Je bezpečné dávať si na kúpalisku langoš so smotanou?

2. sep 2024

Nemali ste problémy? Teda k tomu samozrejme syr. Väčšinou si dávam kombináciu kečup a syr. Chcela by som vyskúšať aj so smotanou ale zdá sa mi to na kúpalisko trosku hardcore. Co si o tom myslite ?

tim23
2. sep 2024

Mňam 🥰

ina2405
2. sep 2024

Ja by som si dala aj so smotanou

lucka_ke
2. sep 2024

už samotný langoš je hardcore, však to je celé zle

simsalabim
2. sep 2024

@lucka_ke raz za cas urcite nezaskodi dat si langos...

personality
2. sep 2024

Ak im neveríš čo sa týka hygieny, tak si nedávaj 🤷‍♀️ ty vidíš ako to tam majú, my nevieme z akého si mesta, o ktorú prevadzku sa jedná.

judit47
2. sep 2024

Ja sa rozhodujem podla toho ako dany bufet vyzera.

V Ba napriklad na nemenovanom kupalisku by som si j jednom nedala nic varene ale na to istom v inom hocico.

Vzdy(a je jedni ci langos) sa rozhodujem podla toho ako to tam vyzera…

sense
2. sep 2024

Každý rok si dám jeden a teda problémy som nemala ešte nikdy ziadne

hiro
2. sep 2024

Myslim ze smotana sa len tak zrazu nepokazi a tipujem ze tam tocia jednu flasku za druhou takze nedostanes z tyzden otvorenej...

ninusa221
2. sep 2024

Teraz som prišla z Maďarska tam taký Langoša že som ho jedla na 3 krát obed večeru a ranajky 😂 nič mi nebolo

ina2405
2. sep 2024

@ninusa221 "langoša" 🤣
Ja sa teším, na rok ideme do Maďarska na dovču, tak si ma inšpirovala.

ninusa221
2. sep 2024

@ina2405 my sme neboli veľmi nadšený 😁 3 dni nám stačili.

januska12323
2. sep 2024

Myslíš, že tú smotanu majú vonku celý deň? Teda keby aj mali tak určite aj kečup aj syr. Nevidím dôvod báť sa práve jej. Skôr ťa preženie z toho oleja ako smotany.

ina2405
2. sep 2024

@ninusa221 my ideme na suprovú chatu, tiež len 3 celé dni. Tak uvidíme😁

gab1sol
2. sep 2024

Ja mám radšej kečup + syr, ale ako tu bolo spomenuté, záleží od konkrétnej prevádzky. A tiež je pravda, že ak je dobrá prevádzka, tam sa to točí a smotana je otvorená len chvíľu. Ak je v pohode prevádzka, nebála by som sa. A keď som občas po deťoch dojedala, nikdy mi nič nebolo.

lenka10717
2. sep 2024

langos sam o sebe je asi definicia nezdraveho jedla, isty cas som ich pripravovala v jednom bufete a mojou chybou som z neho vracala. ale uz by som si ho v zivote nedala, ani domaci. slovakom akosi chyba povedomie o zdravom stravovani

opica_skorica
2. sep 2024

Sak maju chladnicku na smotanu, ci nemaju?

ina2405
2. sep 2024

@lenka10717 langoš, hranolky, dobrý burger- sú presne veci, ktoré si dám 2x za rok. Stravovanie mám ukážkové celý zvyšok roka. A prečo do toho miešaš Slovákov neviem. Či okolité národy majú nejaký zvlášť zdravý fastfood?

tanyan
2. sep 2024

Ani v tomto sa nedá zovšeobecňovať. Kvalita záleží od konkrétnej prevádzky a schopnosť stráviť od konkrétnej osoby...

lenka10717
2. sep 2024

@ina2405 v poriadku, ospravedlnujem sa. fast food je fast food hocikde, no prave v nasich koncinach dominuje napr. rakovina hrubeho creva a vseobecne tu zdrava strava nie je velmi rozsirena.

