Je mlieko až TAK prospešné? Dva litre mlieka, ale skoro žiadne jedlo?

marion09
19. máj 2019

Je podľa vás normálne že 4,5rocne dieťa vypije denne 1,5 až 2l kravského mlieka a z iného normálneho(raňajky,obed,večera) jedla zje 2-3 sústa alebo vôbec nič???

topasitta
19. máj 2019

@marion09 nie.

korunka1
19. máj 2019

Normálne to nie je.

beky1813
19. máj 2019

Nie, nie je, dieta ma mat pestru stravu

nika3136
19. máj 2019

Nie.
Mňa priam vytáča, keď niekto považuje mlieko za stravu.

marion09
autor
19. máj 2019

Ako to dotyčnej matke naznačiť? Viete-ona chce mať pokoj s nukanim jedla tak dieťaťu dá fľašu zakaždým ako si popýta a hotovo

galioska
19. máj 2019

Proste len to čo má rád😊, pokiaľ nieje chudokrvny si myslím že v pohode, len treba zistiť čo má rád, čo.asi zje a hoci aj denné mu to variť
Mám dcéru, vyberá pár jedál dookola, krvný obraz dokonalý, ja zjem všetko a furt chudokrvna

marion09
autor
19. máj 2019

@galioska podľa mňa nejde až tak o chudokrvnosť,to nebýva jediný problém deti.pisem o tom lebo zo strany dieťaťa je to už zavislost,a zo strany matky lahkomyselnost.

galioska
19. máj 2019

@marion09 jej dieťa jej starosť, neviem či lenivosť aj to mlieko treba do fľaši naliať, proste nechce nervacit lebo iné nechce, kto nezažil nepochopí, to dieťa si nájde to svoje jedlo, pár jedál postupne, len bude vyberat

marion09
autor
19. máj 2019

@galioska tak akoze ja som zažila...moja odmietala jest lebo sme varili stále nové a nové jedlá(ako pre dospelých)...som za ňou po dome chodila s lyžičkou aby papala,nevzdávala som sa a teraz mi i surové cesto z misky kysky vyjeda lebo sa nemôže dočkať😀 podľa mňa to chce meeegq veľkú trpezlivosť

galioska
19. máj 2019

@marion09 to buď rada, moju nepresvedčilo nič a žiaľ aj muž je taký a aj jeho mamina aké dcéra je najhoršia, má už 15, jej stačí vidieť v jedle cibuľu a radšej si natrieť chleba s maslom, cestoviny len do syrom😄, na obedy nehrozí, syn by aj koná zjedol, aspoň on😄

ivankatal
19. máj 2019

@marion09 no podľa mňa to rozhodne dobre nie je a už vôbec nie prospešné. Kravske mlieko ma zloženie také,aby z neho za pár mesiacov vyrástla z malého teliatka niekoľko sto kilova krava..nehovoriac o tom,ak je to mlieko kupovane v supermarkete,čiže od kraviciek z nejakej obrovskej "farmy",ktoré v živote nevideli lúku,žijú vo vlastnom bordeli a pravidelne sú krmene antibiotikami,ktoré sa cez ich mlieko dostávajú aj do tela tohto dieťatka.. čiže nie len že to nie je prospešné, je to škodlivé.

caroline_
19. máj 2019

@ivankatal presne to som chcela napisat, pokiaľ dieťa nie je tela tak naco kravské mlieko? 🙄🤔

romiada
20. máj 2019

@marion09 tak navar tomu dieťaťu Ty a daj mu jesť. Možno sa naučí. A potom nauč jeho matku variť ....hlavne ak je to Tvoja sestra alebo kamoška. Inak nemaš žiadnu paku ako to riešiť.

nini1010
20. máj 2019

Moja bola zavislacka na kravskom mlieku az do 3,5 roka,kedy som jej ho zacala na podnet pediatricky vedome obmedzovat az na 1 flasu rano,ktoru vypije dodnes.Vysvetlila mi ze na tak velke dieta je liter mlieka denne prilis.Kebyze to neurobiim dodnes je to tak a ma 5 a pol.Keby nie bola by schopna vydundat ho vyse litra z vecera do rana a strasne slabo jedla.nakoniec sa zistilo ze ma laktozovu intoleranciu,takze uz sme iba na bezlaktozovom a problemy ustupil,ale to je samostatna tema.Proste to mlieko musi zredukovat matka.2 litre si 4 rocne dieta samo z chladnicky nevezme a neprihreje.je to len a len v jej rukach co dieta je a neje.A zdravy rozum nepusti ze to nie je normalne,jedine ze to nechce ona sama vidiet.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marion09
autor
20. máj 2019

@romiada ale veď ona vie variť... Troška "od veci" koment

romiada
20. máj 2019

@marion09 a co chces pocut tu v diskusii? Ze ju mas dat kvoli tomu na socialku? Aleobo jej ukazes 99% komentarov inych matiek, ze len pit mlieko nestači? Ja som to myslela važne. ..že keby to bola napr.moja sestra tak tomu dietatu nukam uvarene jedlo kedykolvek je to mozne ked som s nim v kontakte. Inak fakt mas len tuto temu aby si si potvrdila ze mas pravdu (to myslim v dobrom) a riesenie aj tak nenajdes a ju nezmenis.

romiada
20. máj 2019

@marion09 proste ked je nejaka žena lemra leniva tak jej nepomože asi ani 100 takych ludi ktori jej radia...

marion09
autor
20. máj 2019

@romiada ja sa tej malej pýtam či si dá spolu s mojou keď sa spolu hrávajú ale ona s plačom utečie že ona nechce lebo ona také nepapa....nepapa lebo to nepozná lebo jej nik nikdy nevysvetlil čo to je atď.,nik sa s ňou nenatohival že "veď len ochutnaj" a to ma o 2r viac než moja.

evica01
20. máj 2019

Dotycna matka je leniva matka. Napcha do decka teple mlieko a ma svaty pokoj. Najlepsie ak este kakao 🤔
Poznam taku mamu. Dieta bolo na kakau hadam do piatej triedy. Fuj. Ze aby malo nieco teple do brucha ked uz tak nechce nic jest. Este sa tvarila, ze ma zaujem. Doma nenavarene. Chladna domacnost.

romiada
20. máj 2019

@marion09 moj maly tiež toho vela nepoje...ale tak u nas sa mu stale núka jedlo. Ked nie ja, tak babky...lebo vedia ze jeho nakrmit je "maly sviatok". No a tá mama toho dieťatka tiež tak chabo jedava? Že či sa ona stravuje normalne a aspon to dieta vidi že sa jedava aj ine? Lebo naš maly aspon dojde omrknuť čo mame my, a ak prejavi zaujem tak sa snažim doňho "naštopať" čo to dá.

saja1
20. máj 2019

@marion09 toto je absurdna diskusia, preco sa vobec do nich staras, co o nej vies, ako ju mozu uplne cudzie zeny nazyvat lenivou. Fakt absurdne. Ja si nedovolim ani vlastnej sestre vycitat s cim nesuhlasim, nie to cudzej zene

arcticcode
26. máj 2019

Mlieko je supka. Obsahuje 1,5g tuku, 3g bielkovin a paru cukrov. Slabota.