Prosím o radu. Chcem si zakúpiť barefoot topánky Belenka,neviem sa však rozhodnúť akú veľkosť. Aj tu v bazáre mnohé predávali topánky ,pretože si nevybrali dobrú veľkosť.Dĺžka chodidla mám 26,5 cm, nadmerok by mal byť 0,5-1,2 cm. Mám si kúpiť veľkosť 42 ? Ďakujem
@dasakapusova ako si merala dlzku? Musis odmerat aj sirku. Plus aby tvar nohy mas? Barefoot je veda sama o sebe. To nie je len objednat, obut a ideme. Ak mas miery a tvar nohy na ktoru sedne belenka, tak mozes objednat. Ak nebude pasovat, mozes obratom poslat spät.
@dasakapusova za mna su be lenky siroke, dolezity je aj tento parameter.
Keď si kúpiš väčšie tak nemôžu lietať na členkoch, musia sedieť na všetkých miestach inak v nich neprejdeš. Neviem odkiaľ si, ale v Žiline je predajňa. Môžeš vyskúšať. Ale veď skús podľa ich číslovania. Ja mám nohu 37 a vyšlo mi, že si mám kúpiť 39, ale nakoniec som neobjednala nič 😆
Ďakujem. Som z Banskej Bystrice, nenašla som, že by tu bola nejaká predajňa, viem že najlepšie je to vyskúšať.
@dasakapusova Ja som z BB. V BB je obus Duda ale maju myslim ze len par detskych barefoot. Vo Zvolene obchod Barefootland. Ale neviem, ci este existuje a ci maju aj obuv pr dospelych. Barefoot je len o merani a skusani. Prestuduj si par stranok, clankov ako sa meria a podla toho vyberaj obuv. Objednat si viac z e-shopov, ktore ponukaju rozne barefoot-znacky a poskusaj. Ak v tom nebude chodit po ulici ale vyskusas len doma, vždy mozes bez problémov nevyhovujuce vrátit.
🙂 🙂 presne Dominika, ja sa tým už zaoberám s prestávkami rok, skúšam chôdzu, cvičím cviky na posilnenie členkov, atď a viem, že to je hotová veda, ale chcem ísť do toho. Chcela som si kúpiť prvé barefoot tu na bazári tie ktoré majú nejakú drobnú vadu a sú trochu lacnejšie, aby som to vyskúšala. Asi si len radšej objednám cez nejaký eshop...skúsim ešte pozrieť ten Zvolene. ďakujem ♥
@dasakapusova podľa ich tabulky si treba vybrať, mne sadla dĺžka nohy presne na ich veľkosť a sú dobre
@dasakapusova ja mam tiez nohu 26,5 cm a od Belenky mam zimne velkost 43, nizke celorocky mam 42, a sandale mam tiez 42.
@dasakapusova Belenka priamo vyrobca predava aj tu na bazari MK zlavnene kusy, a daju sa aj vratit, aj je na ne zaruka, skus tam.
@dasakapusova pozri si na stránke belenka, na stránke konkrétnych topánok je aj záložka prílohy, dá sa tam vytlačiť ⬇️ takéto čosi, to by ti mohlo pomôcť. Mne Lenky nepasuju.
nadmerok 1.2cm je pre deti, ktorym este rastu nohy. Pre dospelych to moze byt vela. Nehovoriac o tom, ze prve bf su zvycajne velke na prvy pocit... a idealne zajst niekam do predajne, k poradcovi, belenky nesedia kazdemu, ani sirkou, vyskou ci tvarom nohy
@dasakapusova pri výbere barefoot obuvi je dôležitá nie len dĺžka, ale aj šírka chodidla, výška priehlavku, typ chodidla - či je dominancia palca, plutvička alebo úzke chodidlo, ďalej typ členka. U dospelej nohy je potrebné prihliadať aj na pripadné deformity - halux, Kladivkový prst, alebo postavenie členkov, ďalej aj charakter chôdze a typ terénu v ktorom chceš obuv používať. Odporúčam navštíviť osobne obchod s barefoot obuvou a nechať si poradiť a poriadne vyskúšať.