Je to nezdravý vzťah k jedlu?

6. nov 2023

Doma nemame nic sladke, ale ze vobec. 1kg cukru vydrzi dlho dlhooo. S dcerou (9) mame taky ritual ze ked chceme sladke, alebo kolac ideme popri rieke do vedlajsieho mesta (20minutova prechadzka), kupime, zjeme, a ideme naspat.
Samozrejme ze velakrat doma upecieme nejake muffiny, zdravsie kolaciky, alebo urobime ovsenu kasu.. ale sladkosti nekupujem na doma, a nerobime ziadne zasoby.. Vraj u nej vytvaram nezdravy vztah k jedlu 😁. je to tak, ci nie?

avonladyba
6. nov 2023

Nie. Je to naopak. Nezdravý vzťah k jedlu vytvárajú tie matky čo deti stále ponúkajú.

lindous
6. nov 2023

Ono k nejakej čokoláde sa asi dostane niekedy tak či tak, ak by sa jej vtedy nevedela dojesť alebo potom mala výčitky, že spravila niečo nezdravé a zakázané, či by sa bála si z nej dať, vtedy by to asi nebolo úplne ok….ale nemať doma zásoby sladkostí a nahradiť ich radšej niečím domácim určite nie je nič zlé, pokiaľ ich vyslovene nedémonizuješ a nerobíš z nich strašiaka

tamta
6. nov 2023

Nezdravý vzťah by si podľa mna vytvárala, keby si sladké demonizovala, zakazovala. Zakázané najlepšie chutí a aj to potom viac laka.

luteam
6. nov 2023

Ze nezdravy? Kiez by som bola ako ty 😀

hortenziaj
6. nov 2023

Toto je za mňa parádne, je keď vidím ze niektorý ľudia nevypiju nesladene čaje, čistú vodu tak to je nezdravé.
Inak aj my máme s deťmi takú tradíciu ci ako to nazvať, že sladké ideme do cukrárne raz za čas, ked majú chuť, pripadne ak sme na výlete tak si môžu vybrať niečo z obchodu, ale nemáme a bežné doma nejeme sladké. A oni to berú ako niečo výnimočné, že sa tesia

autor
6. nov 2023

@hortenziaj Presne tak to mame aj my 🥰.. Minule bola ale na oslave a som ju nechala nech si da co chce.. Tak v noci revala na zachode lebo ju strasne bolelo brucho, pojedla sladkosti a sama vypila velku fantu. Tak videla co jej to spravilo a odvtedy na sladke vody uz ani nepozera 😅

abbey1
6. nov 2023

Mne sa zda ako problem to, ze ked bez kontroly moze, poje a vypije vela bez uvazovania. Zdravy vztah k jedlu je pre mna vtedy, ked nie je potreba prepchat sa, ked je k tomu prilezitost.

lindous
6. nov 2023

Nooo ten príklad z oslavy je presne to čo som myslela, keď konečne mohla, tak sa prepchala, nemala mieru, až jej z toho bolo zle, teraz je to strašiak a takéto niečo môže viesť k problémom... netvrdím, že nutne musí, ale hovorím to ako človek, čo mal väčšinu života veľmi komplikovaný vzťah s jedlom...

vakatko
6. nov 2023

Ja si myslím, že máte zdravý vzťah k jedlu.
že si ju nechala prejesť sa sladkosťami sa jej len potvrdilo, že cukor nie je zdravý a už to nespraví.
Dobrá lekcia do života.

luccija
6. nov 2023

@vakatko tak, ale 9 r by už mala poznať následky toho, že sa prejedla sladkého.Vacsina tých deti sú potom ako urvané z reťaze a to sa stalo.
Autorka na ten koláč idete peši, aby ste spálili kalórie?kto Ti to vytkol?
Tiež bežne nemáme doma kekse, ale zase, keď kúpim nerobím z toho vedu.Ja som vždy v úžase, keď vidím ľudí v obchode ako kupujú na desiatu muffiny, šišky horalky

20erika07
6. nov 2023

Cukor je zavislost. A jed. Vytvaras jej opak a to je úplne že super. Pokračuj v tom a ten kto ti tvrdi také drísty, ze jej vytvaras nezdravy vztah k jedlu, oprav ho, ze je to spravny vztah k cukru ,závislosti na nom a bodka. Mudry vie a pochopí ,neznalý sa priuci a hlupakovi ako hadzat hrach o stenu 🙂

minenkak
6. nov 2023

Nie,úplne úžasné to máte nastavené,👍👏

autor
6. nov 2023

Ja som ju nenechala, ja som ju vysadila na oslave a po oslave zobrala domov, nevedela som ze sa to tam takto zvrhne 😂😂 Ale co uz ma poucenie..

@luccija moja svagrina, ale ona zas dava detom na desiatu colu a rozok s nutelou.🤦🏼‍♀️ Lebo vraj su chlapci ako palice, tak by mali pribrat.

luccija
6. nov 2023

Tak áno, to je výživné👍