Alkohol alebo marihuana. Čo je horšie?

janulka420
4. apr 2024

Dobrý večer vospolok,

Aký je váš názor na otázku položenú v názve tejto diskusie? Ktorá z týchto dvoch drog má podľa vášho názoru horší vplyn a spoločnosť, jednotlivca, jeho psychické a fyzické zdravie, na jeho okolie a rodinu? Máte osobnú skúsenosť s niektorou z vyššie menovaných drog?

Ďakujem za odpovede,

Prajem pekný večer.

andrea_82
4. apr 2024

Obidve rovnako, ked sa ich uzivanie prehana.

caroline_
4. apr 2024

@janulka420 jednoznačne alkohol, bezdebaty

janulka420
autor
4. apr 2024

@andrea_82 Ďakujem za odpoveď. Mám rovnaký názor.

janulka420
autor
4. apr 2024

@caroline_ Ďakujem za odpoveď, plne súhlasím.

ss1908
4. apr 2024

no za mna alkohol ma horsi dopad vo vsetkych faktoroch v pripade ak je clovek na nom zavisly,

co sa tyka hlavne dopadu na psychicke zdravie je to podla mna marihuana. marihuana vie spustit schizofreniu uz po jednom pouziti a celkovo je horsie zvladatelna pre first time uzivatela ako alkohol.

janulka420
autor
4. apr 2024

@ss1908 Dakujem za obsiahlejšiu odpoveď.

luckaaaaaa__
4. apr 2024

Alkohol 100%. Je ironické, že na marihuane je najnebezpečnejšie to, že Vás s ňou chytia policajti🤣

ivangeline
4. apr 2024

Slovensko je plne alkoholikov. Keby bola zlegalizovana marihuana akí je alkohol,tak hádaj čo by bolo.. ;D

zuzinka888
4. apr 2024

To sa neda takto jednoducho. Ak si das pohar vina prakticky raz za tyzden je rozdiel ako ked kazdy den stiahnes 0,7l tvrdeho. A je rozdiel ak si da nikto marisku niekde na party a potom cely rok funguje ako ked je zhuleny a nepouzitelny( po dlhodobom uzivani).

janulka420
autor
4. apr 2024

@luckaaaaaa__ Ďakujem za odpoveď, sama by som to nepodala lepšie. 😂

janulka420
autor
4. apr 2024

@ivangeline Ďakujem za odpoveď. Pravdepodobne by sa z nás stála nová Jamajca. 😂

janulka420
autor
4. apr 2024

@zuzinka888 Dakujem za obsiahlejšiu odpoveď.

aalt
4. apr 2024

Tak etanol je pre telo znama latka, za urcitych okolnosti sa dokonca v tele v malom mnozstve aj tvori. V "nahnilom" ovoci ho konzumovali uz praludia. Telo ho vie metabolizovat, kym sa ho nezbavi, ale v konecnom dosledky to je vlastne jed. THC naopak je pre telo, z tohto pohladu, neznama latka a po uziti sa v tele udrzuje dost dlho, preto ho aj rozne testy vedia zistit este po dost dlhon case. Z mocu to su tyzdne. Po cely cas na organizmus posobi. Vsetky ucinky mozno ani nepozname.

mariasola
4. apr 2024

Oba sú zlé vo väčšej miere.
Skúsenosť s marihuanou- brat ju veľmi propagoval aká je zdravá... Začal húliť už na základnej škole, dávky stále stupňoval, skončil na psychiatrii, viac krát bol hospitalizovaný, teraz je psychiatrický pacient, ale stále sa marihuany nevie, nechce vzdať. Keď húli je z neho úplne iný človek. Nedá sa s ním rozprávať, arogantný, bezohľadný. Keď je čistý je úplne fajn. Je závislý, ale neprizná si to. Jemu zničila marihuana život.
Alkohol zase ničil život svokrovi a jeho rodine. Manžel nemal príklad dobrého otca. Agresívny nebol, ale o rodinu sa veľmi nestaral a veľa peňazí išlo fuč do alkoholu, automatov.

negymama
4. apr 2024

to su take otazky typu , ci je lepsie oslepnut alebo ohluchnut? 😲

dadikl
4. apr 2024

@janulka420 alkohol

ysseba
4. apr 2024

Obe látky sú ľahké drogy, čiže obe sú zlé. Ale myslím, že alkohol je horší, ale to iba z toho dôvodu, že je spoločnosťou tolerovaný. Vínko, vodku s džúsom, pivo na grilovačke si popíjame jedna radosť aj na rodinných oslavách. Marišku si len tak nezapáliš. Preto myslím, že alkohol je horší, z toho dôvodu, že je spoločnosťou tolerovaný (dokonca veľakrát keď si nedáš "prípitok" si divná/ý ☹ )

denithestrange1993
4. apr 2024

@janulka420 co je horsie blato alebo kaluz? To mas jedno,obe sposobuju zavislost. Alkohol je dostupny,marihuana moze byt spustacom vaznych psychickych ochoreni,hlavne u mladistvych. Ja by som to nebrala,ze jedno je super a druhe hrozne. Obe maju svoje specifika, ktore pomahaju/skodia na inych urovniach.

medda_beda
4. apr 2024

Alkohol, ale aj marihuana ak si človek neuvedomí kedy už stačí.Ja mám názor taký, že závislosť neexistuje.Existuje len slabý jedinec ktorý nechce prestať.
Ak človek prestať chce tak prestane.

mima1608
4. apr 2024

No určite alkohol.
Nie je závislosť ako závislosť. A zo štúdií vyplýva, že zatiaľ čo alkohol spôsobuje fyzickú závislosť, tak marihuana psychickú (teda tú kvázi "ľahšiu" formu závislosti) ale to, samozrejme, aj závisí od dĺžky a intenzity užívania.
Videla som, čo alkohol dokáže narobiť s ľuďmi - mladý 30 ročný chlap skončil ako bezdomovec kvôli alkoholu. Rovnako mám známeho, ktorý roky rokúce fajči trávu (pracuje v Amsterdame), keď je v zahraničí, podľa jeho slov je zhúlený každý druhý deň, ale keď príde na SK, vydrží v pohode aj 2-3 mesiace bez toho a nemá nejaké príznaky ani nič. Je to človek, ktorý pracuje na vysokej pozícii pre farmaceutickú spoločnosť a ozaj že nikto by doňho nepovedal, že je užívateľom marihuany.
Takže aj z tohto dôvodu som ja brutálny odporca alkoholu a čo sa marihuany týka - keby zakážu radšej alko a povolia trávu, nejako by mi to žili netrhalo 🙈

patka24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
5. apr 2024

U mna tazko povedat, kedze nepoznam nikoho na marihuane zavisleho (vyvolava vobec taku zavislost?) Tak, ako clovek dokaze byt zavisly na alkohole..

aalt
5. apr 2024

Poznal som chalana, ktory "rekreacne" uzival marisku a tak ... Ja som ho nikdy "hulit" nevidel. Fakt neskutocne sikovny chalan, pracant a tak ... Do tridsiatky skoncil na invalidnom dochodku. Doslova mu drblo. Nahanal brata sekerov a podobne. Uz sa z toho nedostal, stale je na invalidnom, zije od dochodku k dochodku, vacsinou to minie na vinko, marisku a tak ...
Za mna je nebezpecnejsia ta mariska, lebo alkohol sa da uzivat "rekreacne" (rozumej nepravidelne v malych davkach), ale mariska proste na niekoho posobi tak, ze poskodi nevratne mozog aj len pri naozaj obcasnom uzivani. Ako som pisal v predoslom prispevku. Alkohol posobi pri uzivani, dokial ho telo nezmetabolizuje. Mariska ale este dlho (az tyzdne) po poziti. V tele sa uklada a vylucuje sa z neho pomaly.
Osobne nie som za zakaz, skor za prevenciu a korektnu informovanost. Kto chce, si zozenie aj heroin a podobne, prohibicia to nevyriesi.

tiezjedna
5. apr 2024

Jednoznačne alkohol už len preto, že je dostupnejší...

tinqua
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ndrag
5. apr 2024

Alkohol je silny karcinogen aj v malom mnozstve. Co citam poslednu dobu, tak neexistuje ziadna "zdrava" davka alkoholu. Ani ten ospevovany pohar cerveneho vina. Marihuana neviem ako, ale ak sa fajci, tak asi rovnako zle.

mima172
5. apr 2024

V prehnanej miere je zle jedno aj druhé. Je rozdiel pohár vína 1x za týždeň a fľaša každý deň a tiež je rozdiel mariška raz za čas a mariška ráno, naobed a večer. Ale musím skonštatovať, že vo svojom okolí nepoznám jediného človeka, ktorého by zničila marihuana ale zato poznám rodiny, ktoré zničil alkohol. Žiaľ, máme aj v rodine mladú babu, ktorá sa pomaly ale isto prepíja na druhý svet.

nesana
5. apr 2024

Tiež si myslím že aj oboje je zlé ale marihuana mi tak nevadí ako alkohol.

tilly
5. apr 2024

Mne na mariske vadí ten smrad keď sa fajčí. A to je teraz všade v uliciach. My tomu hovoríme amsterdamský parfém. Ale je to všade v uliciach už. Aj v Španielsku, aj v USA, u nás našťastie menej. Inak mi je jedno, či niekto pije alebo huli. Ak si potom nesadne za volant apod, nestaram sa.

janulka420
autor
6. apr 2024

@tilly Mne zase vadí na alkohole ten smrad, keď sa pije. ☺️ Zjavne vec názoru.