Máme doma šteniatko, ktoré momentálne odčervujeme a kedže je ešte malé v noci sa vykakalo v byte. V stolici som našla škrkavku. Úplne ma naplo, kedže som k tomu aj tehotná a momentálne mi je tak zle, že ani nedokážem triezvo uvažovať. Hneď ma chytá paranoja, že moje bábätko sa mohlo tiež nakaziť. Synček má 11 mesiacov a so šteniatkom sú veľkí kamoši. Psík ho stále olizuje, malý ho hladká. Jasné, že mu vždy umyjem rúčky, ale niekedy nestihnem, kedže má obdobie dávať si do úst všetko. Ako sa u detí prejavujú parazity? Malý sa v noci budí s mrnčí, ale nepripisovala som to tomu. Existujú nejaké preventívne metódy ako zabrániť nakazeniu? Čo robiť?
Parazity sa prenasaju analno oralnou cestou. Takze tym, ze ho psik olizuje ho nenakzi. Maly by sa musel dotknut hovienka a take prsty dat do ust. Tak by sa nakazil.
@kockopes2206 Naozaj? Dakujem. Hovienka sa urcite nedotkol a ja si umyvam zakazdym ruky az po lakte. Velmi si ma upokojil(a)
@kockopes2206 no len psik si olizuje riť a následne dieťa.
Treba dezinfikovat podlahy/kľučky/plochy a umyvat ruky. Je to nestastne riesenie taky pes v byte s dietatom, ale zas my sme oblizovali mačky a psov v detstve a sme tu.
Pokial viem, sirup pre deti sa už nepredáva roky. Na predpis je Vermox a ešte voľnopredajná emulzia (no tá moc nezaberá).
Ja mam psa vonku, pravidelne odcerveného, pieskovisko vlastné a mrle 🤢 sme uz riesili. Na verejnych ihriskach su také šmakociny.
@gbgb citala som, ze na skrkavku nezabera a i dezinfekcia. Dezinfikujem vsetko. :(
@gbgb netreba panikarit, ako pises..z piekoviska kde behaju tulave macky dostane nieco skor. Ten pes by mu musel olizovat usta a zrovna mat vajicka na jazyku.
Psika ucte, ze tvar sa nelize. Ani jeden pes mi v zivote ani detom neolizal tvar, nie len kvoli vnutornym parazitom, ale aj bakteriam, ktore maju na jazyku. Ale myslim, ze ziadna hroza sa nestala. Vermox asi nie je pre tak male dieta vhodny, neviem. Ale dieta by bolelo brusko, keby nieco ma. Ono zas netreba ten vermox brat zbytocne, lebo iny liek u nas nie je a netreba zbytocne vytvarat odolnost parazitov voci pripravku. Psa odcervujte 1x mesacne do pol roka, potom 1xza tri mesiace.
Existuje sirup na odcervenie aj pre deti