Nemali ste problémy? Teda k tomu samozrejme syr. Väčšinou si dávam kombináciu kečup a syr. Chcela by som vyskúšať aj so smotanou ale zdá sa mi to na kúpalisko trosku hardcore. Co si o tom myslite ?
Ja by som si dala aj so smotanou
už samotný langoš je hardcore, však to je celé zle
@lucka_ke raz za cas urcite nezaskodi dat si langos...
Ak im neveríš čo sa týka hygieny, tak si nedávaj 🤷♀️ ty vidíš ako to tam majú, my nevieme z akého si mesta, o ktorú prevadzku sa jedná.
Ja sa rozhodujem podla toho ako dany bufet vyzera.
V Ba napriklad na nemenovanom kupalisku by som si j jednom nedala nic varene ale na to istom v inom hocico.
Vzdy(a je jedni ci langos) sa rozhodujem podla toho ako to tam vyzera…
Každý rok si dám jeden a teda problémy som nemala ešte nikdy ziadne
Myslim ze smotana sa len tak zrazu nepokazi a tipujem ze tam tocia jednu flasku za druhou takze nedostanes z tyzden otvorenej...
Teraz som prišla z Maďarska tam taký Langoša že som ho jedla na 3 krát obed večeru a ranajky 😂 nič mi nebolo
Myslíš, že tú smotanu majú vonku celý deň? Teda keby aj mali tak určite aj kečup aj syr. Nevidím dôvod báť sa práve jej. Skôr ťa preženie z toho oleja ako smotany.
Ja mám radšej kečup + syr, ale ako tu bolo spomenuté, záleží od konkrétnej prevádzky. A tiež je pravda, že ak je dobrá prevádzka, tam sa to točí a smotana je otvorená len chvíľu. Ak je v pohode prevádzka, nebála by som sa. A keď som občas po deťoch dojedala, nikdy mi nič nebolo.
langos sam o sebe je asi definicia nezdraveho jedla, isty cas som ich pripravovala v jednom bufete a mojou chybou som z neho vracala. ale uz by som si ho v zivote nedala, ani domaci. slovakom akosi chyba povedomie o zdravom stravovani
Sak maju chladnicku na smotanu, ci nemaju?
@lenka10717 langoš, hranolky, dobrý burger- sú presne veci, ktoré si dám 2x za rok. Stravovanie mám ukážkové celý zvyšok roka. A prečo do toho miešaš Slovákov neviem. Či okolité národy majú nejaký zvlášť zdravý fastfood?
Ani v tomto sa nedá zovšeobecňovať. Kvalita záleží od konkrétnej prevádzky a schopnosť stráviť od konkrétnej osoby...
@ina2405 v poriadku, ospravedlnujem sa. fast food je fast food hocikde, no prave v nasich koncinach dominuje napr. rakovina hrubeho creva a vseobecne tu zdrava strava nie je velmi rozsirena.
Baby ideme na kúpalisko do veľkého mederu. Viac krát som mala langos ale teda kombinácia len kečup a syr. Risknem to aj s tou smotanou, snáď sa nič nestane.
Tiež predpokladám, že sa im to tam točí.
@lenka10717 bože toto povysenecke malomestiacke skatulkovanie a odsudzovanie 🫣
Este, ze my Slováci tu máme Lenku, našu spasitelku, ktorá nas zasvati do zdraveho stravovania lebo bez nej by sme skoncili všetci mŕtvi alebo obezni 🫣
@lenka10717 myslím, že sa veľa mení k lepšiemu. Tieto kúpaliskové a jarmokové pochúťky predpokladám nie sú každodennou záležitosťou. Ale raz za čas to super padne.
tak ako národ obézni už sme (najmä deti) a rebríčky úmrtí tiež vedieme... zase učiť od malička deti, že langoš a kofolka je mňam je podľa teba fajn, podľa iného to v poriadku nie je, ale tak každý si vyberie čo bude jesť a čo dá deťom
Langoše mooožem 🤤. Keď niekde zavoniam,idem po čuchu 😅. Mne sa spájajú s kamarátkami-trhy, kúpaliska, rôzne podujatia, párty. Najradšej kečup a syr,ale aj s cesnakom len 😌. A určite si prevádzka dá záležať,aby nemala zbytočné problémy.
@lucka_ke ocakavala som tu takyto komentar, ktory sa tvaria, ze si v zivote nedali nic podobne 😀 paneboze, ved je to len langos, na to sa neumiera. a nevidim dovod, preco by si to clovek nemohol raz za cas dat.
Jeziiis ja som si zvykla dávať stále langoš na kupku ale len so syrom 🤣 ale už ho nemôžem jest, je mi strašne ťažko po ňom, celkovo po kysnutom ceste.. Ale dala by som si určite keby mi nie je zke po ňom.
A ano, langoš je hardcore sam o sebe, ale balans treba. Ak sa stravujes zdravo nič sa nestane keď si dáš langoš. Ja som mala včera asi 500g vyprážaný syr, so slaninkou a cibuľou v vnútri, kaloricka bomba ale čo uz, ideme ďalej, hlava je spokojná a telu to vynahradím 😁
Pozri si prevadzku kde ich pecu a podla toho sa rozhodni. Langos patri ku kupalisku, proste ked citim ako to pecu a do toho cesnak, tak mi sliny tecu. Ale zas 1-2x do roka staci. Doma ma to ani nenapadne, ze by som si dala. Hlavne by sa mi s tym nechcelo babrat. My sme kecupovo-syrovy, ale obcas si dam aj smotanu, to moja mama tak lubi. Tie kalorie z toho aj tak ostanu na tom kupalisku. Doma potom sekame dobrotu a jeme prevazne zelninu a ovocie z nasej zahrady. Ale obcas si takyto prehresok mozeme dopriat.
Mne langoš k letu patrí mam overené miesta kde si ho vždy dam a jem ho len s kyslou smotanou, cesnakom a syrom. U jednej pani si ho dávam s domácou tatarskou. Žijem nikdy mi nič nebolo. Tie langoše sa im tak predávajú v sezóne , že pochybujem ze sa stihnú pokaziť.
Vám ti niektorým už dobre hrabe. Z langoša raz za rok také haló,ako keby to bola jadrová zbraň. 🤦🤦🤦 Daj si autorka kľudne ten langoš. 👍👍👍
@petricienka raz za čas je v pohode, ale niektoré mamky to robia pravidelne, všetko vyprážané alebo sladké zapijú colou alebo džúsikom a potom majú deti obezitu v 7 rokoch, stačí sa popozerať na ulici aké sú deti... a potom majú problémy s tlakom, kĺbami, trávením
Mňam 🥰