autor
2. sep 2024

Baby ideme na kúpalisko do veľkého mederu. Viac krát som mala langos ale teda kombinácia len kečup a syr. Risknem to aj s tou smotanou, snáď sa nič nestane.
Tiež predpokladám, že sa im to tam točí.

tamta
2. sep 2024

@lenka10717 bože toto povysenecke malomestiacke skatulkovanie a odsudzovanie 🫣
Este, ze my Slováci tu máme Lenku, našu spasitelku, ktorá nas zasvati do zdraveho stravovania lebo bez nej by sme skoncili všetci mŕtvi alebo obezni 🫣

ina2405
2. sep 2024

@lenka10717 myslím, že sa veľa mení k lepšiemu. Tieto kúpaliskové a jarmokové pochúťky predpokladám nie sú každodennou záležitosťou. Ale raz za čas to super padne.

lucka_ke
2. sep 2024

tak ako národ obézni už sme (najmä deti) a rebríčky úmrtí tiež vedieme... zase učiť od malička deti, že langoš a kofolka je mňam je podľa teba fajn, podľa iného to v poriadku nie je, ale tak každý si vyberie čo bude jesť a čo dá deťom

zuzanita1609
2. sep 2024

Langoše mooožem 🤤. Keď niekde zavoniam,idem po čuchu 😅. Mne sa spájajú s kamarátkami-trhy, kúpaliska, rôzne podujatia, párty. Najradšej kečup a syr,ale aj s cesnakom len 😌. A určite si prevádzka dá záležať,aby nemala zbytočné problémy.

petricienka
2. sep 2024

@lucka_ke ocakavala som tu takyto komentar, ktory sa tvaria, ze si v zivote nedali nic podobne 😀 paneboze, ved je to len langos, na to sa neumiera. a nevidim dovod, preco by si to clovek nemohol raz za cas dat.

lucia13022023
2. sep 2024

Jeziiis ja som si zvykla dávať stále langoš na kupku ale len so syrom 🤣 ale už ho nemôžem jest, je mi strašne ťažko po ňom, celkovo po kysnutom ceste.. Ale dala by som si určite keby mi nie je zke po ňom.
A ano, langoš je hardcore sam o sebe, ale balans treba. Ak sa stravujes zdravo nič sa nestane keď si dáš langoš. Ja som mala včera asi 500g vyprážaný syr, so slaninkou a cibuľou v vnútri, kaloricka bomba ale čo uz, ideme ďalej, hlava je spokojná a telu to vynahradím 😁

cimage
2. sep 2024

Pozri si prevadzku kde ich pecu a podla toho sa rozhodni. Langos patri ku kupalisku, proste ked citim ako to pecu a do toho cesnak, tak mi sliny tecu. Ale zas 1-2x do roka staci. Doma ma to ani nenapadne, ze by som si dala. Hlavne by sa mi s tym nechcelo babrat. My sme kecupovo-syrovy, ale obcas si dam aj smotanu, to moja mama tak lubi. Tie kalorie z toho aj tak ostanu na tom kupalisku. Doma potom sekame dobrotu a jeme prevazne zelninu a ovocie z nasej zahrady. Ale obcas si takyto prehresok mozeme dopriat.

lakebabe
2. sep 2024

Mne langoš k letu patrí mam overené miesta kde si ho vždy dam a jem ho len s kyslou smotanou, cesnakom a syrom. U jednej pani si ho dávam s domácou tatarskou. Žijem nikdy mi nič nebolo. Tie langoše sa im tak predávajú v sezóne , že pochybujem ze sa stihnú pokaziť.

koniarova
2. sep 2024

Vám ti niektorým už dobre hrabe. Z langoša raz za rok také haló,ako keby to bola jadrová zbraň. 🤦🤦🤦 Daj si autorka kľudne ten langoš. 👍👍👍

lucka_ke
2. sep 2024

@petricienka raz za čas je v pohode, ale niektoré mamky to robia pravidelne, všetko vyprážané alebo sladké zapijú colou alebo džúsikom a potom majú deti obezitu v 7 rokoch, stačí sa popozerať na ulici aké sú deti... a potom majú problémy s tlakom, kĺbami, trávením