Mam 2 mesačne bábätko a každý večer plače a nie a nie utíšiť ani jest nechce. Stretli ste sa už s tim už ako jej pomôcť za každú radu budem vďačná už som zúfalá 😥
@danula.ch už som toho čítala veľa ale s prdkanim nemá problémy tak neviem každopádne zbehneme ku doktorke ta nám snáď pomôže
Toto som mala aj ja a uplynulo to po treťom mesiaci... Každý večer som trpla kedy začne malá plakať a po dlhom plači dopila mlieko alebo zaspala
Toto som mala aj ja a uplynulo to po treťom mesiaci... Každý večer som trpla kedy začne malá plakať a po dlhom plači dopila mlieko alebo zaspala
@andrej2711 Aj naša tak bola do 3. mesiaca. Potom už vôbec. Nám doktorka hovorila, že prvé tri mesiace sú črievka detičiek citlivé, preto viac plačú. Dávali sme aj Espumisan kvapky, no i tak. Skúšali sme kadečo, no zabralo iba počkať do konca 3. mesiaca.
@andrej2711 naša tiež celý deň prdkala a od siedmej do desiatej večer sa jej to zastavilo a plakala - koliky. trvalo to skoro 5 mesiacov. dávali sme UM Nutrilon colics a cez deň som jej veľa cvičila s nožičkami - priťahovala k brušku. trochu to zmiernilo ale ustúpilo až po asi štyroch a pol mesiacoch.
Treba s dieťatkom cvičiť každý deň s nožičkami pri každom prebaľovani, to zvykne výrazne pomôcť. Naša sa pri cvičení zvykla rovno aj vykakať.
@andrej2711 Je to normálne a stretlo sa s tým 99% mamičiek 🙂 prdkanie je prdkanie a koliky sú koliky. Prečítaj si o tom niečo. Aj tu na MK, ale aj nejaké odborné články
@andrej2711 presne toto sme mali aj my do 3mesiaca tiez sme robili vsetko mozne,masirovali brusko,kvapky a podobne a nic nepomahalo proste musite len vydrzat to su koliky od 3mesiaca akoby utalo vsetko bolo ok.ale porad sa radsej aj s Dr.
@andrej2711 ja som postupovala podľa knihy Nejšťastnejší miminko v okolí. Autor hovorí o tom, že treba bábätku čo najviac pripomenúť prostredie ako malo v brušku, aby sa upokojilo. U nás to zaberalo... Pevne zavinúť buď do plienky, alebo zavinovačky, dať cumlík, pustiť biely šum (u nás to bol zvuk vysávača z aplikácie) a intenzívne bábo hojdať na rukách... super je aj fitlopta, na nej poskakovať s bábätkom na rukách, ten pohyb ho upokojuje. Táto kombinácia nám vždy zabrala. Aj cez deň keď malá plakala a nevedela sa utíšiť. Ak nezaspala, tak sa aspoň upokojila... Držím silno palce, je to náročné obdobie, ale určite ho zvládnete a časom bude len lepšie 😉
@andrej2711 niekedy to sposobuje aj vigantol, my sme ho vymenili za ine D-ecko.
@andrej2711 pricin moze byt vela ..v zasade deticky velmi casto placu koli prdikom ..treba pouzivat rektalnu trubicku, tym sa to da vyriesit .
ako D vit pouzivaj Swanson D3 kvapky.
@andrej2711 dávate vigantol?
@andrej2711 kolíky... A s prdkami to nemusí mať nič spoločné... Ú nás sa zlepšili v 4-tom mesiaci... Dovtedy každý večer medzi piatou a ôsmou som bola na prášky... A prdkal a kakal pravidelne bez problémov... Vydržali sme...
Aj nasa to mala. Vecer co vecer o 6 zacala a do 7 bola protivna kym sme sa sli kupat. Tie deticky uz vedia co bude a su aj nervozne z celeho dna, netreba hned hladat zdravotny problem,. Pokial papa kaka je vsetko ok
Ďakujem za každú odpoveď už sme z toho na nervy uvidíme co nám povie doktorka. Vydržíme to hlavne aby bola malinká v poriadku 😊
Mame to iste, drobec ma 10 tyzdnov. Tiez som si myslela, ze su to koliky. Nie su.
Drobec je plne kojeny.
Je to nevyzretost nervoveho systemu. A velka unava.
Co nam pomohlo je rezim. Kazdy vecer okupkat, nakremikovat a ist spinkat pred 18,00. Zaspava na prsniku. Tiez place, ako je unaveny, ale nakoniec krasne zaspi.
@andrej2711 to nemusia byť iba také problémy s bruškom. Hlavne citlivejšie detičky sú večer aj psychicky unavené, ich nezrela nervov sústava nevie ešte spracovat množstvo podnetov z celého dňa a takto reagujú. InaK takmer všetky deti sú večer už nervózne, len niektoré o dosť viac. Aspoň trochu vtedy pomôže pokojný denný rezim a najmä večer, pred nočným spánkom. Nám pomohlo aj nosenie v nosiči a aj sme proste drobcov uspala na rukach, alebo v nosici. Plakali, to áno, ale keď si trochu po spali, bol potom už kľud a aj noci boli pokojnejšie. Ono to same postupne prešlo okolo cca 3.mesiaca
@andrej2711 Ahoj, možno koliky. Je tu o tom určite veľa tém, popozeraj