je veľa vypiť denne 2 litre zeleného čaju?
Ano určite to.nie je úplne ôk.. treba meniť..v podstate vsetko
Fúha to je dosť. Neviem či myslíš klasický zalievaný zelený čaj alebo ten chladený z obchodu ale obe je veľa. Musíš to kombinovať. A hlavne tie z obchodu majú veľa cukru tak to nie je najzdravšie.
teraz som čítala nejakú diskusiu a bolo písané že 1-2 šálky denne 😁
A prečo až 2 litre, on má povzbudzujúce účinky, obsahuje kofein, to by mohlo spôsobiť aj nespavosť.
mna by skor zaujimalo, kolko g caju si davas do tych 2 litrov vody? je rozdiel vypit 7 x 3 dcl caju alebo niekto si jedno cajove vrecusko luhuje aj v litri vody :D
Keby som vypila 2 litre zeleného tak nespím 3 dní 🤣 ty ako spis? V pohode?
ak to kompenzujes aspon takym istym mnozstvom vody, tak budiz..ale beztak je to dost vela...ja som zvykla pijavat tiez vela caju pocas dna v zime, ale mala som ich viac a striedala som ich...nechces presedlat aspon na nejake bylinkove?
Moja mama uz roky pije taketo mnozstvo zeleneho caju denne a je s tym spokojna.
@degaulleswife ja som čítala aj 6 hrnčekov denne že je v poriadku
@lius no 1 vrecúško na 250ml :D
@gejb spím v pohode.. ale vlastne áno nie je úplne vhodné piť zelený čaj na večer len mne chutí akurát len zelený čaj inak nesplním pitný režim
to znamena, ze pijes 8 vrecusok denne? uff tak to je naozaj vela, moze to mat negativny dopad aj na vstrebavatelnost mineralov v tele (magnezium, vapnik, horcik, draslik..)....vodu nepijes ziadnu?
@lius okrem sladkých vôd (ktoré sa ale snažím úplne obmedziť) mi veľmi nič nechutí okrem zeleného čaju
pocuj, je to tvoja vec, ale z dlhodobeho hladiska to fakt nie je zdrave. skus to vyvazovat tou vodou. po kazdej salke caju si daj pohar vody (idealne viac, ale treba niekde zacat). caj je fajn, ale nemoze nahradit pitny rezim...
@jomarch aké to môže mať následky z dlhodobého hľadiska?
To záleží aký je stav organizmu, kto má napr. sklon k nízkemu tlaku u toho to menej zaváži, alebo aj stav pečene a obličiek, kto má zdravé a silné tak u toho to menej zaváži ako kto má oslabené.
no tak ak nepijes ani cistu vodu popri tom caji tak tvoje ladviny sa ti nepodakuju...
Ale šesť šálok nie je dva litre,ak to piješ iba čaj, zbytočne nesladené tak v pohode
Teraz som citala, ze velke mnozstvo zeleneho caju poskodzuje pecen....Vyhladajte si to na internete, ze nejaki lekari v Izraeli urobili vyskum...
ano