Ahojte, v domácnosti zistili jednej osobe HPV vírus (neviem konkretizovať typ), sú potrebné nejaké špeciálne opatrenia? V domácnosti žije aj 4 ročné dieťa. Je možné nakaziť sa napríklad používaním rovnakej toalety alebo pri starostlivosti o dieťa (napr. utretie po toalete, kúpanie atď.)?
@kavasmliekom na aké špinavé? proste sa len pýtam či sa dá nakaziť aj používaním rovnakého wc v domácnosti.. lekár k tomu nič konkrétne nepovedal tak som sa chcela len uistiť ako to je keďže doteraz som si len čítala veci ohľadom toho na internete
@kavasmliekom keďže kdesi som čítala, že sa dá nakaziť aj používaním rovnakých predmetov
je to bezny virus, ktory sa prenasa aj kozou = je ich kopa druhov, myslim, ze viac ako 150. a ma ho tolko ludi, niektoru jeho formu, ze izolovat sa nema vyznam podla mna. Akoze co? nebudes chodi na wc, a co ak ti bude treba ist na wc, alebo mumyt ruky alebo nieco mimo domu? kopa ludi ani nevie ze niektore herpeticky virus maju.
Treba budovat imunitu, mozno zvazit ockovania v primeranom veku, ak je niekto akutne chory = ma prejavi akehokolvek herpesu = tak vtedy sa zvysuju hygienicke opatrenia v domacnosti.
Podla mna nic extra netreba a ani nemas co urobit...
tak ja mozem len za seba povedat, ze ked som to mala dlhe mesiace v akutnej faze (kondylomy) tak sa nikto z rodiny odo mna nenakazil.
Keby sa HPV siril sadnutim na toaletu ma ho pol republiky 😂 hpv sa prenasa pohlavnym stykom
Práve dnes som mala rozhovor s lekárom na tému HPV áno správne je ich okolo 150 druhov, prenášajú sa kožou a pohlavným stykom, asi 80 % populácie sú nosičmi ani o tom nevedia u mužov sa ani nedá zistiť či sú prenášacmi, problém nastáva ak sa naš imunitný systém začne búriť a tento vírus nezvlada....a teda o žiadnom prenose prípadne toaletou sme sa nebavili ani som o tom.v živote nepočula
hpv je aj na koncatinach, spojivkach, v ustach a prenasa sa kontaktom, je to strasna kalvaria zbavit sa toho, hlavne je potrebne uvedomovat si co robis a dezinfikovat kedykolvek aj sama na seba prenesies na ine miesto, necakat, lebo to vykvitne kludne z noci do rana ked sa neumyjes, neutries, nevydezinfikujes.
Hpv vírus sa prenáša pohlavným stykom. Alebo teda aj nepohlavne, ale to by sa museli "stretnúť sekrét s pohlavným orgánom, resp.oralne..." neverím, že 4 ročne dieťa by ste posadili na špinavé wc. Ak už sa toho bojíte.