Ahojte,
zaujimalo by ma ci citate zlozenie potravin? Ja sa priznam ze necitam a ani neviem na co si davat pozor.
Ale uspesne sa vyhybam potravinam s oznacenim loga zaby 🤣.
Vždy čitam zloženie. Či uz potravin pre nas alebo krmiv pre psa.
Tak si najprv prečítaj čo to logo žaby znamená na nejakom inom webe ako infovojna
Nečítam, že je na obaloch nejaká žaba, som sa dozvedela tu na MK
Čítam zloženie, žabu neriešim
Ja ano. Uz len take jogurty - clovek by si myslel, ze super, kupim detom nieco zdrave a po precitani zlozenia niektorych mas pocit, ze v ruke drzis chemicku bombu 🤷
Deti maju alergie takze citam..logo zaby tu je uz 30 rokov na potravinach,zase diskusia na vyvolanie emocii?
zaba/nezaba ja uz dlho citam zlozenie--
Ano citam zlozenie potravin, kedze ma zaujima a zalezi mi na tom co jeme a zaujima ma aj ich povod.
A naco si dat pozor? No ak ma rozok, kt by mal mat zlozenie voda+muka+sol rozpisane zlozenie na 5 riadkov, tak asi to nebude uplne ok 🤷🏼♀️ rovnako ak ma sunka 60% masa. Biely jogurt by mal byt iba mlieko a jogurtova kultura.
Vsak ak niekto nie je uplne blby, tak na prvy pohlad vie posudit co je zdrave a co ani velmi nie.
čítam zloženie, žabu neriešim. Žabu riešia asi ľudia, kt. majú chabú výbavu uvažovania. Už aj o takom ma svokra presviedčala, že pichajú červy do banánov 😵 No lebo jej také videjko kamarátka.na féjsbučik poslala 👉🤦♀️
Ja sledujem hlavne tuky, nasýtené mastné kyseliny, cukor, kalórie, samozrejme zloženie napr. sójový olej, palmový olej, podiel % čokolády... Krajinu pôvodu.
Mäsové výrobky nekupujem, to ma netrápi, ale sú to skvosty na etikete ti poviem 🤔 Polotovary detto 🚩
Zdravé sladkosti, ktoré sa tvária zdravo sú napr. kapitola sama o sebe 😄
Nie ale uz dopredu biem kde je napr najviac ecok
ano,citam. a cim som starsia, tym viac vie precitat aj moj zaludok, nielen oci🙂
Nie.. len na niektorých nových potravinách si pozriem či neobsahujú mlieko
Citame zlozenie na vsetkom. Zo zaciatku to bol sok, ze co su schopni vyrobcovia dat do potravin 😵💫. Niekedy uz ide o chemicke zluceniny a hlavne pre deti. Hlavne nech to je farebne aby na deti zaposobili.
@cimage na co si davat pozor?
Citam,odkedy mam deti, bez toho si nic nekupim.Vyhybam sa potravinam,ktore maju zlozenie na 10riadkov,lebo je jasne,ze to nic dobre byt nemoze.
Čo je žaba prosím? 😅😅 Aby som aj odpovedala, pri niečom čítam, najmä mäsové výrobky, pri niečom (väčšine) vôbec…. to ako si treba dávať pozor na chémiu ma vždy ako chemika trochu pobaví…
@lindous Hoax o logu žaby
https://news.refresher.sk/140864-Potraviny-so-z...
@lindous ja to viem vďaka svokre, mala paniku z loga žaby, veľmi sa rozčuľovala, že nás kŕmia chrobačou a červíkmi. Tak som sa jej opýtala, či vie, odkiaľ pochádza červené farbivo 😄😄😄
https://zena.pluska.sk/tajomstvo-prirodneho-far...
Tak aj protéza jej sklapla 🤷♀️
Ináč logo žaby, dávno vo svete takto:
https://www.rainforest-alliance.org/
volakedy som čítala ako besná aj v obchode som strávila dlhší čas kvôli tomu🙂 teraz už na to kašlem.Ktovie či to tam aj pravdivo uvádzajú.A od niečoho aj tak musíme umreť😀 boh vie čím nás aj trovia a zatajujú
Citam a pokial to penazenka dovoli,preferujem slovenske a hlavne bez dusitanov,fosforecnanov,benzoanu,sorbanu,umelych farbiv,sladidiel a aspartamu a podobne.
Ak mam moznost, vyberiem si to co ma zabu na obale
Keď sa vyhýbaš potravinám s logom žaby, tak čítaním zlożenia čas strácať nemusíš. Venuj ho čítaniu ďalších bludov.
Citam. Nastastie vsak vacsinou kupujem cerstve potraviny a varim.
Uz ani nie, kedze kupujem len primarne potraviny a na tych zlozenie netreba ;) pri sunkach a parkoch riesim % masa a este kupujem bujony, tam citam ale uz kupujem jeden kvalitny konkretny, tak uz ani to nemusim riesit.
Nic take v obaloch sa u nas nekupuje, nastastie
Čítam bežne. So žabou nemám problém.
Citam, ale najviac sa snazim kupovat veci co etiketu so zlozenim nepotrebuju, alebo tie co uz pozname, alebo tie, kde na zlozenie kaslem aj tak (ako napr nutelu som bola poziadana kupit, tak sla).
Ked mam chut "nakupovat", vtedy siahnem po tom, co nepoznam a citam si.
Ano, citam -zacala som kvoli bravcovej zelatine pred 20 rokmi a casom sa mi pridavali na zoznam veci ako karmin, ci lak z korovcov, hmyz a pod. "Zelene znacky" ako zelena zaba, fair trade, eko-bio a pod. Uprednostim v pomere kvalita -cena.
A na co treba davat pozor- na urcite zluceniny, podla preferencii, a nezabudat, ze nie kazde latinske slovo je zle a takisto dlhy zoznam chemickych zlucenin je niekedy tiez zdrava potravina vid nizsie:
Čítam :D ale žabu neriešim :D