Mala dostala kiahne, dávam jej len tekutý púder a nurofen lebo ma horúčky. Trápi sa, že ju to moc svrbí co ste používali na zmiernenie? A niekto mi vraví, že ju nemám vôbec kúpať a niekto že mám aj 3-5x za deň. Tak ja neviem, lekárka ma pochopiteľne dovolenku nemám sa moc s kým poradiť, naša babka by jej nato dala kadečo takže radšej pýtam rady tu 😄
@borihh tiez sme natierali betadinom a ked ho to svrbelo tak sme davali fenistil kvapky..kupat som ho nekupala ked tak asi po tyzdni som ho rychlo osprchovala cistou vodou..
tanno hermal lotio potierat, kupat rano a vecer v hypermangane (dva-tri krystaly) - slaboruzova voda. nam to pomohlo ked mali kiahne.
mala som ich síce pred cca 13rokmi, ale už vtedy nám lekárka hovorila že radšej nenatierať ničím, max tak kúpeľ v hypermangáne a keď to veľmi svrbí až je to neznesiteľné tak dithiaden 🙂 skoré uzdrravenie
hypermangan kupel a gel virasoothie ...
Nurofen nie, ten sa pri kiahnach vobec neodporuca, pozor na to. A tekuty puder tiez nie je najlepsi, ja som potierala Tantum verde kloktadlom.
@borihh priamo v pribalovom letaku je napísané, že pri kiahnach sa neodporúča. Prejdi na paralen radšej.
Na kiahne ani Nurofen ani tekutý púder, ak má 38,5 Paralen ak nie tak nič, Tantum Verde sprej striekať na vyrážky - je dezinfekčný a zabraňuje svrbeniu, prípadne kúpeľ v hypermangáne
Aj naša má od 22.12. kiahne, na teplotu som dávala Paralen od svrbenia dithiaden a kúpené ju 2 krát denne v hypermangane, len tak oclapkavam a už jej aj začínajú zasychat. Keď ju veľmi svrbelo,tak natieram tekutým púdrom s mentolom. Teploty už nemá dnes a už ju ani nesvrbi,...
@juliette173 presne aj my takto
Určite fenistil kvapky a ja som potierala betadine, lepšie to znášali. U nás žiadne svrbenie nebolo