Ahojte baby,je nosenie rúška na verejnosti stále povinné?Rozpráva sa že by sa to mohlo zrušiť a ostať povinné len v interiéri (obchody,úrady,autobusy...),ale registrujem že veľa ľudí už po meste behá bez rúška a nasadia len keď idú do obchodu.Mám z toho mix,ale asi nie som jediná.Teraz je veľa ľudí domotaných z toho čo sa môže čo nemôže🤷.Inak mi tie náhubky už idú na nervy🙄,ale čo už.
Myslím, že podla najnovšej úpravy musíš mať rúško, pokial si od niekoho v menšej vzdialenosti ako 20m.
Ja už rusko nenosím, len keď idem do obchodu, MHD, či lekárne. Som alergická, neviem v tom dýchať. No a teraz má môžete ukameňovať
ked nie je široko daleko nikto mám ruško pod nosom
v meste, obchode atd mám ruško
ale štve ma ked som na zastavke ja sa tam parím v nom ale dôchodca všetko pod nosom mne sa vnom tiež zle dycha, je v tom znižená kapacita pluc
Šak to už je až smiešne.
@pribinak mame nizke cisla prave kvoli tym vsetkym opatreniam. Prave preto, ze sme to naozaj vzali vazne a posluchame odbornikov. Ano odbornikov, lebo ti stoja za kazdym odporucanim vlade, nie hoaxove media.
Nase zdravotnictvo nie je pripravene na 100 denne ako v Rakusku. Z toho niekolko na plucnej ventilacii.
Ak sa vam nedycah dobre a mate alergie, o to viac by som sedela doma a chranila sa. Corona virus postihuje pluca a nechava nezvratne nasledky aj v pripade prekonania, cize to nie je len ohladuplnost voci ostatnym, ale najma chranenie seba.
Mne to rúško príde ozaj najmenej. Ja neviem, ja už sa cítim divne bez neho 😁 tiež ho nosíme vždy keď sme mimo dom, aj keď len vybehnem do pivnice či garáže lebo čo ak stretnem suseda? 🙂 ale tak ja nejak nemám problém s dodržiavaním pravidiel a všetko čo u nás bolo mi prišlo ako zmysluplne a hlavne jednoduché splniť, tak som proste plnila bez nejakeho zamýšľania sa lebo chcem chrániť aj seba aj ľudí okolo a ohľaduplnosti nie je nikdy dosť a už vôbec nie je na škodu.
@katulienkamoja Na koho má brať ohľad, keď ide sám po ulici, sem tam ho niekto minie?
@pribinak ja plne chápem alergikov...no veď len najst balans v tom nosení...kam nemusím nechodiť, ísť len tam kde tých ľudí je malo a na nevyhnutne miesta. Veď jasne že keď ideš po ulici a nikde široko ďaleko nikoho tak si ho stiahni, ale zbadas ľudí a sup nasadiť. Zase normálne zdravý rozum 👍plus ako silný alergik by zase bolo v mojom zaujme že fakt nechcem chytiť zápal pľúc a bola by som viac doma.
Ja ho mám stále na ústach (na nose nie) aj keď idem na pokec k susedom. Normálne nasadené ho mám len v obchode a inom uzavretom priestore. Podľa mňa to už nikto nerieši vonku vidno bežne ľudí bez rúška. Čísla idú dole tu u nás prípady nie sú som aj alergická a zle sa dýcha a keď kýcham snáď si nebudem kychat do rúška
@viestta aj ja teda som drbnuta ako ty. Dodeziavam to 😷😷
@asia83 Mne to tiež nedáva logigu vonku na vzduchu keď je málokto okolo teba.Skôr by som povedala že človek potrebuje voľne dýchať čerstvý vzduch,ale ak som pochopila správne tak ešte je stále predpísané na verejnosti tak v meste nosím,ale len pre to aby som nedostala nejakú pokutu za nedodržanie predpisov.Inak keď sa schváli že iba do interiéru a dopravných prostriedkov tak už sa to bude dať, človek sa bude cítiť tak normalnejšie,vonku by to bolo potrebné snáď len keď je viac ľudí po kope,napr. na zastávke MHD a podobne.
Ale veď u nás sú pootvárané bary s vonkajšími terasami a ľudia vedľa seba pri stoloch sedia a popíjajú kávičky...
je to stále povinné. To že niektorí ľudia chodia po meste bez rúška je neohľaduplné.