Aký je, podľa Vás, najlepší biely jogurt so živými kultúrami? Najlepšie slovenský...
hm, smotanove, s co najkratsim datumom spotreby, dakedy som nedala na zvolenske - ale uz sa zopsuli. v bb - selciach robia tiez smotanove - selcianske. chvalia gaderske, aj nejake ceny vyhrali, ale tie u nas nemaju (mozno kvoli tej kratkej spotrbe?) a tiez sa mi mari, ze spominali, ze take lokalne s kratkou spotrebou robia okolo ziaru nad hronom v nejakej mliekarni ... este by som kukla vo farmarskych obchodoch (u nas v BB a BA je napr Gazdovsky trh - od lokalnych a SVK vyrobcov a mavaju aj jogurty) ... v zlozeni by nemalo byt ine, ako mlieko, smotana, jogurtova kultura. ked tam uz je skrob, je to zahustovane ...
Z kupovanych je naj Hollandia
Za mňa hollandia, chuti super
jednozn cne Sabi.z milk agra.ostatne mi pridu ako umelina.
Urcite Tami zivy jogurt ochutene aj ciste 🙂
Ahoj, pozri si vždy zloženie, je potrebné len mlieko a jugurtové kultúry, všetko navyše je navyše.
Malému dávam od roka ovčie a kozie jogurty. Najviac mu chutí z Mliečnej farmy Bukovina.
Tiez ficime na Hollandii - ale ta je ceska. Rovnako fajn je Kunin, tiez CR. Ostatne nam su strasne tekute a kysle. Ale teraz som u nas na trhu objavila Smotanovy biely jogurt od Mliekaren Kopanice Selce (SK), je tucnejsi-az okolo 15%, chuti ako smotana, dcerka ho miluje. Je menej kysly, odpirucam. Obcas ho miesam s Hollandiou, aby to nebolo az take tucne a tazsie stravitelne. 😉
@ink tak ono jogurtova kultura je prasok ... takze to by problem nebol. ale ano, tusim menili majitela a skratka ja mam pocit, ze je horsi ... a tiez zdrazel 🙂 inac ja som si robievala jogurty, mozno zas zacnem. A hladala som, ze si kupim rovno jogurtovu kulturu ... ale nakoniec som robila z kupenych jogurtov. selce, aj ten zvolensky, ale teda smotanovy. ziadne aktivie a pod.
@hettinka ja som robila na 2 litre domaceho plnotucneho mlieka 1 jogurt. nic ine ... ak som chcela grecky, tak som pridala este smotanu a potom precedila cez plienku. ziadny cukor atd - ako si pisala aj ty. davala som si pozor na riad - mlieko prevarene. hrniec a varecha nerezove - mam aj jogurtovac, ale skoncila som pri hrnci 🙂 robila som 2 litre naraz 🙂 ale sa vzdy aj zjedol.
baby a skúšali ste robiť už aj doma vyrobenú lučinu, či doma vyrobené maslo?
Baby, tiež by ma zaujímala tá lučina...
No a k téme, buď si vyrobím jogurt doma alebo malému dávam rajo natural, bánovecký biely, Tami smotanový alebo tu Holandiu 🙂
Mne chutia aj z coop jednoty bio biely a bio vanilkovy activ. Smotanove okolo 10% tuku sa mi zdajú niekedy ťažké.
ja som našla na nete takýto prehľad bielych jogurtov http://www.pluska.sk/spravy/ekonomika/test-biel....
och, nenačítalo mi odkaz naposledy 🙈🙉🙊
https://chutodnaty.sk/domaca-lucina/
@hettinka nejako podrobnejšie som sa o to nezaujímala, lebo ich nekupujem, iba som toto našla na nete, ale ďakujem za informáciu, som o niečo múdrejšia.
@andreadanisova najlepší je keď si vyrobíš sama doma a použiješ len kultury a mlieko lebo v takom nemáš žiadny konzervant. V obchode je jedno aký bio bude proste aby vydržal toľko v kelimku musí tam niečo byť aby to vydržalo. A ďalšia otazka ći tie kultúry, ktore by mali byť v tom jogurte sú ešte žive. Za mňa určite urobiť doma trvá to 5 minut. Rada poradím ako ho robím ak budeš chcieť
@andreadanisova domáci vyrobený. Na výrobu používam biely Pilos 3,5%