Ako získať energiu?

31. jan 2024

Taká ranná úvaha kým prídem do práce, v polospánku. Obdivujem deti za ich množstvo energie. Mám kamarátku, zhodou náhod je učiteľka (lepšie povolanie si k nej neviem predstaviť). Tak tá má energiu za 10tích a neviem ako to robí. Nejde o vitamín, pitný režim alebo celkovo zdravotnú stránku. Sú ľudia, ktorí sú často plný energie, veselí a potom som tu ja, ktorá ráno o 6 ešte spí a večer o 9 už spí. Medzi tým spravím čo musím ale výraznú aktivitu alebo nadšenie nech nikto nečaká, jednoducho nemám energiu a predstaviť si, že som učiteľka, asi ma picne. Všetok rešpekt. Kamarátka hovorí, že jej deti dávajú energiu, čerpá z nich. No mňa akurát unavujú😆 ženy podobné kamarátke, ako to robíte? Nejaký návod? 😆

veselo_neveselo
31. jan 2024

Niektori ludia taki su, ze su plni energie a nemusia pre to nic robit.
Potom su ludia ako ty (a ja), co musia davat pozor na svoju energiu inak chodia po svete uplne vycerpani.

Navod na to je jediny, musis mat v zivote dost aktivit, co ti prinasaju energiu a udrziavaju ju, a nie vycucavaju.
Mna napriklad vycerpava robit s ludmi, odpovedat na otazky. A energiu dodava sport, plavanie a kreativne tvorenie, riesenie problemov.

Zamysli sa nad tym, co robis, co ta mobilizuje pozitivne, kedy mas pocit ze zvladnes vsetko na svete - a to treba robit pravidelne.

Nikdy nebudem.hyperaktivne energicke perpetum mobile. Neznamena to, ze som pomala alebo nevladna, to nie, ale proste potrebujem oddych, povedat dost, pri zivote v meste trpim lebo som neustale v strehu.

Mozno sa to aj prelina s introvert/extrovert rozdelenim, ale to je len moja domnienka.

vakatko
31. jan 2024

Zdravá strava, Pohyb, šport na čerstvom vzduchu, Kvalitný spánok.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz