Chôdza na boso - barefoot

dasakapusova
24. feb 2023

Prosím o radu. Chcem si zakúpiť barefoot topánky Belenka,neviem sa však rozhodnúť akú veľkosť. Aj tu v bazáre mnohé predávali topánky ,pretože si nevybrali dobrú veľkosť.Dĺžka chodidla mám 26,5 cm, nadmerok by mal byť 0,5-1,2 cm. Mám si kúpiť veľkosť 42 ? Ďakujem

oskorusa
24. feb 2023

@dasakapusova pri výbere barefoot obuvi je dôležitá nie len dĺžka, ale aj šírka chodidla, výška priehlavku, typ chodidla - či je dominancia palca, plutvička alebo úzke chodidlo, ďalej typ členka. U dospelej nohy je potrebné prihliadať aj na pripadné deformity - halux, Kladivkový prst, alebo postavenie členkov, ďalej aj charakter chôdze a typ terénu v ktorom chceš obuv používať. Odporúčam navštíviť osobne obchod s barefoot obuvou a nechať si poradiť a poriadne vyskúšať.

yanni
24. feb 2023

@dasakapusova ako si merala dlzku? Musis odmerat aj sirku. Plus aby tvar nohy mas? Barefoot je veda sama o sebe. To nie je len objednat, obut a ideme. Ak mas miery a tvar nohy na ktoru sedne belenka, tak mozes objednat. Ak nebude pasovat, mozes obratom poslat spät.

stanislavicenka
24. feb 2023

@dasakapusova za mna su be lenky siroke, dolezity je aj tento parameter.

dominikamacakova
24. feb 2023

Keď si kúpiš väčšie tak nemôžu lietať na členkoch, musia sedieť na všetkých miestach inak v nich neprejdeš. Neviem odkiaľ si, ale v Žiline je predajňa. Môžeš vyskúšať. Ale veď skús podľa ich číslovania. Ja mám nohu 37 a vyšlo mi, že si mám kúpiť 39, ale nakoniec som neobjednala nič 😆

dasakapusova
autor
24. feb 2023

Ďakujem. Som z Banskej Bystrice, nenašla som, že by tu bola nejaká predajňa, viem že najlepšie je to vyskúšať.

yanni
24. feb 2023

@dasakapusova Ja som z BB. V BB je obus Duda ale maju myslim ze len par detskych barefoot. Vo Zvolene obchod Barefootland. Ale neviem, ci este existuje a ci maju aj obuv pr dospelych. Barefoot je len o merani a skusani. Prestuduj si par stranok, clankov ako sa meria a podla toho vyberaj obuv. Objednat si viac z e-shopov, ktore ponukaju rozne barefoot-znacky a poskusaj. Ak v tom nebude chodit po ulici ale vyskusas len doma, vždy mozes bez problémov nevyhovujuce vrátit.

dasakapusova
autor
24. feb 2023

🙂 🙂 presne Dominika, ja sa tým už zaoberám s prestávkami rok, skúšam chôdzu, cvičím cviky na posilnenie členkov, atď a viem, že to je hotová veda, ale chcem ísť do toho. Chcela som si kúpiť prvé barefoot tu na bazári tie ktoré majú nejakú drobnú vadu a sú trochu lacnejšie, aby som to vyskúšala. Asi si len radšej objednám cez nejaký eshop...skúsim ešte pozrieť ten Zvolene. ďakujem ♥

janka_266
24. feb 2023

@dasakapusova podľa ich tabulky si treba vybrať, mne sadla dĺžka nohy presne na ich veľkosť a sú dobre

pondelok01
24. feb 2023

@dasakapusova ja mam tiez nohu 26,5 cm a od Belenky mam zimne velkost 43, nizke celorocky mam 42, a sandale mam tiez 42.

pondelok01
24. feb 2023

@dasakapusova Belenka priamo vyrobca predava aj tu na bazari MK zlavnene kusy, a daju sa aj vratit, aj je na ne zaruka, skus tam.

ivana.natasha
24. feb 2023

@dasakapusova pozri si na stránke belenka, na stránke konkrétnych topánok je aj záložka prílohy, dá sa tam vytlačiť ⬇️ takéto čosi, to by ti mohlo pomôcť. Mne Lenky nepasuju.

cookie29
24. feb 2023

nadmerok 1.2cm je pre deti, ktorym este rastu nohy. Pre dospelych to moze byt vela. Nehovoriac o tom, ze prve bf su zvycajne velke na prvy pocit... a idealne zajst niekam do predajne, k poradcovi, belenky nesedia kazdemu, ani sirkou, vyskou ci tvarom nohy