Cítim sa unavená

zuzanita1609
26. okt 2024

Dobrý podvečer.Otázočka len a možno nejaká rada. Ako sa v tomto období "nakopávate",aby ste zvládli všetko ,okolo domácnosti,v práci,celkovo? Ja osobne šport-bicykel,turistika,beriem vitamíny, žiadne zdravotné problémy (klop klop klop),stravujem sa zdravo-zelenina, ovocie, žiadne diéty,jem na čo mám chuť, osobný, intímny život bez problémov,ale v poslednom čase sa cítim unavená, melancholická,ako sa povie "bez života",bez toho "šmrncu" ,ako obvykle 😏. Už mi napadlo,že to bude týmto počasím, obdobím,vekom (39)-starnem veruže 🤭. Ale čo vás osobne nakopne, opäť dostane do pohody,či to je fakt len týmto obdobím, počasím. Díky a prajem krásny víkend 😊.

betulinka1
26. okt 2024

@zuzanita1609 ja sa pripmen, lebo bývam taka unavena okolo druhej poobede, ze ledva žijem. Uz som bola aj na krv ale vsetko v poriadku. Dr mi povedala, viac športovať. Paradoxne sa mi vecer zase vrati energia. Cize ja to mam vyslovene tak od tej druhej do tej piatej.

1ryba
26. okt 2024

Aj ja som unavená. A nesilím sa, aby som zvládla všetko. Radšej si vyložím nohy. Komu sa nepáči, nech si uprace sám.

marca12
26. okt 2024

@zuzanita1609 Ja to nijako nesilim. Ked som unavena,oddychujem,nenakopavam sa. Teraz som mala hekticke,stresove obdobie,vela toho a musela som ist aj cez unavu a bum,ochorela som. Telo si potrebuje aj oddychnut a po lete si to aj pyta oddych. Ja beriem jesen,zimu na take skludnenie sa,rozjimanie. Samozrejme nejake prechadzky vonku musia byt,zacvicit si,ale ak sa necitim na cvicenie po fyzickej stranke,tak aj to vynechavam.

marca12
26. okt 2024

@betulinka1 Nemavas tazky obed? Vtedy zvykne byt unava poobede.

zuzanita1609
autor
26. okt 2024

@marca12 práveže nie, varím tak ako vždy, nič sa v podstate nezmenilo,ale v poslednom čase sa cítim fakt,akoby som robila v bani. Na kopec za domom som vybehla ako nič,aj 2-3x,ale dnes no masaker 😏. Ako som písala,nič sa nezmenilo,fungujem takto pomaly roky-rokúce,ale v poslednom čase,akoby som robila fakt v tej bani, žiadna výdrž, žiadna nálada,ako taký "zombík" 🙄.

majlo1234
26. okt 2024

Siesta po obede by sa nedala? Ja mam tiez po obede taky utlm extremny, ale neriesim

simona_letova_b
26. okt 2024

U mňa únava = nečakané tehotenstvo po 3tie 🤭

zuzanita1609
autor
26. okt 2024

@simona_letova_b to fakt? Ale ani v tomto sa nič nezmenilo,fungovalo to takto roky tiež. Mňa asi klepne,toto mi ale nenapadlo 🤭.

betulinka1
26. okt 2024

@marca12 praveze vobec. Obed si nosim vacsinou z domu a to je lahky obed vacsina zeleniny, ziadne maso, ziaden tuk a tak. A aj z toho nechavam. Ked si objednam, tak bud zjem polievku alebo len nieco lahke. Mam nizky tlak a viem, ze ked sa moc najem, tak mi padne dolu. Teraz na jesen je to este horsie s tym tlakom. Takze z jedla to nebude.

zuzanita1609
autor
26. okt 2024

Ináč s tým tlakom to asi bude tiež. Tiež mávam nízky tlak,ale práve preto som si zvykla na ranné cvičenie a musím vypiť kávu,len ráno,ináč vôbec,ani mi nechutí. Bez cukru, zalievanú po hodine po prebudení. A cukor-sladké,buď kvalitná čoko,alebo med. Pečiem len s minimom cukru,aj polovička si už zvykla,hoc je "sladká rit"(ako sa vraví) 😏. Bude to asi len týmto počasím, chýba ☀️ a tiež sa už nedá fungovať ako v 25ke. Možno aj to červené 🍷 by po čase trebalo 😁. Užite si žienky fajn víkend a aj vypnúť treba.

simona_letova_b
26. okt 2024

@zuzanita1609 Áno, u mňa aj nízky tlak. V práci som pár x mala pocit na odpadnutie🫣 Ešte stále mi ale nedochádzalo. Potom dovolenka, ja doma a ja by som cele dni prespala, keby nemusim okolo deti skákať, variť, upratať 🫣 Premáhala som sa a potom šla veselo na obyčajnú preventivku ku gyn...boom...9 ty týždeň. Už som skoro v polovici🤭

danieli
26. okt 2024

@betulinka1 rovnako, o druhej popoludni mam problem drzat otvorene oci🙈

zuzanita1609
autor
26. okt 2024

@simona_letova_b bola som už tehotná, bohužiaľ v 3tyzdni som potratila,no únavu takúto rapídnu som necitila.Tehotenstvo som zistila až tak,keď mi neprišla "mrcha". Nemyslím si,že to bude tehotenstvom,ale aj tak overím si aj tento dôvod, chrobáčik v hlave 🤭.Menštruácia mi skončila pred týždňom. Tento dôvod bude najmenej percentný,ale tak, overím si aj ten 😁. Ďakujem 😊

simona_letova_b
26. okt 2024

@zuzanita1609 To ma veľmi mrzí 😢

ivangeline
26. okt 2024

Proste sa upokojim a spomalym tempo. Podľa mňa na to je toto obdobie. 🙂

salamistka
26. okt 2024

Netreba prepínať sily, aj ja som išla stále na doraz, práca, rodina, šport, naplánované dni dopredu a potom sa mi stal úraz a zrazu som nevedela fungovať, všetko ostatné išlo bokom, doma som nič nemohla spraviť, pohyb nehrozil a v zamestnaní si museli nejako poradiť, ale svet sa nezrútil...dva týždne som oddychovala, spala 10 hodín denne, počúvala hudbu, čítala som a členovia rodiny ma obskakovali..

deti95060810
26. okt 2024

to môžu byť aj depresie... ráno sa ti nechce nič a k večeru chytíš druhý dych...

andymady
27. okt 2024

@zuzanita1609 To mam pravidelne na jesen - takisto teraz, aj casto ma boli hlava ...aj chrbtica (ale to zas z nosenia mojho Pokladu takmer 15 kiloveho 🙂 ), a potom zas na jar. Organizmus ma tiez svoj rezim a mozes byt senzibil na zmeny tlaku, nahle zmeny pocasia a podobne. Skus Guaranu, vitamin D a C. Var si caje na imunitu a zahrievacie, najlepsie z lekarne, pravidelne prechadzky v prirode a oddych s dobrou knihou. Kym to neprejde, rob len nutne a venuj sa sebe, oddychuj, ak sa da. Mozno sa to deje preto, aby sme spomalili a prehodnotili priority. Je to taky standard, byt bombardovani, co vsetko treba ...aj ja mam v sebe taky perfekcionizmus...a potom si poviem; Hej, nateraz staci...toto budem riesit zajtra. Mame plnu hlavu vsetkeho " co treba" , takze asi to je najviac mentalne vycerpanie. Telo aj mysel nam proste hovoria :, spomal, vypni, relaxuj,...su veci, ktore pockaju. Dolezite je citit sa fit.