilo

bg92
19. nov 2024

urcite si ju kup, kvalita vycistenia je uplne inde. odkedy ju pouzivam (10rokov mozno) nemam ani jeden novy kaz, predtym som si myslela ze mam zle zuby ale ocividne islo o ne/kvalitu cistenia.

martinenka886
19. nov 2024

Tiez odporucam. My mame sonicke kefky s muzom obaja a chcem aj malej kupit.

ssimusska
19. nov 2024

Jedna z najlepších kúp, akú som kedy spravila. Ten rozdiel je poznateľný. Vždy keď niekam cestujem na dlhšie kontrolujem 4/5x či mám kefku 😄 a samozrejme ku tomu niť atd.

verca888
19. nov 2024

tiez by som uz inu nechcela. 🙂 je to obrovsky rozdiel. pri tej klasickej kefke som nemala taky pocit cistych zubov. istotne by som zainvestovala do sonickej kefky, vyplati sa ti to. 🙂 je to fakt 100 a 1.

spanielka44
19. nov 2024

Ja som ju dostala ako darcek od Maminy ale použila som ju len 2x v podstate úplne nasilu lebo mna to strašne šteklí na perách a na dasnach 😄 mám ju tam položenú asi ju skúsim do tretice a vyhodim ju lebo mne je to ozaj nepríjemne 😏

tana85
19. nov 2024

dlho som sa tomu branila lebo ten brniaci pocit mi bol neprijemny. ale ked mi dentalna hygienicka povedala, ze je to ok a ona to mala rovnako, a nech skusim maksi nastavec a 2 tyzdne vydrzat, tak som do toho isla a uz by som nemenila. zuby su ciste, ale naozaj ciste. deti maju tiez. citit to napr. ze rano ked som si umyla curaprox kefkou tak do vecera som uz citila povlak na zuboch. pri sonickej necitim ani vecer lebo uz rano som si to dokladne vycistila

beata_k
19. nov 2024

Mam, prestala som pouzivat. Na velke plochy vynikajuca. Ale na medzizubny priestor je to slabotka. Ano, pouzivam medzizubnu kefku. Ale ked porovnam manualnu kefku a cistotu medzizubneho priestoru a sonicku tak je to obrovsky rozdiel. A to nemam lacnu z aliexpresu.

simca06022011
19. nov 2024

Ja som si kupila, potom co sme si s dcerou striedali jej, ale prestala som ju pouzivat, Asi som divna, lepsie si umyjem zuby klasickou kefkou.

svokrinjazykmonika
19. nov 2024

Smelo do toho, nedám na ňu dopustiť a to mám takú lacnejšiu značku Truelife, dve kefky v balení za 55€ cca. Ale sú výborné. Nikdy som nemala čistejšie a krajšie zuby. Vôbec žiadny povlak ani kameň sa mi nerobí.

lavender94
19. nov 2024

Sonická kefka je najlepšia vec na svete fakt. Ja som si nikdy nevedela umývať zuby obyčajnou kefkou tak ako by sa správne malo. Tá sonická za teba urobí 80% roboty a ty vlastne len držíš a prikladáš. Mám Philips a som veľmi spokojná. Stala asi 150€ balenie pre dvoch, ale mame ju už 4 možno 5 rokov. Akurát tie nastavce su celkom drahé ale zuby su podľa mňa niečo na čom by sa úplne šetriť nemalo a dá sa vychytať vo výpredaji a vraj su aj nejaké neznačkové nastavce kompatibilné k tomu.

sisska96
19. nov 2024

Najlepšia je klasická mäkká zubná kefka curaprox. Aj zubári odporúčajú tú

dadis
19. nov 2024

@sisska96 Mna na dentalnej hygiene vzdy pochvalia, ze mam ukazkove zuby. Predtym som pouzivala tiez curaprox kefku, ale stacilo prve umytie sonickou - ten pocit ked si prejdes jazykom po zuboch, akoby si vysiel prave od hygienicky (co uz teraz po x rokoch nevnimam)..ale obcas si na kratku cestu pribalim curaprox a teda ten rozdiel citim. Nie, urcite nie je lepsia.. kym sonicku nevyskusas, tak neuveris..
@beata_k medzizubne priestory som riesila predtym aj teraz medzizubnou kefkou. Logicky sa ti tam nema ani jedna ani druha ako dostat..

