Mám otázku na ľudí čo pracujú alebo pracovali vo veľkých klimatizovaných výrobných halách a obchodných centrách.Mali ste z klimatizácie zdravotné problémy? Museli ste kvôli tomu meniť zamestnanie?
V práci máme klímu riešenú tak že vzduch prúdi zo stropu.Minulý rok na tej klíme robili nejaké úpravy tak neviem či to môže byť problém.Na hale je nestála teplota,na niektorých miestach je horúco,inde zas zima.Niekedy cítim ako na mňa prúdi studený vzduch,aj teraz v lete je tam niekedy chladno.Teraz v júli som bola na maródke zo zápalom priedušiek,čo som bola prekvapená že som také niečo chytila uprostred leta.
Mám podozrenie že to mohla spôsobiť klíma.Mali ste aj nejaké dlhodobejšie problémy spôsobené klímou?
Zvažujem kvôli tomu zmenu zamestnania,ale nechcem sa unáhliť.Aj keď som zdravá svrbia ma oči, niekedy cítim škriabanie v krku v práci ale keď som doma už je všetko OK.Mal niekto podobnú skúsenosť?Pomohla zmena zamestnania?
Ja robím v obchodnom centre a to prostredie OC mi vôbec nerobí dobre, ja neviem či je to z klímy či z tých svetiel ale dostávam migrény pravidelne keď idem do obchodného centra a som tam aspoň hodinu/dve... Teraz som na rodičovskej doma takže to moc neriešim ale ak sa vrátim a bude to pretrvávať tak to budem musieť riešiť 😕
@lussyl5 ja som tiez velmi citliva na klimu.Ked ideme v aute,musim mat sal okolo krku,dlhe rukavy,zakryte kolena a clenky.ak by som to nemala,tak citim chlad veeelmi dlho. V aprili som z klimy chytila zapal dutin.3 corony som prekonala a tie boli prechadzka ruzovou zajradou oproti tomuto zapalu 🥲
Urcite ano,ja som z klimy zacala kaslat ako tuberak a kaslem viac ako mesiac,ani ATB nepomohli
@lussyl5 ano mas to zklimy, svrbenie oci urcite a aj ostatne..viem co to je nastastie uz mam robotu kde som v starej komunistickej budove a som stastna, viem co su BA presklene budovy a ludia ktori v lete chodia do kancelarie v rifloch aby si tam zapli klimu..klimy by som zrusila komplet by som zburala vsetsky americke presklene budovy s open officom a vratiala sa k starym kancelariam 2-3 ludia max spolu
Bolest oci, ofuknuta chrbtica a tak mi trpnu ruky, nohy
@lussyl5 Mne klimatizácia spôsobuje dlhé roky pravidelné zápaly očných spojiviek a ďasien. Stačí ísť v riadne klimatizovanom aute či autobuse. Do istej miery by mali pomáhať vitamín C,D,pravidelné pitie bylinkových čajov (šalvia,repík,harmanček). Ľudia mávajú bežne zápal krížov,ušné zápaly a iné problémy z klímy...