Videli ste už niekto niečo takéto??? Mne sa sníva snáď
Co tam je?
@vanilkovazmrzka slecna si pochvaluje surove maso a vajcia a ine. A vyzdvihuje pozitivne ucinky na jej telo, mysel bla, bla
Videla, poznam...ved nech kazdy je, o com je presvedceny a co mu chuti... pokial ma "zdrave zdroje", nic jej s toho nebude... o nic lepsie a nic horsie ako frutariani 🙄 Tisice rokov evolucie ako vsezravci,ale tak nech skusaju, mozno sa vsetci poucime...
Ja len že, načo sa staráš 🙂 podľa iných je divne to, čo robíš ty 💪 ži a nechaj žiť 😇
Videla v reštaurácii milión krát keď si ľudia objednaju tatarak. Ale teda je to pomiešane s koreninami a hriankami. 😅 Takto to jest by som musela byt týždeň len o vode.
Poznas sushi, sevice, tatarak? Majoneza je tiez zo surovych vajec.
no a? Veď BARF 😂
ako, tak ako to ona jedla ja by som nikdy nedala, a v tom množstve, ale tatarak milujem ☺️ normálka surové maso a žltok…
Milujem tatarák.❤️
No a? Tatarák. Mali sme pred pár dňami. Mňam! 😋
Tatarák je v pohode. Nemusím ho jesť každý deň, ale keď je dobrý, tak je super. Tiež ako spomínala @viestta sushi a najmä sashimi sú surové ryby. Ale keď chceš naozajstnú chuťovku, tak si vygoogli balut. Alebo pei-dan, to je ešte lepšia divočina. Až potom odpadneš 🤣
Normalna vec. Je to sekta jak vegani, len z opacnej strany spektra.
Samozrejmw, ze nik pricetny nebude jest surove vajca ani surove maso, ak nechce riskovat brutalne choroby (take, pri ktorych budes tri tyzdne na hadickach a budes srackovat a rigat jak etna).
Vyznam pre zdravie? Ziadny! Skor naopak. Je to velke riziko.
@mojemenonikto v cine zeru aj netopiere, aj hady. Potom sa tam rozmahaju kadejake pofiderne choroby.
Za mna jest surove maso/ryby/sushi je nechutne....
@thirstymonk "Nik príčetný"? Jem surové mäso a žĺtky (vo forme tatárskeho bifteku), hovädzie steaky krvavé a vôbec nič mi nie je. Teda, podľa teba je: som nepríčetná. 🤪
Na základnej škole by sa (okrem finančnej gramotnosti a sexualnej výchovy) mala učiť aj parazitologia aby ľudia neholdovali takýmto excesom.
Som si myslela že od surového kozieho mlieka nič horšie nebude, ale toto je iný level stupidity.
Kedysi bláznov zatvárali, dnes sa produciruju po sociálnych sieťach.
A ty si este nikdy nejedla tatarak? 🤷🏼♀️ ja si ho davam uplne bezne a robime ho aj doma. Sushi detto. Vsak nikto to nikoho nenuti jest, ale sa netvarme ako keby to bolo neslichane :D
Zatial za tych 20 rokov kedy som prvy krat jedla tatarak neevidujem ziadne “brutalne choroby” 🤦🏼♀️
@bambieblue morske prasata alebo lamy jedia bezne v juznej amerike, my ked sme boli v Peru, tiez sme ich ochutnali. Rovnako ako inde sa zas jednia slimaky, zabacie stehienka, hmyz a kadeco ine. Predpokladam, ze oni by zas povedali fuj na nase halusky. Mne je az smiesne z ludi, kt su tak obmedzeni, ze pripustaju, ze normalne je iba to co oni poznaju a robia 🙈
@h2 Raz sa zosraš a potom si spomenieš...🙂
@thirstymonk A prečo sa mi to teda doteraz nestalo?
Mimochodom, zle z jedla už mi bolo a nebolo to zo surového mäsa, ani vajec, ale z "bezpečného" vareného jedla.
@h2 neješ to na dennej báze a asi si vyberáš kvalitné potraviny 🙂
Ale niekto iný, kto je denne dajme tomu 2-3 ks surových vajec - a to celý mesiac, tak má oveľa väčšiu šancu schytať salmonelu alebo kadečo iné. Rovnako tak pri mäse. A to ešte nehovoríme o parazitoch
@lenkakravcova Ale ja nejem surové bravčové, ani kuracie mäso, nie som blbá. Z kvalitného hovädzieho mäsa zo svaloviny žiadneho parazita nechytíš.
Čo sa vajec týka, vždy ma pobaví, keď sa nad surovými žĺtkami zhnusujú ľudia, ktorí ináč bežne jedia vajíčka na mäkko, volské oká, majonézu...
@h2 Oni ale práve jedia kadejaké surové mäso. Takže tá skupinka mäsojedov na surovo je odlišná od teba. Ty to robíš s rozumom, oni nie 🙂
Ja nejem vajcia na mäkko, príde mi to nechutné a ani majonézu 🙂
@lenkakravcova Kto "oni"? Tá dievčina na videu je niečo, čo vyzerá, ako tatarák. (čiže mleté hovädzie + žĺtok). Či mi niečo ušlo?
@h2 pozri jej iné videá
Toto tu je tiež hovädzie, ale má tam toho na profile viac
https://www.instagram.com/reel/C_cVznKIk91/?igs...
A nebolo by od veci nestarat sa do toho co jedia ostani? Vsak kazdy nech je co mu chuti a na co ma moznosti.
@lenkakravcova Ja som iné videá nepozerala, vyjadrovala som sa k tomu, čo sem autorka dala. Nechce sa mi pozerať iné videá. To, čo som napísala, platí pre potraviny, ktoré je bežné konzumovať surové (tatarák, suši atď.) a ktoré sa tak aj predávajú v obchode, na priamu konzumáciu bez tepelnej úpravy.
Tak dobru noc.