beata_k
19. nov 2024

@dadis S manualnou sa vies dostat.

dadis
19. nov 2024

@beata_k Haha jasne, ked mas kazdy druhy zub jedine 😅

beata_k
19. nov 2024

@dadis hmmm

katarinaba
19. nov 2024

Aka kefka? To je v dnesnom svete opat ako otazka o nesmrtelnosti chrusta. Vyskusaj, inak rozdiel neuvidis. 9 z 10 zubarov odporuca klasicku, inych 9 z 10 zubarov sonicku, a dalsich 9 z 10 rotacnu.
Ja som sonicku vyskusala, mne nesedela. A nesedela ani synovi - on si s nou vobec nevycistil zuby, povlak mal stale. Presiel na rotacnu, ktoru pouzivam aj ja. Moja zubarka povedala, ze sonicka by mala vycistit aj medzizubne priestory, mne absolutne. Ani rotacna nie je 100%, ale ja si s nou vycistim zuby lepsie. A co sa tyka medzizubnych pristorov - zubne sparadlo s nitou mam vsade - v kazdej izbe, v aute, v kancelarii - toto je moja zavislost, ja si tym cistim zuby tisic krat denne - takze mne uplne staci rotacna.
Zaciatky su take vseliake - mozu boliet dasna, moze to steklit, moze to byt cudne - ale po kratkom case si zvyknes. Ja by som sa k obycajnej uz nevratila.

hanaxxx
19. nov 2024

Ja som ju pouzivala iba vecer, ked som ju pouzivala aj rano aj vecer, tak ma z tych vibracii boleli zuby (nebola to presne bolest, ale neviem to lepsie opisat). Teraz som presla iba na klasicku kefku, vidi sa mi, ako tu uz bolo spominane, ze priestor viac medzi zubami su vycistim lepsie obycajnou kefkou. Ano, je pravda, ze po sonickej su zuby hladke ako vylestene, ale ten medzizubny priestor podla mna nie, resp by som to docistila este zubnou kefkou s jednym zvazkom.

unicornlady
19. nov 2024

Asi to aj závisí od stavu chrupu. Niektorí zubári, čo som videla rozhovory spomínali, že napr. problémoch s ďasnami sa majú zuby umývať potiahnutím od ďasna po zube. Teda, nie krúživým pohybom, aby ďasná neustupovali ešte viac.

rozculena
19. nov 2024

@spanielka44 musíš pár dní vydržať

rozculena
19. nov 2024

@unicornlady sonickou kefkou nekrúžim

rozculena
19. nov 2024

@hanaxxx aj pri sonickej sa používajú medzizubne

annamivo
19. nov 2024

@hanaxxx presne môj problém s týmito kefkami. Bolesť- či čo to je - zubov. Ja mám veľmi citlivé zuby na vybracie, mne aj zubárka vždy dá injekciu lebo akonáhle začne po zube klepkat, vŕtať tak ma bolia všetky zuby. A to nejdem k dr , že ma bolí zub ale s mini kazom .

kiki68
19. nov 2024

Za mna sonicka

7miriam77
19. nov 2024

Ahojte, zvažujem kúpu pre seba, prosím odporučíte mi daku značku a typ? Je na nete milión ponúk. Ďakujem 😘

minenkak
19. nov 2024

Ja má klasickú elektrickú,muž sonicku,raz som si umyla a nikdy viac,muž používa obe

struhanka
19. nov 2024

@7miriam77 Curaprox Hydrosonic Pro.

sense
19. nov 2024

Mám a nepouzivam