Dcera olizala surove mäso?moze jej nieco byt?nezjedla. vytrhla som jej ho.stresujem.
@frota3 ona je taka "rychla" hpcikedy pride chyti ma za ruku a ja este nemam ani umyte ruky pd masa.a ona si svoje rucky velmi rada dava do ust.
Áno stresujes 😉 tak už nič neurobis. Vieme čo môže v tom surovom mäse všetko byť ale zase zopár lizancov nie je až také hrozné. Ešte horšie veci zje
Ake? Kuracie? To je najhorsie. Hovadzie sa bezne je aj surove.
Ak nesmrdi a ak bolo vonku len velmi kratko, tak sa tam este nestihla vytvorit salmonela. Surove maso ako take nie je nebezpecne, iba ak je zle uskladnene, alebo stare.
Ale aj ja pre mna to su nervy ked robim so surovym masom a syn chce pomahat. Necham ho robit vela veci, ale surove maso nie.
Preventívne môžeš dat probitika
Toto je troll
Prosím tá zbytočne stresuje nič sa jej nestane
@andreatytler to myslite vážne ,toľko obavy z masa jednoducho mäso spravím a neriešim nikdy nikomu zle z masa žiadneho nebolo a bežne deti pomáhali aj s mäsom a nič im nebolo zbytočne stresujúce
@andrejka1974 Ja verim tomu ze surove maso je rizikove a nenecham male deti s nim manipulovat, lebo nezabranim tomu aby to nedali do ust, alebo ruky. Aj ja si ruky hned po manipulacii umyvam mydlom este kym chytim rucku hrnca, alebo varesku. Umyvadlo a pracovnu dosku umyvam na zaver s riadom. Ked krajam surove maso na doske, vzdy ju pred dalsim krajanim umyjem mydlom a preto vacsinou krajam maso ako posledne aby som nemusela 2x umyvat.
Ked uz bude vacsi, necham ho. Zatial nie.
Nebudem ti písať, že je to ok a nič jej nebude, aj keď je dosť veľká pravdepodobnosť, že to ok bude. Ale v surovom mäse sú baktérie, takže môže sa stať, že sa nakazi. Dala by som jej preventívne čierne uhlie a probiotiká a sledovala. Radšej si negoogli, ale baktérie tam môžu byť, ak bude o 3 dní všetko ok, tak to nerieš.
maximalne sa pokaka
@eniaq To sa neda porovnavat: zvierata s malym dietatom?
Psi sa napiju z mlaky, alebo zjedia aj vlastne vykaly a nic im nie je. Ak by si sa ty napila z mlaky, alebo aj z (na prvy pohlad cisteho) horskeho potoka, pravdepodobne dostanes hnacku, lebo tvoje telo nie je naucene odolavat bakteriam ktore tam su. To psie telo ano.
ano, stresujes uplne zbytocne, samozrejme 😀