Má význam brať proteín, ak budem cvičiť len doma?

naneta258
11. jún 2023

Dobrý deň. Mám v pláne začať cvičiť (doma) a rada by som popri cvičení brala proteíny, aby som kúsok pribrala a nabrala zároveň svalovú hmotu. Ma význam brať proteín, ak budem cvičiť len doma? Ak áno, tak aký? Som v tom nováčik, tak by som si rada nechala poradiť.

zenulkaaa
11. jún 2023

@naneta258 uplne v pohode mozes. Ak Ti to chuti. Treba poskusat rozne znacky a zistit ktora ti najviac vyhovuje, kazdemu vyhovuje nieco ine. Je ich milion na trhu

mandzula
11. jún 2023

Byt tebou, v prvom rade si zistim, aky mam sucasny prijem proteinov - idealne cez kaloricke tabulky. V nich si vies nastavit ciel - naberanie svalov, pri ktorom ti povedia, kolko proteinov a ostatnych makronutrientov by si pri dosahovani tohto ciela mala denne prijat.
Ja mam rozne proteiny a striedam ich - konopny, tekvicovy, Just Whey od GymBeam (ten mi vyhovuje najviac, kedze ma v sebe aj traviace enzymy, takze z neho az tak nenafukuje).
Ako zaciatocnikovi ti vsak odporucam na zaciatok osobneho trenera, ktory ti pomoze so spravnou technikou cvikov - ta je zaklad, ak si nechces viac ublizit ako pomoct.
A dobry trener ti pomoze aj s nastavenim stravy.

miusa00
11. jún 2023

Protein je bielkovina, ktoru bezne prijimac s masa, syrov, sunky, tvarohu, vajec… cize, ak ich mas dostatok, nepotrebujes protein.
Protein ti sam o sebe nepomoze ani pribrat, ani navrat svaly. Na pribratie musis mat kaloricky nadbytok a nabratie svalov aj dostatok bielkovin, ale hlavne cvicenie s vahami.
Ale samozrejme, ak nemas v strave dostatok bielkovin, je to vhodne a nic tym nepokazis.

sense
11. jún 2023

Protein ma význam Rat len vtedy ak nedokážeš prijať dane množstvo bežnou stravou. Z proteínu svaly nerastu

lindous
11. jún 2023

Presne ako je už vyššie, kalorický nadbytok treba, bolo by fajn, ak by si si odsledovala príjem a ak máš problém nahnať dosť bielkovín v strave (ja mám), tak je to fajn doplnok... A zvážila by som posilku, cvičila som aj doma so závažiami a odporovými gumami, ale skutočný posun som videla až keď som v posielke naložila poriadne váhy...

denkabemommy
11. jún 2023

@naneta258 aký to má význam? No v prvom rade si o tom niečo prečítaj a nejedz bezhlavo niečo, čo nepoznáš, aspon z hľadiska všeobecného prehľadu, lebo očividne nemáš páru ani o strave. Na priberanie sú potrebné sacharidy (nie, v sladkostiach nie sú, tam sú tuky) a taktiež na pribratie potrebuješ vyšší príjem kcal ako výdaj, na tvorbu svalovej hmoty potrebuješ bielkoviny, ktoré z väčšej časti vieš doplniť samotnou stravou. A keď to budeš vedieť doplniť stravou, potom si pridávaj doplnky. Čisto z pohľadu, aby si si nenahrádzala stravu doplnkami, lebo v takom prípade to nie je absolútne zdravé a ani nepriberieš.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz