Ahojte, keďže názory na konzumáciu vajíčok sa rokmi menia rada by som sa spýtala na váš pohľad/názor - koľko vajíčok týždenne je podľa vás optimálne/zdravé konzumovať, nezahŕňajúc potraviny s obsahom vajec, ako pečivo a pod.? Som roky na diéte bez akýkoľvek mliečnych produktov, nejem ani tmavé mäso, inak mám mäso v jedálničku viackrát týždenne, ale, pochopiteľne, nie denne, veľmi by som potrebovala nejako potiahnuť denný príjem bielkovín (áno, o kalorických tabuľkách viem a rastlinných bielkovinách tiež) vajíčka máme domáce, mám ich veľmi rada, len už dlho váham nad tým množstvom. Teraz jem tak max. 3-4 týždenne.
Ja mam 3-4 na ranajky🤣🤣. A vajcia maju aj dobry chilesterol nie iba ten zly. Ak je tvoja strava vyvazena a pestra a ajtivne sa hybes- vajce a jeho benefity prevazuju nad zlym cholesterolom. Takze kludne papaj. Ale ak mas zly pocit daj si urobit krvne testy u mna ziadna znena po troch ani po 6 mesiacok co som zvysila spotrebu vajec. A slane ranajky mam 3x do tyzdna takze 10-12 za tyzden.
Jem 4 takmer každý den 🙂 ver že problémy s cholesterolom niesu spôsobené vajciami ale celkovo zlým životným štýlom ak si zdravý človek nemáš problém do seba ladovat vajíčka bez ujmy
Ale vajíčka koli bielkovinam? Akože 3 vajíčka majú 20g bielkovín to uz majú skoro rovnako tuku, takže ak potrebuješ nahnať vyslovene bielkoviny volila by som inú alternatívu. Teda ak nebudeš jesť len bielky. Plus teda nerozumiem že pochopiteľne nemáš mäso každý den . Práve napr kuracím bazénika bielkoviny ako nič
@annm81 ďakujem 🙂
@zuzinka888 ďakujem, tak to si ma potešila s tým množstvom 😄
@biaa ďakujem, s tým mäsom neviem, zdá sa mi to priveľa každý deň, ale skúsim to nejako navýšiť 🙂
Za tyzden v pohode dam 14 vajec, niekedy aj viac 🙂
Nemáš sa čoho báť 🙂 jem každý den aj hovädzie aj kuracie závodné športujem. Chodím pravidelne na krv a mám ukážkové výsledky . Nieje sa čoho báť treba počúvať svoje telo a pripadne ak sa moc bojíš chodiť na testy dať si spraviť obraz čo tvojmu telu vyhovuje. Niekto zvláda lepsie bielkoviny z masa niekto z mliečnych výrobkov iný zo strukovín
doktor: musite zjest denne aspon jedno vajce
pacientka: ale ja neznasam vajcia
doktor: ale ved ja som nepovedal zniest, ale zjest... 🙂 🙂
Mimo pečiva jem asi 2-3 vajcia týždenne (2* omeleta)
V pohode 30 vajek u nas padne každy tyždeň jak nič. Vajce je jedno z najlepšich možnych potravin ever, takže určite sa ich netreba báť.
Ďakujem veľmi všetkým, tak pridám 😄
Ja si dam kedy chcem. Niekedy aj kazdy den 4, inokedy aj dva tyzdne ziadne 🤣
Myslím, že zdravému človeku vôbec neuškodí, ak si dá vajce denne.