Je med ako doping?

zuzanita1609
2. dec 2024

Ahojte žienky. Zjedla som polku fľaše-pohára medu, včelí, normálny od včelára, ktorý má včely odkedy si pamätám. Chuť na sladké nenormálna a nechcela som vyjednať koláče, keksíky,nutelu, atď 😁.Polka pohára padla a cítim sa všelijako. Normálne "naspeedovaná" ako tá včela. Chlap je na med alergický,preto som dlho obchádzala med a z medom robené, pečené výrobky. No teraz mi srdce bije ako kôň,cítim sa akoby "kolibrik",išla by som normálne teraz vysávať,vyšivať, umývať okná nanovo a vianočnú výzdobu taktiež,plus piecť a variť. Môže za to ten med,alebo niečo divné. Je med nejaký doping, alebo? 😄 Ďakujem.(či len nejaký glykemický šok,aj keď s cukrom nemám problém?) 🤭

marianarem
2. dec 2024

@zuzanita1609 Prudko ti stupla hladina cukru. U deti toto casto vidiet, ako su po sladkom "naspeedovane".

osky
3. dec 2024

Akoze.....med je v prvom rade "cukor"
Zdravsi,ale ked zjes pol pohara never tomu ze je menej kalorickejsi ako tie kolace....aj od medu sa pribera
A ano-tuto "hyperaktivitu" mas z toho ,ze si ho zjedla vela naraz.rychlo ti to stuplo v krvi...

anavixy
3. dec 2024

Uff normalne mi je nevolno len z predstavy, ze zjem pol pohara medu naraz 🤢 ranna cesta autobusom mozno tomu pridava, ale brrr 😬

sense
3. dec 2024

Med je v podstate cukor, rovnako ako iné sladkosti takže preto si ako naspeedovans

ina2405
3. dec 2024

@zuzanita1609 Medu stačí za lyžičku. Strašne veľa cukru si zjedla, teraz máš glykémiu ako na hojdačke. Poobede si daj riadne dlhú prechádzku, počas dňa pi citrónovú vodu a na večer šalát s octovo-olejovou zálievkou bez cukru, nech sa ti to dá do normálu. Cukor môžeš mať v norme, ale inzulínu máš momentálne v tele až až a to je veľmi nezdravé. Fujky, že pol pohára. To už nie je liek, ale jed.

diewcatqoo
3. dec 2024

Milujem sladke, ale neviem si predstavit, ze by som zjedla naraz pol pohara medu. Dam tak jednu lyzicu, max. dve, ak je fakt obrovska chut na sladke, ale pol pohara.. brrrr, az ma striaslo.

nynia
3. dec 2024

mňa by teraz zaujímala tvoja definícia dopingu, že sa nato pýtaš 🤔 a nie med nie je doping a toto je normálna reakcia ľudského organizmu na taký nával cukru.

mamamasama
3. dec 2024

Mne stačia 3 kúsky čokolády a nemôžem zaspať. Ak by som zjedla toľko medu, tak asi zabehnem maratón. Takýto rýchly cukor treba vždy brzdiť nejakým tukom.