Čo reálne hrozi za 4 g marihuany?

25. mar 2023

Čo reálne hrozi za 4g marihuany?

bloger
25. mar 2023

To záleží všetko od sudcu. Mali tie tresty nejako upravovať. Netuším ale či to prešlo.

tiezjedna
25. mar 2023

a už ťa chytili?

autor
25. mar 2023

Mňa nie ale známeho ale dali to expertízu a čaká sa zatiaľ je na slobode

liljana
25. mar 2023

Dnes za travu na vlastne pouzitie davaju tresty pomaly ako za vrazdu. Chore. A ked ukradnes z eurofondov 10mil eur, dostanes od Zilinku 363 a si celebrita.

tenerifka
25. mar 2023

V Spain by ta potlapkali po pleci, ze sa drzis....tu mozes mat na vlastnu spotrebu do 100g

diamondsspaces
25. mar 2023

Ak mal 4g nakope v jednom sáčku ,tak sa to bude brať ako keby to mal na vlastnú spotrebu ALE ak to mal porozdelovane, prokuratúra bude skúmať či s nimi neobchodoval. Ak nikdy nebol trestaný malo by to skončiť podmienkou a súd ho určite pošle na liečenie (3mesiace). Cca 500-1000€ to bude stáť aj s trovy konania . Chorý štát...

liljana
25. mar 2023

Je chore aj prepadnutie majetku za travu. Staci, ak pestujes travu v kvetinaci, tak ti stat moze zhabat dom. Chore, ake zakony si poslanci v parlamente mozu nenapadne odsuhlasit. Staci jeden debil (vid Zaborska) a dalsich 50 debilov si zakon ani neprecita.... a zahlasuje.
https://www.pravnenoviny.sk/neprimerane-tresty-...
Neprimerané tresty za marihuanu a prepadnutie majetku
Obzvlášť nepomerné tresty obsahuje ustanovenie § 172 TZ, v ktorého druhom odseku hrozí páchateľovi od 10 do 15 rokov a v štvrtom odseku až doživotie. V súčasnosti azda najznámejší je v tomto ohľade medializovaný prípad Róberta Džunka, ktorý bol prvýkrát odsúdený za držbu niekoľkých gramov marihuany a v tzv. podmienke bol s marihuanu prichytený opäť. Hoci v oboch prípadoch ju držal pre vlastnú spotrebu, Okresný súd v Košicach ho neprávoplatne odsúdil na 12,5 roka trestu odňatia slobody. Voči tomuto rozsudku obžalovaný podal odvolanie. Krajský súd v Košiciach po poukázaní na jeho osobné pomery, predchádzajúci život a okolnosti prípadu, trest mimoriadne znížil a vymeral mu 5 ročný trest odňatia slobody.
Prepadnutie majetku
Hoci by tresty za tzv. mäkké drogy aj s poukazom na európsku legislatívu a prax v okolitých štátoch mali byť miernejšie, ako ich stanovuje súčasná legislatíva, zákonodarca zákonom č. 262/2011 Z. z. zakomponoval do TZ aj trest prepadnutia majetku, ktorým doplnil do ustanovenia § 58 druhý a tretí odsek. V prvom odseku upravuje možnosť využitia tohto inštitútu súdom za uvedených podmienok, avšak podľa odsekov 2 a 3 súd obligatórne tento trest musí uložiť, ak páchateľ spácha trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi podľa § 172 ods. 3 a ods. 4 , § 173 ods. 3 alebo § 173 ods. 4 TZ.

liljana
25. mar 2023

Je to na grcanie. Mame sudcov, ktori pomahali Kocnerovi ukradnut majetky za desiatky milionov eur a dostali disciplinarny trest, alebo nic. Byvaly generalny prukurator Trnka vydieral a zakryval trestne ciny a beha po slobode. Ale pravny system sa vozi na ludoch, co si daju jointa.
Je vhodné spomenúť prípad Jozef Šipoša, ktorý z marihuany vyrábal liečivú masť, a ktorý bol neprávoplatne odsúdený na 20 rokov nepodmienečného trestu odňatia slobody s trestom prepadnutia rodinného domu, v ktorom býval spolu so svojim synom a rodičmi, ktorí mu predmetný dom darovali. V tomto prípade je teda drasticky postihnutý nielen páchateľ trestného činu, ale aj jeho rodina, ktorá správoplatnením takéhoto rozsudku príde o svoje obydlie. Účelom trestu pritom má byť ochrana spoločnosti pred páchateľmi trestných činov.

diamondsspaces
25. mar 2023

@liljana ľudia so za to môžu sami aké sú tu tresty za drogy lebo sú nevzdelaní. Minule tu bolo 22 ročne dievča , ktoré malo panicky strach po tom co užila v 17 marihuanu a urobilo sa jej z nej zle na duši. Maladí ale aj statší ľudia hádžu do seba čokoľvek na čo im dealer povie ze je droga . Je im úplne jedno , že niektoré látky sa nesmú kombinovať, niektoré nemôže užiť vo viac dávkach ako su 3. Oni si to všetko nahadžu do seba naraz , zapijú to hnusným lacným alkoholom a potom sa im vytvárajú kadiake psychické problémy lebo si poškodili trvalo mozog . Ani víno s pivom by sa nemalo piť dokopy a nie to 5 druhov drog za večer.

olimuc
25. mar 2023

@tenerifka presne Mossos pokyvaju prstom a ked schovas cigu za chrbat je poriesene … znameho sa opytali ci ma nejake u seba a zobrali mu ich 🤷🏻‍♀️ Ale na sukromnu expertizu, ani sa neopytali ako sa vola 🤦‍♀️

tenerifka
25. mar 2023

@olimuc veru, tu sa huli jedna radost, idem v Madride po ulici a ten pach citim kade-tade, mne je z toho nevolno a smrdi mi to, to je vyhoda, inak by som asi isla s davom😂.
Tu na ostrove si vacsina ludi pestuje doma na zahrade ci terase, kedze celorocna tepla klima to umozñuje. Ja sa smejem, ze my dvaja s muzom sme asi jedini, kto tomuto neholduje.
Ale teda jedna vec je, ked ta s tym chytia (nikto neriesi), druha, ak niekto soferuje pod vplyvom, tam uz idu tresty, hrozi aj odobratie vodicaku a pokuta

sszuzu8
25. mar 2023

Predtým nez začneme marihuanu obhajovať uvedomme si ako by sme sa cítili keby to niekto ponúkol našim deťom v akomkoľvek veku. Neviem ako vy ale ja by som to riešila a nenechala len tak

hederamonstera
25. mar 2023

@sszuzu8 preto s mojimi detmi budem otvorene hovorit o drogach. A nie len fuj, radsej loptu ;)

draik
25. mar 2023

Závisí okrem iného od koncentrácie. Ak dotyčná osoba má čistý register, mala to pre seba, je to do desať dávok, tak to bude iba podmienka.

sszuzu8
25. mar 2023

@hederamonstera veď ano pekne ich poučiť. Ja už som svoje poučila aj keď sú ešte malé ohľadom alkoholu. Keďže je to taka téma ze aj v škole sa dostanú k rôznym názorom. Učili sa aj o drogách ale neviem do akej mieri iba to že je to škodlivé