Dlho sa to tvrdí, a je mi jasné, že asi nebude zdravý z kúpenských poľských kureniec….. ale tak celkovo, keď je človek chorý, je vývar tá topka, či napr. aj kvalitná zeleninová polievka má rovnaký účinok?
niekto ti povie áno, niekto nie. Podľa toho z akého uhla sa na to pozeráš. Niekedy je lepšie nezamýšlať sa alebo tomu len veriť. Iné ti povie vegetarián, iné ten čosa riadi ajurvédou, iné ten čo ho pravidelne jedáva. Mne chutí, ak je dobre pripravený. Máš tak kopu varenej zeleniny, chudé mäso, čo môže byť na tom nezdravé?
Nepoznam nic lepsie a ked nie je iny zdroj tak musime verit v tie polske .Len zelenina je fajn, ale len obcas mne tam chybaju mastne oka a masko. Ked sa bojis antibiotik a rastovych zmesiek cim krmia kurence, existuje na vyvar aj kralicie, bravcove, hovadzie, prepelicie, holubie, jahnacie, a.i.
Vyvar je super ale robím výlučne len z domácich kurčiat. Nikdy nie z poľských ( raz som skúsila a smrdel neskutočne).
z kuraťa ani nie, skús zo sliepky.... predávajú aj sliepky.
my máme domáce takže tam problém nie je.
Pri chorobe sa skôr spomína slepačí, nie kurací.
Tak ked je clovek chory tak jasne ze tie ATB z vyvaru pomozu 😁
Mne vyvar v chorobe vzdy dobre padne, ale musim povedat, ze za studentskych cias na internate aj paliva Vifonka riadne precistila upchate dutiny.
Mozno tie antibiotika z polskych kurciat zaberu na tu chorobu 🤭
Moj byvaly ma otca, ktory bol dlhe roky sefom (CEO) Pfizeru, zastupenie Lithuania/Belarus... a ten hovoril, ze kuracie maso nikdy. Hocijake ine,ale kuracie nie. Ja sa tym uz 10 rokov riadim... hovadzina spravi tiez sluzbu
Najlepší je z domácich zvierat. Aj hovädzí je výborný. Určite aj účinný. Má vzpruzi po/pri chorobe a pomohol aj po pôrode. Ale samozrejme nie každý má ten istý názor. Ale ideálne z domácich zvierat
Rozhodne je lepsie si priplatit za kvalitnejsie maso. Idealne domace. Ja sa tychto polskych vyslovene bojim.
A vyvar je velmi zdravy. Kludne aj morčací alebo hovadzí.
@basska_b a dôvod?, lebo u nás fičí hlavne kuracina ale nie tá PL. Ak sa dá kúpim domáce kura
Ja robim najcastejsie z morcacich stehien, alebo potom kombinaciu s hovadzim. Do morcacieho viem, ze necpu ten kentus hormony atd., takze citim sa ze davam rodine nieco zdravsie. A ano, vyvary obsahuju mnoho dobreho, ale tiez mas vyvar a vyvar. Ten spravny sa najlepsie vari dlho a velmi pomaly/na slabom ohni, aby ani nebublal. Potom obsahuje este viac prospesnych latok. Ale mas toho kopec na nete, staci zadat do googlu “benefity vyvarov” napriklad, a vyhodi ti kopec clankov
@kvetinka75 kurata dopuju hormonmi a kadecim tu je dobry clanok https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/kurence-plne...
Domaci a slepaci ribim ale nejak nevidim ked su deti chore aby im to zaberalo...z kupovaneho je polievka bez tuku ked sa vari domaca sliepka je to teda riadny rozdiel
Vývar je určite zdravý, no ak ho máš variť z poľského kuraťa, to je viac škody ako úžitku. A keď už, na vývar je vhodnejšia sliepka, nie kura. Z kuraťa akéhokoľvek nie je tak chutný vývar ako zo sliepky. A ešte hovädzí vývar je dobrý.
akykolvek vyvar je zdravy pokial je zo zdraveho zvierata alebo domacej zeleniny ... takze od poliaka nic dobre .. lepsie zohnad domacu sliepky,kohut alebo spikove kosti ...
jasné, že je. vieš koľkokrát mne taký čistý vývar pomohol? aj som sa rýchlejšie zbavila choroby. zeleninový asi úplne nebude mať takú silu, ale vyskúšať to môžeš :D