Čo reálne hrozi za 4g marihuany?
a už ťa chytili?
Mňa nie ale známeho ale dali to expertízu a čaká sa zatiaľ je na slobode
Dnes za travu na vlastne pouzitie davaju tresty pomaly ako za vrazdu. Chore. A ked ukradnes z eurofondov 10mil eur, dostanes od Zilinku 363 a si celebrita.
V Spain by ta potlapkali po pleci, ze sa drzis....tu mozes mat na vlastnu spotrebu do 100g
Ak mal 4g nakope v jednom sáčku ,tak sa to bude brať ako keby to mal na vlastnú spotrebu ALE ak to mal porozdelovane, prokuratúra bude skúmať či s nimi neobchodoval. Ak nikdy nebol trestaný malo by to skončiť podmienkou a súd ho určite pošle na liečenie (3mesiace). Cca 500-1000€ to bude stáť aj s trovy konania . Chorý štát...
Je chore aj prepadnutie majetku za travu. Staci, ak pestujes travu v kvetinaci, tak ti stat moze zhabat dom. Chore, ake zakony si poslanci v parlamente mozu nenapadne odsuhlasit. Staci jeden debil (vid Zaborska) a dalsich 50 debilov si zakon ani neprecita.... a zahlasuje.
https://www.pravnenoviny.sk/neprimerane-tresty-...
Neprimerané tresty za marihuanu a prepadnutie majetku
Obzvlášť nepomerné tresty obsahuje ustanovenie § 172 TZ, v ktorého druhom odseku hrozí páchateľovi od 10 do 15 rokov a v štvrtom odseku až doživotie. V súčasnosti azda najznámejší je v tomto ohľade medializovaný prípad Róberta Džunka, ktorý bol prvýkrát odsúdený za držbu niekoľkých gramov marihuany a v tzv. podmienke bol s marihuanu prichytený opäť. Hoci v oboch prípadoch ju držal pre vlastnú spotrebu, Okresný súd v Košicach ho neprávoplatne odsúdil na 12,5 roka trestu odňatia slobody. Voči tomuto rozsudku obžalovaný podal odvolanie. Krajský súd v Košiciach po poukázaní na jeho osobné pomery, predchádzajúci život a okolnosti prípadu, trest mimoriadne znížil a vymeral mu 5 ročný trest odňatia slobody.
Prepadnutie majetku
Hoci by tresty za tzv. mäkké drogy aj s poukazom na európsku legislatívu a prax v okolitých štátoch mali byť miernejšie, ako ich stanovuje súčasná legislatíva, zákonodarca zákonom č. 262/2011 Z. z. zakomponoval do TZ aj trest prepadnutia majetku, ktorým doplnil do ustanovenia § 58 druhý a tretí odsek. V prvom odseku upravuje možnosť využitia tohto inštitútu súdom za uvedených podmienok, avšak podľa odsekov 2 a 3 súd obligatórne tento trest musí uložiť, ak páchateľ spácha trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi podľa § 172 ods. 3 a ods. 4 , § 173 ods. 3 alebo § 173 ods. 4 TZ.
Je to na grcanie. Mame sudcov, ktori pomahali Kocnerovi ukradnut majetky za desiatky milionov eur a dostali disciplinarny trest, alebo nic. Byvaly generalny prukurator Trnka vydieral a zakryval trestne ciny a beha po slobode. Ale pravny system sa vozi na ludoch, co si daju jointa.
Je vhodné spomenúť prípad Jozef Šipoša, ktorý z marihuany vyrábal liečivú masť, a ktorý bol neprávoplatne odsúdený na 20 rokov nepodmienečného trestu odňatia slobody s trestom prepadnutia rodinného domu, v ktorom býval spolu so svojim synom a rodičmi, ktorí mu predmetný dom darovali. V tomto prípade je teda drasticky postihnutý nielen páchateľ trestného činu, ale aj jeho rodina, ktorá správoplatnením takéhoto rozsudku príde o svoje obydlie. Účelom trestu pritom má byť ochrana spoločnosti pred páchateľmi trestných činov.
@liljana ľudia so za to môžu sami aké sú tu tresty za drogy lebo sú nevzdelaní. Minule tu bolo 22 ročne dievča , ktoré malo panicky strach po tom co užila v 17 marihuanu a urobilo sa jej z nej zle na duši. Maladí ale aj statší ľudia hádžu do seba čokoľvek na čo im dealer povie ze je droga . Je im úplne jedno , že niektoré látky sa nesmú kombinovať, niektoré nemôže užiť vo viac dávkach ako su 3. Oni si to všetko nahadžu do seba naraz , zapijú to hnusným lacným alkoholom a potom sa im vytvárajú kadiake psychické problémy lebo si poškodili trvalo mozog . Ani víno s pivom by sa nemalo piť dokopy a nie to 5 druhov drog za večer.
@olimuc veru, tu sa huli jedna radost, idem v Madride po ulici a ten pach citim kade-tade, mne je z toho nevolno a smrdi mi to, to je vyhoda, inak by som asi isla s davom😂.
Tu na ostrove si vacsina ludi pestuje doma na zahrade ci terase, kedze celorocna tepla klima to umozñuje. Ja sa smejem, ze my dvaja s muzom sme asi jedini, kto tomuto neholduje.
Ale teda jedna vec je, ked ta s tym chytia (nikto neriesi), druha, ak niekto soferuje pod vplyvom, tam uz idu tresty, hrozi aj odobratie vodicaku a pokuta
Predtým nez začneme marihuanu obhajovať uvedomme si ako by sme sa cítili keby to niekto ponúkol našim deťom v akomkoľvek veku. Neviem ako vy ale ja by som to riešila a nenechala len tak
@sszuzu8 preto s mojimi detmi budem otvorene hovorit o drogach. A nie len fuj, radsej loptu ;)
Závisí okrem iného od koncentrácie. Ak dotyčná osoba má čistý register, mala to pre seba, je to do desať dávok, tak to bude iba podmienka.
@hederamonstera veď ano pekne ich poučiť. Ja už som svoje poučila aj keď sú ešte malé ohľadom alkoholu. Keďže je to taka téma ze aj v škole sa dostanú k rôznym názorom. Učili sa aj o drogách ale neviem do akej mieri iba to že je to škodlivé
To záleží všetko od sudcu. Mali tie tresty nejako upravovať. Netuším ale či to prešlo.