Cvičenie v posilňovni - následky

25. sep 2024

Ahojte. Rada sa hybem, sportujem, cvicim, venujem sa turistike, plavam atd. Zaujima ma ci aj vy, ktore cvicite aktivne pozorujete na sebe akesi znaky ,,opotrebovania,,
Napr. Ja som kedysi hravala volejbal, ale uz ho nemozem hravat, akosi moje kolena to vzdali a vzdy som mala problemy s nimi po hre a aj tyzden, dva po tom. Takze s tymto sportom som musela zial seknut Mate to tiez tak? Moj manzel dlhe roky travil v posilnovni ale uz nemoze cvicit toto, ani toto, lebo jejo chrbat to uz nedava, alebo nemoze cvicit konkretny cvik zo zdrav.dovodov.Mame tesne po 40tke. Kedysi som aj ja cvicila s vysokymi vahami, ale seklo ma a veruze som s tym sekla a teraz zacinam opat, ale chcem cvicit len s lahkymi vahami doma, nieco ako celotelovy trening s jednoruckami. Iz ss nechcem dokalicit a byt hrda ze waw, ved kolko som dala....Viem ze to plavanie je asi najzdravsie. My vzdy aj dbame na vyzivu, aj na klbovu vyzivu ale asi sa tomuto trendu vyhnut neda a panuje stara zname, ze sportom k trvalej invaidite. Je nejaky sport, ktory Vas mega dokalilicil? Vzdali ste sa ho uplne?

lucia13022023
25. sep 2024

Zatiaľ to nepozorujem. Pokiaľ cvičíš správne, nemal by ti odísť chrbát ci kolená... Samozrejme aj vek hra rolu, životospráva atď.

mimirka32
25. sep 2024

Ja mam tiez problem s kolenami a to ani necvicim s tazkymi vahami, musim si davat doplnok stravy, aby ma neboleli. Alebo sa mi parkrat stalo, ze som mala presileny laket. Ale zase ked dlhsie necvicim, zacne ma boliet chrbat a som unavena. Ani tak, ani tak🤷

bluka2
25. sep 2024

Ja mam len 38r., ale pozorujem zatial iba pozitivne efekty sportu

anika
11. okt 2024

Skor by som uz zvazila kruháč alebo tabatu

viktoriaandrascik
11. okt 2024

Mám len 25 rokov, cvičím od 12tich a veru aj s väčšími váhami dbám na správnu techniku prevedenia cviku a problémy zatiaľ nemám žiadne (klop, klop)

ankare
11. okt 2024

Presne tak. Neprirodzená záťaž má skôr negatívne nasledky na telo.

summerparadise
11. okt 2024

Ja mam 42, zacala som cvicit doma aj s lahsimi cinkami tento rok v januari prvy krát v živote a teda zatial vidim iba same pozitiva. Taku postavu ako teraz som nikdy nemala. schudla som na konfekcnu velkost 36, telo mam spevnene vyrysovane a konecne nemam problemy s bolestami chrbta... ked cvicis spravne, tak verim tomu ze je to iba dobré pre telo..

ankare
11. okt 2024

@summerparadise cvicis podľa dákych videí? Chodíš aj do posilky?

blanblan
11. okt 2024

Ja to na sebe tiež pozorujem, cvičím cca 10r a som po 40tke. Neviem či to je už aj vekom alebo vyslovene ta záťaž tam hrá rolu, ale stále mi je niečo.😅 Zatiaľ nič vážne že by som sa musela cvičenia vzdať na dlhšiu dobu, ale obávam sa aj že ako tie menšie bolesti teraz úspešne ignorujem tak ma to raz dobehne. No tak uvidíme...

michaela329
11. okt 2024

Pri zlom gymnastickom pohybe som si pokazila rameno-bola to však moja chyba, inak ma šport práve naopak udržuje fit a môj vek mi neháda nikto. Avšak okrem záťaže dbám aj na strečing a cvičím aj jogu a pilates. Inak, mám kamarátku, ktorá necvici a vsade chodí autom, je síce štíhla, ale tento rok jej robili jedno koleno a o rok budú druhe.