Keď oddychujem, tak som ešte viac unavená

21. dec 2024

Mám malé dieťatko a samozrejme aj menej oddychu a menej spánku. Všimla som si ale, že keď som s ním sama a fungujem na 200% tak nie som unavená, pretože si to ani nemôžem dovoliť 😂 Akonáhle je doma manžel, napr. cez víkendy a ja si ľahnem doobedu na gauč, tak ma chytí hrozná únava, celý deň by som len spala a sa totálne opustím aj psychicky potom, že čo sa to so mnou deje. Nejaké podobné skúsenosti?

anaj_janka
21. dec 2024

Ako oddychujes cez týždeň? Je to preto,že keď príde manžel - si v režime - on sa postará. Ak ty tahas 5dni, nečuduj sa.

autor
21. dec 2024

@anaj_janka cez týždeň tiež keď príde muž z práce tak mám trochu čas pre seba, ale to tak maximálne hodinku, keďže chodí z práce neskoro 😞

lucka_ke
21. dec 2024

lebo keď si sama tak tvoj mozog vie, že oddych si nemôže dovoliť, tak pumpuje adrenalín a drží ťa, ale keď dostane "voľno" prestane a ide do módu oddych, a ten potrebuješ viac ako hodinový

hederamonstera
21. dec 2024

Boze, ja takto zijem uz skoro 3 roky, strasne ma to unavuje

autor
21. dec 2024

@lucka_ke ďakujem, asi to bude naozaj tak..

autor
21. dec 2024

@hederamonstera fakt? Ja 6mesiacov 🙈 tiež ťa chytí taký stav keď konečne môžeš len tak ležať na gauči?🥹

hederamonstera
21. dec 2024

Casto to teda vobec nie je😂 ale minule manzel zobral deti na 2h prec po 100rokoch, iba som lezala v tichu a tme a kukala na stromcek. Uz len ked som pocula ako prichadzaju, tak porad uzkost a opat funkcnost na obratky😂

lucia13022023
21. dec 2024

Ja mam toto celý život. Neviem s tým nič robiť. Neviem oddychovať a keď začnem, je mi psychicky zle a som unavená. Keď sa stane ze zaspím, som ako po prebdenej noci.
Vždy som musela niečo robiť, vždy som išla na 150%. Pamätám si, keď bola karanténa, išlo ma porazit. Každý jeden deň som po upratovala celý byt ale ze kompletne, okná umývala aj 4x do týždňa a to len preto, aby som niečo robila. Ja aj keď pozerám seriál tak pri tom upratujem alebo niečo. Ja mam pocit, že mi činnosti dodávajú energiu, a práve oddych mi ju berie. Viem vypnúť keď dieťa spi, ale viem, že potom mam zas co robiť. Keď mi zoberú malého rodičia na celý deň, tak len sedím a nudím sa, som unavená a práve v tej chvíli treba vstať a ísť niečo robiť. Iank ma chytia depky a som neznesiteľná, som podráždená atď..

vakatko
21. dec 2024

To nie je únava to je vyčerpanosť, nasaď magnézium a častejšie si pospi ak sa dá.

ivangeline
21. dec 2024

Veď aj ja. Minule som spala 3h. ;D

autor
21. dec 2024

@lucia13022023 jeminenky presne ako keby som čítala o sebe. Môžem prosím napísať správu?🙏

marianarem
21. dec 2024

Mam. Ked ide moj syn k starym rodicom, tak na mna pride neskutocna unava. A namiesto toho, aby som vyuzila cas na nejake svoje aktivity, tak casto len lezim a pozeram filmy a nic nespravim.