Cítili ste sa lepšie, keď ste prestali piť kávu?

16. feb 2023

Cítili ste sa lepšie,keď ste prestali piť kávu?prešlo búšenie srdca,stres?dnes som si nedala rannú kávu a síce som ospalá ale zdá sa mi,že mi je lepšie.

zuzinka888
16. feb 2023

Nie, stres som mala - lebo som nemala kavu. A hrozna migrena - fakt zvracanie a nasledne nutna infuzia.Busenie nemavam.

theabloom
16. feb 2023

Mne najviac vyhovuje 1 za deň. Rozhýbe ma, ale nebráni v zaspatí večer. Veď všetko s mierou je v poriadku, ak nemá vyslovene nejaké zdravotné ťažkosti, ako napríklad vysoký krvný tlak alebo alergiu na kávu. Ja mám pocit, že mne práveže tá 1 káva pomáha.

chillibubble
16. feb 2023

prestala som pit poobednu a presli mi stavy, ze ma bolela hlava a bolo mi zle, ked som si ju nedala. rannu si davam stale, busenie srdca, stres atd. som nikdy ani nemala.

falbala132
16. feb 2023

ja pijem jednu denne rano a vynimocne dalsiu poobede. ale raz som to skusala uplne bez nej, a presne ako prvy prispevok, migrena a pocit na zvracanie, klasicky abstinencny priznak 😀 vraj ten pri kave prichadza tak do 24-48 hodin ked je niekto zvyknuty na pravidelnu davku, hoc len tu jednu denne.

theabloom
16. feb 2023

@falbala132 Aj jedna za deň? 😀 Tak potom už asi fičím na káve... 😀

theabloom
16. feb 2023

obsah kofeínu v nápojoch: bezkofeínu - horúca čoko - zelený čaj - espreso - cocacola - čierny čaj - redbul - instantná káva - mletá zrnková káva (no ak pijeme silnú kávu, alebo aj tieto iné rôzne nápoje celý deň, môže byť že tá 1 káva pridá k tomu).

zuzuliennka1
16. feb 2023

no, zalezi dost, ze aku kavu… ja pijem zhruba 3 denne, zrnkova namleta priamo v automatickom kavovare

bluka2
16. feb 2023

Ja som prestala, je mi omnoho lepšie

simca06022011
16. feb 2023

ono zalezi aj od druhu a poctu kav. Ja ked si dam 3+ espressa za den, tak vecer som ako naspeedovana vevericka, busi mi srdce aj ked si lahnem. Pre mna je najlpesie jedna rano, jedna na obed a potom nicove nic. KEd som vysadila uplne nemama som ziadne efekty. Ale ja som to nevedela vydrzat, lebo pre mna je to proste "pozitok". Nie nutnost. ja si spravim perfektne espresso alebo capuč a vylozim nohy... Nevidim dovod aby soom kofein vysadzovala 🙂 z kavy. Je aj v caji, aj cokolade a kade tade...

miadi
16. feb 2023

Busenie srdca ani stres z kavy som nikdy nemala. Maximalne mi bolo zle ked som si volakedy dala 5kav a bola hore 48h . Ale z 2 x denne mi nic nie je. Ja ju pijem 50%kava 50%mlieko a trva mi to dost dlho vypit Cize to ide v malych davkach. Kava dehydruje Cize ludi boli hlava nie z kavy ale z toho ze popri nej malo vody piju.

gabika128
16. feb 2023

Už 3 týždne pijem bezkofeinovu a cítim sa lepšie, ani hlava ma už nebolieva. Teda občas si dám aj normálnu, ale už to nie sú 3 za deň.

savanna
16. feb 2023

Vyse pol roka som nepila kavu kvoli traveniu...a nie, necitila som sa inak ani lepsie. Stres a busenie srdca bude mat pravdepodobne ine priciny.

tiezjedna
16. feb 2023

káva ti ťažko spôsobí búšenie srdca a stres... Ak takéto stavy máš nepripisuj ich káve, ale švihaj k doktorovi

zuzinabila
17. feb 2023

Pijem 2 doobeda a citim sa lepsie ako kedykolvek predtym😀kedysi ma bolievala hlava pravidne,ale podla vsetkeho nebola na pricine kava,lebo kavove zvyky som nezmenila

anetka34
2. mar 2023

Ja som už dlhšie chcela prestať piť kávu, mám histaminovu intoleranciu a ťažké trávenie. Vždy keď som si nedala prišli migrény. Najviac ma štvalo, keď som musela ísť na nejaké vyšetrenie nalačno, ani mi tak nevadilo že nalačno, ale že nebudem mať kávu. Hlavne keď som sa dostala do ordinácie o 10-11-12h. To už som bola úplne zle bez tej kávy.
Teraz som ale mala také tráviace ťažkosti, že som ju nemohla pár dní ani cítiť. Tak som sa toho chytila a skúsim vydržať. Hlava sa mi zatiaľ točí. Ale keď nemáš problém ju vysadiť, tak to kľudne skús. A že to niekomu spôsobovalo aj také problémy ako máš som sa dočítala tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vylucenie-kavy-zo-zivota-2/?page=2&scrollto=first

katkaseiner
7. mar 2023

Kávu ráno musím - jednoducho takto štartujem deň a vychutnávam si ju (aj keď teda s cukrom a mliekom) . Zvykla som si nepravidelne dať ešte jednu poobede ale tá mi len veľmi sporadicky dobre padla. Väčšinou som bola taká naspeedovana, rozbolel má žalúdok, mala som divne šťavy ktoré prešli az nočným spánkom. Teraz aj keď občas dostanem chuť na kávu poobede, proste si nedám lebo mi je z nej vždy blbo.

elisabethka
7. mar 2023

Kava zhorsuje stavy uzkosti, takže vtedy sa to moze stat, ze mas po nej zrychlene busenie srdca a stres. Aj clanok som o tom kedysi citala tusim.

rorino
8. jún 2023

U mňa to je jedno,ak nemám ku káve spoločnosť,tak nemusí byť,a keď ju pijem sama,tak často ani nedopijem,zabudnem na ňu,lebo nemám k nej partačku😂